Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının bildirdiğine göre, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bugün Doha’da görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ateşkes müzakerelerindeki son durumu değerlendirdi.

Hamas tarafı, kalıcı ateşkes için çaba göstermeyi sürdürdüklerini belirtti. Son dönemde yapılan görüşmelerle ilgili bilgi aktardı.

Torba kanun teklifinde değişiklik: Cumhurbaşkanı'na TSK'dan ihraç yetkisi maddesi tekliften çıkıyor
Torba kanun teklifinde değişiklik: Cumhurbaşkanı'na TSK'dan ihraç yetkisi maddesi tekliften çıkıyor
İçeriği Görüntüle

Bakan Fidan, Gazze’de barışın tesisi için Türkiye’nin uluslararası platformlardaki çalışmalarına ve ikili düzeydeki çabalarına devam ettiğini söyledi.

Görüşmede, Gazze’deki insani durumun da ele alındığı kaydedildi. İsrail’in yardımların bölgeye girişini yaklaşık iki aydır engellemesi neticesinde Gazze’de ortaya çıkan insani felakete acil bir çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekildi.