HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2012 Pazartesi - 17:35

Başkan Tatı görüşme odasında

Buca Belediyesi CHP Grubu’nda yaşanan muhalif girişimlerin önlenmesi için oluşturulan inceleme komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon üyeleri, ilk olarak Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın bilgisine başvurdu. Tatı, muhalifler için somut adımlar atılmasını istedi.

Başkan Tatı görüşme odasında

EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Ocak ayı ilk meclis toplantısında yapılan Denetim Komisyonu seçimleri tartışma yaratmış, Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefet eden 9 partili meclis üyesi, Ak Partililer ile ortak hareket ederek komisyona kendi isimlerini yazdırmıştı. Parti içinde sıkıntı yaratan bu tutum, ilçe yönetim kurulunda masaya yatırılmış ve 9 meclis üyesinin dosyası İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmek üzere, İl Yönetimine gönderilmişti.
 
İLK KONUK ERCAN TATI
Konunun detaylarını araştırmak ve muhalif üyelerin akıbetine karar vermek üzere İl Yönetimince oluşturulan disiplin komisyonu çalışmalarına başladı. CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ’ın, disiplin dosyasını il yönetimine teslim etmesi ile resmen başlayan süreçte, ilk olarak Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın bilgisine başvuruldu. Başkan Tatı’ya, yerel seçimlerin ardından muhalif üyeler ile ilgili yaşanan gelişmeler ve başkan ile meclis üyeleri arasında, sıkıntıyı bu noktaya taşıyan olaylar soruldu. Yaklaşık bir saat komisyon karşısında kalan Başkan Tatı, disiplin sürecine müdahil olmadığını, grup içindeki tartışmaların, partinin siyasi organlarının sorumluluğunda olduğunu söyledi. Tatı’nın “Yerel seçimlerden bu yana, attığım her adıma karşı durdular. Harekete geçmesi gereken ilçe ve il yönetimidir. Disiplin kurumları böyle durumlar için vardır. Muhalefet karşısında yalnız bırakıldığımı düşünüyorum” dediği öğrenildi.
 
NİHAİ KARARI KOMİSYON VERECEK
Buca Belediye Meclis toplantısında, Denetim Kurulu üyelerinin seçimi sırasında, parti grubu adaylarına karşılık aday olan ve Ak Partili üyelerin de desteği ile kurula seçilen CHP meclis üyeleri için il yönetimi bünyesinde kurulan inceleme komisyonuna İl Yönetim Kurulu üyeleri Sevda Kılınç, Abdullah Engin, Zeki Gönen, Vezir Aslan ve Celal Yıldız yer alıyor. Komisyon incelemelerini tamamlayacak ve meclis üyelerinin İl Disiplin Kurulu’na sevk edilip edilmeyecekleri noktasında nihai kararı verecek.
 
MUHALİFLER ORTAK İFADE VERECEK
Denetim Komisyonu seçimleri sırasında, CHP grup kararlarına uymamak ve Ak Partililerle ortak hareket etmek ile suçlanan ve CHP’li muhalif üyeler de disiplin süreci ile ilgili ortak bir savunma metni hazırlama kararı aldı. Denetim komisyonu seçimlerinde grup kararı alınamayacağına yönelik Yargıtay kararları bulunduğuna dikkat çeken muhalif meclis üyeleri, meclis toplantısının yapıldığı gün, konu ile ilgili grup kararı almak için yeterli üye sayısının bulunmadığına dikkat çekecek. Partili meclis üyeleri, meclis toplantısı öncesi CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam ve meclis üyesi Ercan Geçgel’in AK Parti Grup Toplantısına girdiklerini de savunma metnine ekleyecek. 9 üye inceleme komisyonunca davet almaları halinde ortak savunma yapacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İBRAHİM 10 Ocak 2012 Salı 22:15

HER MECLİS ÜYESİNİN BELEDİYENİN YAPTIĞI BÜTÜN İŞLERİ DENETLEME YETKİSİ 5393 SAYILI YASA İLE ZATEN MECLİS ÜYELERİNE VERİLMİŞTİR.MUHALİFLERİN AMACI BELEDİYEYİ DENETLEMEK DEĞİL,SİYASETEN VAROLMA TELAŞINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.BUGÜNE KADAR BU MECLİS ÜYELERİ NEYİ DENETLEMEK İSTEMİŞLERDE KENDİLERİNE GEREKEN BİLGİ VE BELGE VERİLMEMİŞTİR.İŞTE BELEDİYE İŞTE MECLİS ÜYELERİ İSTEYEN DENETLEYEBİLİR. BUNUN İÇİN KOMİSYONA BİLE GEREK YOKTUR.İL BAŞKANLIĞI DİSİPLİN SÜRECİNİ SULANDIRMADAN GEREĞİNİ YAPMALIDIR.

Yorumu oyla      22      22  
lucky luke 10 Ocak 2012 Salı 20:31

belediyeler kanununa göre denetim komisyonları kuruluyor.yani rutin işlem.denetim komisyonu kimlerden oluşursa oluşsun.önemlimi.daha önceki 2009,2010 denetim komisyonu raporlarını gördük.o müdüre teşekkür ederiz, bu müdüre teşekkür ederiz,diyen komisyon raporlarından bıktık.körler şaşılar biribirini ağırlar,kendin pişir kendin ye.bırakın buca bir defa da gerçek şeffaf denetim görsün.çiğ yemeyenin karnı ağrımaz.eşşeği öpen gaz çıkışına katlanır.bucayı sizden,sizi adaletin elinden ALLAH KURTARSIN.

Yorumu oyla      36      9  
MERAK 10 Ocak 2012 Salı 17:33

BEN BUCA'DA OTURAN ZAMAN ZAMANDA BUCA İLE İLGİLİ ÇIKAN HABERLERİ BURDAN TAKİP EDEN BİRİYİM. GERÇEKTEN MERAK ATTİĞİM VE ÖĞRENMEK İÇİN SORUYORUM; ERCAN BAŞKANI VE EKİBİNİ DESTEKLEDİĞİNİ YAZAN ARKADAŞLAR, LÜTFEN BİRDE NİÇİN DESTEKLEDİKLERİNİ, 3 YILDA Kİ DESTEKLEMEYE MAZHAR OLAN İCRAATLARINI YAZARLARSA BİZDE ÖĞRENMİŞ OLURUZ. HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZE YÖN VERİR.

Yorumu oyla      35      9  
meral 10 Ocak 2012 Salı 15:26

Bu Meclis üyeleriyle hiçbirşey olmaz.Ercan Başkanı ve ekibini sonuna kadar destekliyoruz.

Yorumu oyla      17      34  
Yuh 10 Ocak 2012 Salı 14:52

Ne yaparsan yap başkan ama birileri çıkar ve yüzüne tokat gibi gerçekleri vurur.

Yorumu oyla      44      11  
herşey güzel olacak 10 Ocak 2012 Salı 11:36

yorumlarında artık sınırı olmasını diler ve buradaki yorumların bucayı hiçbiryere getirmeyeceğini hatırlatırım ercan başkan sadece etrafına bir kez bak biliyoruz malesef yola bunlarla devam etmelisin ancak dostum dediklerin arkadaşım dediklerin yüzüne gülenler arkandan iş çeviriyor sen çok akıllı bir insansın bu insanların sana hiçbir zaman yararı olmayacak hadi başkan hiçbirşey için geç değil

Yorumu oyla      20      31  
herşey güzel olacak 10 Ocak 2012 Salı 11:26

bir takım meclis üyelerinin isimlerini gizleyerek farklı nicklerle yorum yazmaları hiç hoş bir durum değil yeteri kadar zaten konuşuyorsunuz bucanın kahvelerinde zaten yeterince partimizi kötüleyecek sözler söylüyorsunuz bu yüzden burada yorum yazmanıza gerek yok birde görülen şu başkan il tarafından denetlenirse ilçe tarafından denetlenirse kötü meclis üyesi denetlenirse altında birşey var bak allah aşkına meclis üyesinin dokunulmazlığı mı var

Yorumu oyla      17      31  
isimsiz 46 10 Ocak 2012 Salı 09:00

objektif olarak denetmenmeyi kendine yediremeyen bir başkanın hangi ruh hali ve ne tür bir vicdanla hareket ettiği çok açık..Umarım parti yetkilileri , geldiği günden bu yana sadece kendi gölgesiyle kavga etmemiş ve sadece kendi gölgesiyle küs olmayan bir başkanın dolduruşuyla hareket etmeyip objektif karar verebilme kabiliyetini gösterebilirler..

Yorumu oyla      45      11  
Söz 9 Ocak 2012 Pazartesi 22:34

9 Meclis Üyesi. Yüreklerinize sağlık. Hepinizi saygıyla karşılıyoruz.

Yorumu oyla      55      16  
Yaz Geçer 9 Ocak 2012 Pazartesi 22:24

Fatih Kara gibi birini atadıktan sonra sözün bittiği yere gelinmiştir.

Yorumu oyla      55      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakırçay’daki balık ölümlerinin nedeni belli oldu
İl Genel Meclisi’nden iki komisyon Bakırçay’da meydana gelen balık ölümlerinin ...
Vanlı miniklerin yatak sevinci
Çiğli Belediyesi Vanlı depremzede çocuklar için yatak ve uyku setleri dağıtıyor.
Foça’nın değirmenleri “ilk günkü gibi” olacak
Foça’ya tepeden bakan tarihi yel değirmenleri aslına uygun restore edilerek ...
 
Büyükşehir’den üreticiye bir destek daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İZULAŞ, toplu sözleşme gereği ...
Konak’tan mesaj var: Soba küllerini çöpe atmayın
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bahar aylarında boyayıp ...
Güzelbahçeli kadınlar emek şenliğine hazırlanıyor
Güzelbahçe Belediyesi’ne bağlı Semtevi’nde kadınlara biçki-dikiş ve takı ...
 
İzmirli çocuklar tiyatro keyfi yaşadı
Türkiye’nin ilk taşınabilir, şişme tiyatrosuna sahip olan Balon Tiyatro’da ...
CHP'li Öncel'den Kocaoğlu'na mafya davası!
CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi avukat Aydın Öncel, Başkan Kocaoğlu'nu iftirayla suçladı
Konak'tan EXPO 2020 atağı
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, EXPO'nun sağlık temasına uygun olarak, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva