HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2012 Çarşamba - 08:58

Kıbrıs Şehitleri esnafının işgaliye tepkisi

Büyükşehir'in, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Ali Çetinkaya Bulvarı'ndaki bazı işletmelere belirli oranda işgaliye hakkı tanıması tartışma yarattı

Kıbrıs Şehitleri esnafının işgaliye tepkisi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Birinci Kordon'dan sonra Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Ali Çetinkaya Bulvarı'nda kaldırım işgallerini önlemek, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, caddeye çeki düzen getirmek amacıyla ikinci bir yönetmelik hazırladı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilip yürürlüğe sokulan yönetmelikte her iki bulvarda faaliyet gösteren yiyecek ve içecek sektöründe çalışan işletmelerin ön kısımlarına belirli oranlarda işgaliye hakkı tanınırken tekstil, parfümeri ve benzeri alanlarda hizmet veren işletmelerin bu haktan yararlanamaması sıkıntı oluşturdu.
Kıbrıs Şehitleri İş Adamları Derneği, yönetmelikten kaynaklanan sıkıntıları konuşup belirlemek ve sorunların çözümü adına çalışma yapmak amacıyla esnafla bir araya geldi. Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda esnafın yaşadığı sorunlar tartışıldı.
 
TALEPLER İLETİLECEK
Dernek Başkanı Hami Torcu, "Buradaki toplantıdan çıkan sonuçları bugün Büyükşehir Belediyesi'nde yapacağımız toplantıda ileteceğiz, esnafın taleplerinin de dikkate alınarak yönetmeliğin bazı kısımlarının değiştirilmesini talep edeceğiz. Ali Çetinkaya Bulvarı ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir'in nadide caddelerinden ve buranın bu halden kurtulmasını istiyoruz. Yönetmelikte sadece yiyecek, içecek üzerine hizmet veren işletmelere dışarı taşma izni veriliyor. Tekstil, parfüm ve diğer ürünler üzerine satış yapan esnaf arkadaşların az da olsa kendilerine de bu hakkın tanınması yönünde talepleri var. Tabii esnaf arkadaşların talepleri İzmirlinin alışkanlıkları ile ilgili. İzmirliler olarak dışarıda yaşamayı sevdiğimiz için bununla ilgili önerileri aldık, bugünkü toplantıda Büyükşehir'deki yetkili arkadaşlara bu talepleri ileteceğiz" dedi.
 
SEYYAR İŞGALİ ÖNLENSİN
Özellikle akşam saat 16.00'dan sonra her iki bulvarın da ciddi şekilde seyyar işgaline uğradığını belirten Torcu sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada çöplerin toplanması konusunda da ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sıkıntının ortadan kalkması için esnaf olarak bazı önerilerimiz var. Ayrıca belirli saatlerde araç trafiğine kapalı olan bu caddelerde motosikletlilerle ilgili önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Motosikletliler resmen terör estiriyor. Bundan, esnaf kadar burada yaşayan insanlar da rahatsızlık duyuyor ve şikayetçi oluyor."
 
SAATLER DÜZENLENSİN
Özellikle çarşıya araç giriş çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Başkan Torcu, "10 yıl önce alınmış bir UKOME kararı var. Sanıyorum kış günleri saat 21.00, yaz günleri ise 22.00-23.00'ten sonra her iki bulvar da araç trafiğine açılıyor. Zamanında bu iyi niyetle alınmış bir karar olabilir ama artık konu iyi niyetli olmaktan çıkmış durumda. Özellikle cuma ve cumartesi akşamları burası otoparka dönüşüyor. Burası araçların kelimenin tam anlamıyla ralli yaptıkları bir yer haline geliyor. Durum böyle olunca da, bu iki bulvar insanların yürüme yolu olmaktan maalesef çıkıyor. Biz esnaf olarak bu olumsuzlukların önüne geçilmesini, sorunların çözülmesini istiyoruz" diye konuştu. Alsancak Koruma Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ise, büyük sıkıntıyı burada yaşayan insanların çektiğini belirterek, "Evlerimize seyyarların, işyerlerinin işgallerinden dolayı girip çıkamıyoruz" dedi. (Yeni Asır – Ertan Gürcaner)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediyesi’nde personele hizmet içi eğitim
Karşıyaka Belediyesi yılın ilk hizmet içi eğitim programını düzenledi.
Kocaoğlu: Artık yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Demokrat Parti ve Büyük ...
Serhat Tutumluer Gençlik Meclisi’nin konuğu oldu
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, başarılı oyuncu Serhat ...
 
Aliağalı bayanlar, Başkan’a moral için geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu süreç geçecek. Bir ...
Güvenli sokaklarla engeller aşılmaya başlandı
Kültür Mahallesi 1375, 1377 Sokaklarda yol ve kaldırım çalışmaları tamamlandı; ...
Büyükşehir Meclisi’nde ‘60 Yaş Kartı’ tartışması
Sayıştay’ın kararının ardından iptal edilen ulaşımda 60 yaş kartı uygulaması ...
 
Karabağlar’da ‘çizik tartışması’ Ak Parti'ye sıçradı
Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Denetim Komisyonu seçimleri sırasında ...
Başkan Tatı görüşme odasında
Buca Belediyesi CHP Grubu’nda yaşanan muhalif girişimlerin önlenmesi için ...
Bakırçay’daki balık ölümlerinin nedeni belli oldu
İl Genel Meclisi’nden iki komisyon Bakırçay’da meydana gelen balık ölümlerinin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva