HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ocak 2012 Salı - 16:18

Kocaoğlu: Artık yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi ziyaretlerinde belediyenin iş yaparken daha dikkatli olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Operasyondan sonra yoğurdu üfleyerek yiyoruz” dedi.

Kocaoğlu: Artık yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi parti ziyaretlerini Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi ile sürdürdü. Belediyeye yapılan operasyon nedeniyle ziyaretlere ara veren Kocaoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Naşit Birgüvi ile Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Bereket’i makamında ziyaret etti. Kocaoğlu ilk ziyaretini Birgüvi’ye yaptı. Kocaoğlu burada kendisine sorulan soruları yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, daha önce sınava tabii tutularak işe alınan fakat yasal sorun nedeniyle görevlerine başlatılmayan 200’ün üzerindeki itfaiye erinin eylemi ile ilgili soru üzerine konuya açıklık getirdi. Başkan Kocaoğlu, “Biz itfaiye personeli için sınav yaptık. KPSS’den belli bir sınav alanlara yönelik yaptığımız yazılı ve sözlü sınavın ardından belli bir sayı belirlendi. Ne yazık ki daha sonra hukuku bir sorun oluştu. Bu konudan biz de rahatsızız. İtfaiye personelimize ihtiyacımız var. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak operasyondan sonra yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Biz de arkadaşlarımızın bir an önce işe başlamasından yanayız. Sınavdan dönüş gibi bir kararımız zaten yok. Sınava girenlerin bir hak kaybı yok. Bu arkadaşlar başımızın tacıdır. Konu hukuksal zemine oturduktan işe başlatırız. Bana kalırsa bugün başlatırım” dedi.
 
200 BİN KONUT
Kent dönüşümü ve gecekondu ile ilgili sorulan bir soru üzerine Başkan Kocaoğlu, “Kenti sağılıksız binalardan kurtarmanın yöntemi kent dönüşümüdür. Bu iş uzun ve maliyetli bir süreç olduğu için çalışmanın hassas bölgelerden başlaması gerekiyor. Dönüşüm çalışmalarını da merkezi hükümet ile yerel yönetim ortaklaşa yapmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak Kadifekale’de çalışmayı yaptık. Ballıkuyu’da son günlerde kayan yol ve heyelan gündeme geliyor. Biz aylardır zaten bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Birçok evi boşalttık. İsteyene evinin parasını isteyene de Uzundere’de yaptığımız konutlardan ev veriyoruz. Bakanlar Kurulu’na onaya gönderdiğimiz yerlerin çalışmalarının onaylanmasını bekliyoruz. İzmir’de şu anda 200 bin sağlıksız konut var. Kentin yeniden ayağa kalkması için gereken en önemli sektör inşaat sektörüdür. İzmir’de kent dönüşüm sorunu 200-250 bin konutun alınması ile çözülür. Bu da ekonominin düzene girmesi ve rayına oturması ile ilgilidir. İzmir mutlaka ve mutlaka bu dönüşümü yaşayacaktır. Hükümet ve belediye ekonomik kalkınma için çalışmaları yapması gerekiyor” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, dairenin bir yerde 100 bin başka bir yerde ise 300 bin TL’yi bulan fiyatlara satılmasının dengesizlik olduğunu bu dengenin de cazibe merkezlerinin arttırılarak sağlanacağını ifade etti.
 
SİYASET BÖYLE BİR ŞEY
Ziyarette DP İl Başkanı Birgüvi, operasyonları hatırlatarak Başkan Kocaoğlu’na haksızlık yapıldığını söyledi. Kocaoğlu’nun hizmetlerini takdir ettiklerini ifade eden Birgüvi, “ Son süreçte yaşananlar nedeniyle üzüntülüyüz. Biz her zaman sizin arkanızdayız. Kesinlikle bunu hak etmiyorsunuz. Dürüstlüğünüzle takdir ettiğimiz bir belediye başkanımızsınız” dedi. Başkan Kocaoğlu, “Siyasette maalesef böyle şeyler oluyor. Biz hak ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi. Birgüvi, Başkan Kocaoğlu’na İzmir’e hizmetleri için plaket takdim etti.



ADALET HERKESE LAZIM
DP’nin ardından Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Bereket’i ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, araya operasyon girdiği için ziyaretleri ertelediklerini söyledi. Kocaoğlu, “Maalesef böyle bir süreçten geçiyoruz. Hepimize hayırlı olsun” dedi. İl Başkanı Bereket de 20 Ocak tarihinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edeceğini söyledi. Bereket, “İnşallah adalet yerini bulur. Adalet herkese lazım ama bir ülkede önce adaletin, hukukun olması lazım” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 11 Ocak 2012 Çarşamba 09:34

Mustafa ve Erdal isimli yorumcular, çok gitmeyin Başkanımızın üstüne. Diyarbakır ve Sakarya yapmış, biz yapamamışız, ne var bunda? Onlar moderen olmadıkları için yapıvermişlerdir. Moderenlik neyinize yetmiyor? Sökülüp granitten yapılan kaldırımlar ve köstebek yuvası yollar neyinize yetmiyor? Lütfen, rica ediyorum sızlanmayı bırakın. Dürüst başkanımızı sıkmayın bu kadar. Lütfen..

Yorumu oyla      15      8  
mustafa 11 Ocak 2012 Çarşamba 06:32

Başkanım bu alımlar için söyledikleriniz çok hoş fakat 6 aydır bu alım için zaman harcayan emek veren ve 2aydır da bu hakkı kazanan itfaiye eri adayları hala göreve başlayamadı. fakat diyarbakır ve sakarya belediyelerinin izmir'den sonra yaptığı alımları atandı ve göreve başladılar.

Yorumu oyla      13      5  
eren canel 10 Ocak 2012 Salı 23:36

Geçti sayın başkan geçti.yönetemediniz bu kenti ve ablo apaçık ortada. Daha genel sekreterınızle bu kadar guven sorunu yaşarken nasıl baş koydunu bu yola.Anlamış değili. Aranızdaki sorunlar bırcok değerli insanın yitip gitmesine neden oldu. Bu kadar lüksunuz var mıydı? Yazık ettiniz her ıkınızde guzelım izmire..yazık

Yorumu oyla      12      13  
erdal 10 Ocak 2012 Salı 18:04

Başkanım itfaiye alımları ile ilgili içten ve güzel konuşmuş.Fakat yoğurt üflenerek yerken, 6 aya yaklaşan bu süreçte bu 286 kişinin suçu ne?Kimi işini,okulunu bıraktı, kimi nişanlandı kimi İzmir'e yerleşti. Diyarbakır Belediyesinin 21/11/2011 de Sakarya Belediyesinin 22/11/2011 tarihlerinde sonuçlarını açıklayıp kazananları görevlerine başlatması, 02/11/11 tarihinde sonuçları açıklanan bu insanların işe başlatılamaması İZMİR BELEDİYESİNİN korkaklığını mı yoksa acizliğini mi gösterir?

Yorumu oyla      21      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serhat Tutumluer Gençlik Meclisi’nin konuğu oldu
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, başarılı oyuncu Serhat ...
Aliağalı bayanlar, Başkan’a moral için geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu süreç geçecek. Bir ...
Güvenli sokaklarla engeller aşılmaya başlandı
Kültür Mahallesi 1375, 1377 Sokaklarda yol ve kaldırım çalışmaları tamamlandı; ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde ‘60 Yaş Kartı’ tartışması
Sayıştay’ın kararının ardından iptal edilen ulaşımda 60 yaş kartı uygulaması ...
Karabağlar’da ‘çizik tartışması’ Ak Parti'ye sıçradı
Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Denetim Komisyonu seçimleri sırasında ...
Başkan Tatı görüşme odasında
Buca Belediyesi CHP Grubu’nda yaşanan muhalif girişimlerin önlenmesi için ...
 
Bakırçay’daki balık ölümlerinin nedeni belli oldu
İl Genel Meclisi’nden iki komisyon Bakırçay’da meydana gelen balık ölümlerinin ...
Vanlı miniklerin yatak sevinci
Çiğli Belediyesi Vanlı depremzede çocuklar için yatak ve uyku setleri dağıtıyor.
Foça’nın değirmenleri “ilk günkü gibi” olacak
Foça’ya tepeden bakan tarihi yel değirmenleri aslına uygun restore edilerek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva