HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2022 Çarşamba - 18:26

Seferihisar meclisinde gündem Akarca!

Seferihisar Belediye Meclisi Ağustos Ayı olağan gündemiyle toplandı. Toplantıda AK Parti Grubu’nun gündeminde Akarca Bölgesi ve Seferihisar’da yol sorunu vardı.

Seferihisar meclisinde gündem Akarca!

Ağustos ayı Seferihisar Belediye Meclisi 1. Birleşimi Seferihisar Belediye Meclis Salonunda olağan gündemiyle toplandı. Meclis Toplantısında, imar plan değişikliği söz konusu olan alanlar, zabıta personeline verilecek olan fazla çalışma ücretleri ve komisyondan gelen önergeler görüşülürken, ÖSYM sınavlarında başarılı olan öğrencilere ödül verilmesi tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ümit Cingöz, dört yıl aradan sonra mavi bayrağı tekrar alan Akarca’da denize akıtılan arıtma suyu sorununun hala çözülmediğine dikkat çekti. Konuya çözüm bulunmadığı taktirde kazanılan mavi bayrağı tekrar kaybedileceğini söyleyen Cingöz, “Arıtma tesisinde derin deşarj çalışmasının bir an önce yapılması gerekiyor. Bu konudaki çalışmalar hızlandırıp sonuca ulaştırılmalı” diye konuştu. Cingöz’e cevap veren CHP Seferihisar Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Sefer Topçu, Büyükşehir Belediyesinin ihaleyi yaptığını Tarım Bakanlığından alınması gereken bir iznin olduğunu belirtip “İznin alınması ile ilgili sizin aracılığınızla AK Parti’den rica edelim Tarım bakanlığından alınması gereken izin noktasında görüşmeleri yapalım” ifadelerini kullandı. İzin çalışmalarının ihalelerden önce yapılması gerektiğini ancak izinle ilgili bir eksiklik varsa çözümü noktasında süreci memnuniyetle takip edeceklerini dile getirdi.

Cingöz, “Akarca için birlikte çalışalım”
Akarca’nın mahalle olması konusunu da vurgulayan Cingöz, “Bu konu ile ilgili Akarca sakinlerinin haklı ve yoğun bir talepleri var. Bununla ilgili meclisimizde bir komisyon oluşturup bununla ilgili çalışma yapılması gerekiyor. Vatandaşın talebini görmezden gelmemeliyiz. Bizim temennimiz Akarca’nın mahalle olması ile ilgili bir an önce birlikte bir çalışma yaparak sonuca ulaştırmak. Bu konuda yaptığınız çalışmalar varsa bizi de dahil edin. El birliği ile Akarca için birlikte çalışarak bu konuyu çözüme kavuşturalım” diye konuştu. Akarca’nın mahalle olmasını biz de istiyoruz diyen Meclis Başkan Vekili Duygu Ulu, “Bununla ilgili bir kamuoyu araştırması yapacağız. Bu konu Hıdırlık ve Tepecik Mahallelerini de ilgilendiriyor. Konu ile ilgili çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Seferihisar’da devam eden bozuk yol sorununu da dile getiren Cingöz, Gözsüzler Caddesi yol yapım çalışmasında caddenin başının ve sonunun yapılmayıp ortasının yapılmasının vatandaşta yarattığı rahatsızlığı dile getirdi. Asfaltlamanın iki ay önce yapılmasına rağmen kalan kısımlar ilgili vatandaşın mağdur ve şikayetçi olduğunu söyleyen Cingöz, “Gözsüzler Caddesinde yapılan asfaltlama çalışmasında caddenin giriş ve çıkış bölümleri yarım bırakılmış ve burada vatandaş mağdur olduklarını dile getiriyor. Asfalt Gökhisar Kent Sitesinden başlıyor giriş kısmı hala bozuk. Diğer girişinde ise İZSU’ya ait bir kazı var ve bu çok büyük bir çukur. Bölgede yaşayanlar daha önce etrafında bir güvenlik önlemi de olmadığını yakın zamanda bir beton bariyer yapıldığını, çukurun hem güvenlik zafiyeti oluşturduğunu hem de içine dolan çöplerin Çevre kirliliği yarattığını söylüyor. Bu çalışma da vatandaşın daha fazla mağdur olmaması için bir an önce tamamlanmalı” diye konuştu.

 
Mühimmat deposunda patlama: 2 yaralı
 
Eren Bülbül'ün ismi Bergama'da yaşayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydınlılardan tiyatro oyunlarına büyük ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park’ta “Arkadaşım Ben Geldim” ve ...
Çiğli yeni merkezine kavuşuyor!
Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmaları tamamlanan Cumhuriyet ve Demokrasi ...
Karşıyaka'da gökyüzüne keyifli yolculuk
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Evrensel Çocuk Müzesi Karşıyaka ...
 
Balçova’nın hedefi şampiyonluk
İzmir Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden Balçova Belediye Termal Spor ...
Körfez temizliğinde yeni aşama!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Yüzülebilir Körfez” hedefi ...
Başkan Sandal sokak sokak gezdi: Sorunların üstesinden birlikte geleceğiz!
Belediye çalışmalarını yerinde incelemek, vatandaşların talep ve önerilerini ...
 
Kaybettiği kira parasını belediye işçisi buldu
Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Serkan Akdoğan, ...
Komünist başkandan Selçuk'a ziyaret!
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu 4 Ağustos Perşembe günü ...
Başkan Soyer duyurdu... Direniş başlıyor!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin kentteki çevre odaklı sivil toplum ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva