HABERLER>GÜNCEL
9 Şubat 2018 Cuma - 13:52

'Seri katil' cinayetleri bunun için işlemiş!

Türkiye'nin seri katili olarak tanınan Atalay Filiz'in ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasının gerekçeleri açıklandı. Filiz'in avukatları Uğur Poyraz ve Merve Uçanok cezayı fazla bularak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne dosyayı taşıdı

 Seri katil  cinayetleri bunun için işlemiş!

Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkci'yi öldürüp “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan herhangi bir indirim uygulanmadan Atalay Filiz'in ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasının gerekçeleri açıklandı.

Mahkeme, Filiz'in daha önceden işlediği cinayetlerin ortaya çıkmaması için yeni bir cinayet işlediğini, gerçek kimliğinin öğrenildiğinden kuşkulanarak cinayeti planladığını vurguladı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, Tuzla'da kayıp olarak aranan 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'nin cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulundu. Cinayetin faili olarak aranan Atalay Filiz başkalarına ait kimlik kartlarını kullanıp uzun süre kaçtı. Filiz'in firar serüveni ise İzmir'in Menderes ilçesinde 17 gün sonra son buldu. Tutuklandı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Filiz "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

TAKİP ETTİ, CİNAYETİ PLANLADI
Mahkeme Atalay Filiz'in indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını 19 sayfalık gerekçeli kararında açıkladı. 

Gerekçeli karara göre Filiz, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radckova cinayetini işlediği nedeniyle yakalanmamak için İstanbul'a kaçtı. Tuzla'da bir çay bahçesinde 1.5 yıl kadar gündüzleri işçi, geceleri de bekçi olarak çalışmaya başladı. Çay bahçesinin kapanmasıyla Fatma Kayıkci ile eşi Gani Kayıkci'nin Tuzla'da oturduğu binadaki dairenin bir odasında kaldı. Çay bahçesinde çalıştığı süre içinde de sigortasının yaptırılması için Fatma Kayıkçı'nın kendisinden sürekli nüfus cüzdanını istemesi nedeniyle gerçek kimliğini öğrendiği konusunda Kayıkci'ya yönelik kuşku duydu. Talihsiz kadının sabah işe giderken binadan çıkışını takip etmeye başladı. Gerekçeli kararda "Sanığın aynı binada kaldıkları dönemin son üç haftasında Kayıkci'yi sürekli takip ederek işlemeyi düşündüğü cinayeti planladı” denildi.

32 BIÇAK DARBESİ
Fatma Kayıkci'yi son üç haftadır takip etmesi nedeniyle cuma günleri işe gitmediğini bilen Filiz, 27 Mayıs 2016 günü Kayıkci'nin dairesinden çıkmasını bekledi ve kendi kaldığı dairenin önünden geçtiği sırada yakaladı. Kafasına birkaç kez yumrukla vurup sersemletti, sesinin çıkmaması için de ağzını kapatıp 32 bıçak darbesiyle öldürdü. Ardından da cesedi kendi dairesine sürükledi, dairenin önündeki kan lekelerini sildi ve cesedi valize koyarak binadan ayrıldı. Fatma Kayıkci'nin cesedi Tuzla'da bir ormanlık alanda bulundu. Tüm Türkiye tarafından günlerce aranan Filiz, 12 Haziran 2016 günü İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı.

YAKALANMAMAK İÇİN CİNAYETİ İŞLEDİ
Atalay Filiz yargılama süresince cinayeti tasarlayarak işlemediğini savundu. Mahkeme ise gerekçeli kararında Filiz'in cinayet öncesi ve sonrasında belli bir plan dahilinde düşünerek hareket ettiği ve cinayeti bilinçli bir şekilde işlediğini belirtti. Suç işleme kararını önceden alarak kullanacağı araçları seçip temin ettiği anlatılan kararda, suçu nasıl işleyeceği konusunda plan da yaptığı vurgulandı. Filiz'in suç tarihi olarak da Kayıkci'nin işe gitmediği cuma gününü seçtiği anlatılan kararda, kimliğinin ortaya çıkması halinde Ankara'da işlediği suçların da ortaya çıkacağını düşünerek önceden işlediği suçları gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak ve yakalanmamak amacıyla cinayeti işlediği kaydedildi.

Filiz'in avukatları Uğur Poyraz ve Merve Uçanok cezayı fazla bularak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne dosyayı taşıdı.

 
İzmir'de aralıksız operasyon... 1 haftada onlarca baskın!
 
Yerli otomobilde ilk şehir belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de aralıksız operasyon... 1 haftada onlarca baskın!
İzmir’de polisin uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlediği 58 ...
Bergama'nın olimpik havuzu için geri sayım
Futbol Akademi Spor Tesisleri, Erdal Önder Kapalı Spor Salonu, Aquapark, ...
TSK: Afrin'de 1 asker şehit oldu!
Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.
 
Bergama'da tarihi eser kaçakçılığına darbe!
İzmir'in Bergama ilçesinde, polis tarafından yapılan operasyonda, toplam ...
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. güne girildi. Bölgeden son dakika ...
Erdoğan'ın avukatından CHP'li Tanal'a suç duyurusu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Milletvekili Mahmut ...
 
Ormanlık alanda dehşet! İzmirli gencin cesedi bulundu
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde ormanlık alanda erkek cesedi bulundu. 
Kamuda deprem! Çok sayıda bürokrat görevden alındı
Aile ve Sosyal Politikalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve ...
İzmir'de gece yarısı patlama! Mahalle ayağa kalktı
Karabağlar ilçesindeki bir apartmanın zemin katındaki dairede patlama ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva