HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2022 Perşembe - 08:46

'Çukur’ eleştirilerine net yanıt: Çalışıyoruz ki kazıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe sınırları içinde yapılan kazılar hakkında konuştu. Muhalefetin yaptığı eleştirilerine yanıt veren Sandal, “Bu kazıların tamamının iş yapmanın göstergesi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 Çukur’ eleştirilerine net yanıt: Çalışıyoruz ki kazıyoruz!

EGEDESONSÖZ - Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Cumhur İttifakı’nın da ilçe belediye meclis toplantılarında sık sık gündeme getirdiği ‘çukur’ ve ‘kazınmış yol’ söylemleri ile ilgili olarak Belediye Başkanı Serdar Sandal açıklamalarda bulundu.

Kazıların ve çukurların çalışmanın göstergesi olduğunu vurgulayan Sandal, “Bu kazıların tamamının iş yapmanın göstergesi olarak görüyoruz. Gediz kazıyor. Kapatmada gecikiyor. Elektrik direklerinin yer altına alınması gerekiyor. Biz geldiğimizde 50’ye yakın trafo ile ilgili izin verdik. Vatandaş hep kaçak elektik kullanıyordu. İZMİRGAZ, İZSU’nun çalışmaları oldu… 3 birim Bayraklı’nın tamamını kazdı neredeyse. Kapanma süreci gecikti. Eleştirilere ben de katılıyorum ancak burada Bayraklı Belediyesi’nin hatası yok. Diğer taraftan da kapatmayanların da art niyeti yok. Bir yandan da işlerin yüzde 80-90’ı bitti. Bu tür eleştirileri art niyetli buluyorum o yüzden. Biz geldiğimizden itibaren ne kadar yol asfaltlandı, ne kadar serim yapıldı? Ne kadar park yapıldı? Bunların tamamını ekonomik kriz, pandemi ve depreme rağmen yapıyoruz. Bunların tamamını Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesine rağmen yapıyoruz. Pandemiden ve ekonomik krizden herkes etkilendi ancak ikisinin toplamı kadar bir yumruk da depremde yedik. Bunlara rağmen bizim kadar çalışan kim var? Yakında gezdireceğiz tüm arkadaşlarımızı. Basın mensuplarını da çağıracağız. Bizim işlerimiz sessiz, sakin ve gürültüsüz olur” diye konuştu.

ŞİMDİ GELİP TEŞEKKÜR ETSİNLER
Altyapı çalışmalarının yüzde 80’inin bittiğini belirten Sandal, “Çalışmaların yüzde 80’i bitti. Bir ilçede dönem dönem farklı çukurları gösterebilirsiniz. Bundan 1 ay yönce Doğançay’a giremezdiniz. Bütün yerler çukurdu. İZSU ne çalışması yaptı? Her yağmurda sel oluyordu orada. İZSU çalışmalarını bitirdi, yollar asfaltlandı. Şimdi pırıl pırıl oldu. Geçmişte fotoğrafları çekip paylaşan arkadaşlar şimdi gidip teşekkür etsinler” dedi.

ALANIN PLANLAMASI SANILDIĞI KADAR KOLAY DEĞİL
Kentsel dönüşüm noktasında üstlerine düşen her şeyi tüm olumsuzluklara rağmen yaptıklarını belirten Sandal, “Adalet Mahallesi planlarını komple değiştirmiştik. Askı sürecinde gelen itirazları değerlendirdik. Belediye olarak üstümüze düşeni yapmış olduk Adalet Merkezi’nde. Yeni kent merkezi bugünkü encümenimizde görüşülecek. Oradaki planları yeniledik. Şu an ya görüşülüyor ya da görüşülecek. Kanayan yaralardan biri kentsel dönüşüm meselesiydi. Bizden önce Büyükşehir yetkiyi Bayraklı Belediyesi’nden almıştı. Büyükşehir planlama yapmış ancak bazı nedenlerle yürümemiş süreç. Aradan 10 yıl geçmiş ve pek çok değişmiş. Yetki ve sorumluluk tamamı Büyükşehir’deydi. Ben gittim ve Sayın İBB Başkanımıza durumu belirttim ve yetkiyi tekrar biz devraldık. Tekrar planladık bölgeyi ve planları oy birliği ile meclisten geçirdik. Bir ay içinde askıya çıkmış olacağız onda da. Ekonomik kriz, pandemi deprem ve ilk dönemimiz olmasına rağmen 3 kritik kentsel dönüşüm ile ilgili üstümüze düşeni yapmışız. Şimdi 600 hektarlık alan içinde de çalışmayı başlattık. Bizim tarafımızdaki iş bitti. Yaptığımız çalışmayı Büyükşehir’e sunduk ve onların da göz atmasını istedik. Bu alanın planlaması sanıldığı kadar kolay değil. 2 yıldır üstünde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

EN FAZLA SAHADA GEZEN BENİM
Kendisinin en fazla sahada gezen belediye başkanı olduğunu söyleyen Sandal, “En çok gezen belediye başkanıyım. Günümün yarısı sokaktayım. Geçen Cengiz Han’dan giderken bir ara sokakta yaşlı bir partilimizi ziyaret ettik. Karşıda teyze vardı sizi hiç görmedim dedi. Ben de en az 40 defa buradan geçtik dedim. Bazen başkan görmedik diyor. Ben geldiğim zaman diyorum bana o saatte ben çalışıyorum diyorlar. Bu talebi çok sıcak ve sempatik buluyorum. Vatandaş belediye başkanını görmek istiyorsa orada pozitif bir durum vardır. Göremiyoruz diye sitem ediyorsa da onu da değerlendiririz” dedi.

SİYASET YAPILACAK BİR DURUM DEĞİL
İzmir’de tartışmalara neden olan koku sorunu ile ilgili de görüşlerini paylaşan Sandal, “Her camı açtığımızda dışarıda koku diye bir şey yok. Şu an burada koku alıyor musunuz? Bazen hava koşulları sonrası koku ile ilgili eleştiriler var. Bu konuda yetki İBB’de ve defalarca açıklama yapıldı. Tunç Başkan geldikten sonra olan bir durum değil bu. Sorunla ilgili çalışmaya başlanmış, arıtma tesislerinin iyileştirilmesi için çalışılmaya başlanmış. Vatandaşın eleştirisi haksız değildir. Ancak sorun tespit edilmiş ve çalışma yapılmışsa sorunu işin muhatabına sormak lazım. Büyükşehir belediye başkanımız bu konuda net ve doyurucu açıklamalara yapmış mı, yapmış. Bunun karşısında eleştiri üreten arkadaşlar ‘Sayın Soyer sorunu böyle tespit ettiniz ancak bu yanlış’ diyorlar mı, hayır. Bu bir süreç. Siyaset yapılacak bir durum değil” diye konuştu.

BURADA ÖNEMLİ OLAN DEVLETİ BİR DAHA NASIL RAYINA OTURTACAĞIMIZ
Sahada olduğu süreçte vatandaşların talebini nasıl gördüğünü anlatan ve 6’lı masa ile ilgili de konuşan Sandal, “Vatandaş hak, hukuk, adalet istiyor ve gelmekte olanı bekliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğundan milletvekilliği seçimi olacak. Milletvekillerimiz çıkıp biz adayız diyor mu? Neden? Çünkü erken. Seçim tarihi öne alınır, aday o zaman açıklanır. Kılıçdaroğlu bu ülke için bir şans. Hak, hukuk, adalet insanların susadığı şeyler. Devlette liyakat insanların özlediği şey. Biz genel başkanımızın cumhurbaşkanı olmasını canı gönülden isteriz. 6’lı masada sıkıntı olması gibi bir durum yok. Burada önemli olan devleti bir daha nasıl rayına oturtacağımızdır” dedi.

İlerleyen süreçte anket yaptıracaklarını vurgulayan ve şu anlık memnuniyet oranının ise yüzde 60’larda olduğunu belirten Sandal sözlerini şu ifadeler ile tamamladı;

 “Biz önümüzdeki süreçlerde bir anket yaptıracağız. Daha önce yapmıştık geçmiş seçim sonuçlarından bağımsız değildi. İlimizin yaptığı ve farklı yerlerin yaptığı anketler var. Onlar açıklamadan bizim açıklamamız doğru değil ancak sevindirici rakamlar var. Bizler memnuniyette yüzde 60’ın altına düşmeyiz.”

 
'İzmir Baba'nın adı festivalde yaşayacak!
 
AK Partili Nasır: İhmal edilmiş Menemen’i düzlüğe çıkardık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir Baba'nın adı festivalde yaşayacak!
Güzelbahçe Belediyesi’nin her yıl yaptığı Payamlı Bardacık Festivali’nin ...
Gaziemir’de gündem 74 milyonluk ek bütçe!
Gaziemir Belediyesi’nin 2022 yılı için hazırlanan ancak yetersiz olduğu ...
Eren Bülbül'ün ismi Bergama'da yaşayacak!
15 yaşında terörist saldırısında hayatını kaybeden Eren Bülbül’ün ismi ...
 
Seferihisar meclisinde gündem Akarca!
Seferihisar Belediye Meclisi Ağustos Ayı olağan gündemiyle toplandı. Toplantıda ...
Aydınlılardan tiyatro oyunlarına büyük ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park’ta “Arkadaşım Ben Geldim” ve ...
Çiğli yeni merkezine kavuşuyor!
Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmaları tamamlanan Cumhuriyet ve Demokrasi ...
 
Karşıyaka'da gökyüzüne keyifli yolculuk
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Evrensel Çocuk Müzesi Karşıyaka ...
Balçova’nın hedefi şampiyonluk
İzmir Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden Balçova Belediye Termal Spor ...
Körfez temizliğinde yeni aşama!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Yüzülebilir Körfez” hedefi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva