HABERLER>TARIM
27 Ekim 2021 Çarşamba - 14:07

'Son hasat' ihtiyaç sahipleri için yapıldı

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' kampanyasından hareketle başlattığı 'Gönüllü Son Hasat Projesi' kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla gönüllü gençler tarafından tarlada kalan 1400 kilogram patlıcan toplandı.

 Son hasat  ihtiyaç sahipleri için yapıldı

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' kampanyasından hareketle oluşturulan 'Gönüllü Son Hasat' projesi kapsamında Menemen ilçesi İğnedere Mahallesi'nde patlıcan hasadı yapıldı. Gönüllü gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla tarlada kalan son 1400 kilogramlık patlıcanı hasat etti. Proje ile üreticilerin farklı sebeplerden dolayı hasat etmediği ürünlerin israf olması önlenirken, aynı zamanda öğrenciler çiftçilerin hasat sürecinde yaşadığı koşulları deneyimleme şansı buldu. Etkinliğe katılan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretmiş olduğumuz ürünlerin üçte birini israf ediyoruz. Dünyanın bir tarafı ürün fazlalığından dolayı obezite ile, bir tarafı açlık ile mücadele ediyor. Oysa ki israf ettiklerimizle aslında dünyadaki açlığı sonlandırabiliyoruz. Bu proje bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında bulunmuş olduğumuz patlıcan tarlasında artık üreticinin hasat etmediği, farklı nedenlerden dolayı tarlada bıraktığı ürünleri Türkiye'nin birçok yerinden gönüllü olarak katılan gençlerimizle beraber hasat ediyoruz" dedi.

'GENÇLERİMİZ TOPRAKLA BULUŞUYOR'
Tarlada kalmak zorunda olan ürünlerin toplanarak hayır kurumu vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Özen, "Hem tarladaki ürünün israf olmasını engelliyoruz, hem ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz hem de tarlada kalan ürünlerin diğer bitkilerin sağlığını bozmasını engelliyoruz. Bu genç kardeşlerimizle birlikte yürüttüğümüz dördüncü etkinliğimiz. Gençlerimizi ürünle, toprakla tanıştırmış oluyoruz. Tarım gerçekten çok önemli bir sektör. Bizim tarımı ayakta tutmamız gerekiyor. Ege İhracatçı Birlikleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gıdamızı korumak istiyorsak sadece bizler değil bu şehirdeki herkesin bilinçlenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZ ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRDİLER'
Patlıcan tarlasının sahibi ve üreticisi Tahsin Uslu, "3 dönümlük arazi üzerinde bugün gençler hasat yaptı. Bugün yapılan işlemin adı son hasattır. Gönüllü arkadaşlarımız ürünlerimizi değerlendirdiler. Havalar soğuduğu için bazı ürünlerde dal çarpığı ve çürüme gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Biz de bu ürünleri hasat etmiyoruz" dedi.

'İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİLERE DESTEK OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM'
Etkinliğe katılan gençlerden Işıl Önder, "Bugün 'son hasat' denilen işlemi yapıyoruz. Proje, gençlerin tarımla tanışmasını, israfın önlenmesini hedefliyor. Bu projeye üçüncü kez katılıyorum. Bu ekipte olmaktan çok mutluyum. Bu proje ile işçinin zor şartlarda tarım ürünleri elde ettiğinin farkına vardım" ifadelerini kullandı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi medya ve iletişim bölümünden yeni mezun olan Büşra Keser (22), "Patlıcanları toplayarak hem çiftçiye hem de ihtiyaç sahibi insanlara destek olabildiğim için çok mutluyum. İlk defa patlıcan topluyorum ancak bitkilerle bir araya gelebilmek ve insanlara yardım edebilmek çok güzel bir duygu. Bu projeden yeni haberdar oldum ve bilmediğim ne çok şeyin olduğunu düşündüm" diye konuştu. (DHA)

 
Bergama Kültür Merkezi çocuklar için rengarenk
 
İzmir'deki üniversitenin bilgilerini çalmışlardı... Hesap mezatta!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 27 Ekim 2021 Çarşamba 17:28

Millet Patlıcanı Ne Yapacak! Patlıcan Bu Kahvaltida Patlicanli Ekmek Mi Yapacak! Veya Aksam Et Alip Karniyarik Mi Yapacak! Allah Akil Versin Bu Kamu Yoneticilerine!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narenciye bahçeleri, ejder meyvesi serasına dönüşüyor
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2015 yılında başlanan tropikal meyve üretimi, ...
Başkan Türk’ten Tarım OSB yorumu: Bunun adı bakkalın yanına hipermarket açmak!
Bergama’da yapılması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt OSB fikrini, ...
Üreticiden ıspanak savunması: 'Neresi zehirli' deyip çiğ çiğ yediler!
Manisa Salihli'deki üreticiler, bazı illerde ıspanak kaynaklı zehirlenmeler ...
 
Buğday fiyatı küresel çapta rekor kırdı
Buğday vadeli kontratları, kuraklığın mahsulü olumsuz etkilemesi ve küresel ...
Mandalina ihracatında hedef 500 milyon dolar
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin ...
Pakdemirli: Tüketicilerimizin şüphesi olmasın
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son günlerde yaşanan ıspanak zehirlenmelerine ...
 
İzmir tarımında eğitim seferberliği
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan tarım eğitimlerinde geçtiğimiz ...
Üretici kuru incir fiyatından memnun
Dünyanın önde gelen kuru incir üretim merkezlerinden Aydın'da, rekoltenin ...
Domatesin kilosu 10 liraya çıktı
Yaz aylarında Antalya'nın yüksek kesimlerinde yetiştirilen domatesin hasadı, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva