HABERLER>GÜNCEL
9 Şubat 2018 Cuma - 11:29

TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. güne girildi. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar Afrin'de 1062 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. TSK'dan yapılan açıklamada hava harekatına ilişkin de bilgiler yer aldı. Çatışmaların Raco ve Şiltah'ta yoğunlaştığı belirti

TSK dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı

TSK'nın Afrin'de 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. güne girildi. TSK ve ÖSO unsurlarının Afrin kent merkezine ilerleyişi sürüyor. Dün gece Türk jetleri de yeniden havalandı ve 6 hedefi vurdu.

TSK'DAN YENİ AÇIKLAMA
TSK'dan yapılan açıklamada, harekatın ilk gününden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1062 olduğu belirtildi. 
Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir." denildi.

TEKNİK DÜZENLEMELER NEDENİYLE HAVA SAHASI KULLANILAMAMIŞTI
Rusya’nın, Suriye’nin İdlib kentinde SU-25 uçağının düşürülmesinin ardından üslerinin, uçaklarının ve askerlerinin güvenliğini sağlamak için bazı teknik düzenlemeler yaptığı, bu nedenle hava sahasının geçici süreyle kullanılamadığı belirtilmişti. Teknik çalışmaların bitmesiyle birlikte hava sahasının tekrar açıldığı ifade edilmişti.

JANDARMA GENEL KOMUTANI ORGENERAL ÇETİN HATAY'DA
AA'nın haberine göre; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklamada bulunan Çetin, "Hatay Valimize nezaket ziyaretinde bulunduk. Hatay'da jandarmamızın faaliyetleriyle ilgili sayın Valimizin bu konuda emir ve direktifleri varsa onları değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın huzuru için ne gerekiyorsa, buradaki huzurun devamı için başka kurum ve kuruluşlar kendi görevlerini, biz de kendi görevimizi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz." dedi.

AFRİN'DE PYD/YPG'NİN ZORLAMALARI BM RAPORUNDA
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) 7 Şubat tarihli, "Suriye’nin kuzeybatısındaki son gelişmeler" konulu raporunda, terör örgütü PYD/PKK’nın sivillere yönelik hak ihlalleri yer aldı.Raporda, terör örgütünün Afrin'de erkekleri zorla silah altına aldığı ve özellikle erkeklerin hareket özgürlüğüne kısıtlamalar getirdiği belirtildi.

Zeytin Dalı'ndan son kareler

AA'nın aktardığına göre, örgütün, sivillerin Afrin'den çıkışını engellemeye devam ettiğine dikkat çekilen raporda, buna karşılık "Afrinli olmayan" bazı kişilerin 6 Şubat'ta Ziyara geçişinden rejim kontrolündeki bölgelere geçtiği bilgisi verildi. Bu kişilerin yüzde 90'ının kadın ve çocuklardan oluştuğu, erkeklerin bölgeyi terk etmesine izin verilmediği aktarıldı.

Rapora göre, Afrin ve İdlib bölgelerindeki kişilerin yüzde 10'unun kimlik belgesi bulunmuyor. Geçici kimlik belgesi bulunan kişilerin belgelerine ise örgüt el koyuyor.

Bazı geçiş bölgelerinin kapatılması nedeniyle de daha önce bölgeden ayrılmış kişilerin aileleriyle birleşemediği, kimi çocukların ailelerinden zorla ayrılmak durumunda kaldığı bildirildi.

Raporda ayrıca şubat ayının ilk günlerinde muhaliflerin kontrolündeki Azez'e yönelik roketli saldırılarda birçok sivilin yaralandığı, sivilleri taşıyan bir araca roket isabet etmesi nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Yaralanan sivillerin tedavi için Türkiye'deki hastanelere sevk edildiği hatırlatıldı. Raporda, aynı günlerde Ases'de pazar yerine yönelik roketli saldırıda da 9 kişinin yaralandığı bilgisi yer aldı.

Terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'de işlediği insan hakları ihlalleri, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Uluslararası Af Örgütü ve Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) gibi kurumların raporlarına da yansımıştı.(Habertürk)


 

 
MHP İzmir, WhatsApp'a bekliyor!
 
AK Parti İstanbul İl Başkanı istifa etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın avukatından CHP'li Tanal'a suç duyurusu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Milletvekili Mahmut ...
Ormanlık alanda dehşet! İzmirli gencin cesedi bulundu
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde ormanlık alanda erkek cesedi bulundu. 
Kamuda deprem! Çok sayıda bürokrat görevden alındı
Aile ve Sosyal Politikalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve ...
 
İzmir'de gece yarısı patlama! Mahalle ayağa kalktı
Karabağlar ilçesindeki bir apartmanın zemin katındaki dairede patlama ...
Flaş düzenleme... 18 yaş şartı kalkıyor!
Devlet koruması altındaki 18 yaşını doldurmuş olan çocuklar bundan böyle ...
Soyağacı sorgulama askıya alındı!
E Devlet'in dün hizmete soktuğu soyağacı sorgulama ekranı, gördüğü yoğun ...
 
'Soyağacı' sorgulamak isteyenler dikkat!
E-Devlet sisteminden yepyeni hizmet! Milyonlarca vatandaş artık Alt-Üst ...
İzmir'de İlçe Jandarma Komutanı'na FETÖ gözaltısı!
İzmir'in Menderes ilçesinin Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erhan Üstün ile ...
Mutlu ve Çapkın için istenen ceza belli oldu
FETÖ kapsamında yargılanan eski İstanbul Valisi Mutlu ve eski İstanbul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva