Hasta ziyaretine gitmişti... Husumetlileri tarafından bıçaklandı!
Hasta ziyaretine gitmişti... Husumetlileri tarafından bıçaklandı!
İçeriği Görüntüle

EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediye Meclisi, 1 Ekim 2025 Çarşamba günü saat 18.00’de Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda toplanacak. Meclisin gündeminde önemli imar planı değişiklikleri bulunuyor.

Görüşülecek maddelerden biri Bayraklı Mahallesi’nde bulunan ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda “Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” olarak belirlenen taşınmazların kullanım kararının “Özel Sosyal Tesis” olarak değiştirilmesi oldu.

Söz konusu plan değişikliği önerisinin kabulüne ilişkin “İmar”, “Hukuk”, “Çevre, Ekoloji, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği” ile “Kültür, Sanat ve Turizm” komisyonlarının oy birliğiyle hazırladığı ortak rapor meclise sunulacak.



HARABE HALDEKİ KÖŞKLER
Şahıslara ve vakıflara ait söz konusu parsellerde harabe haldeki tarihi köşkler yer alıyor. Bu köşk-lerden biri de hem Osmanlı dönemine, hem de Cumhuriyet dönemine ev sahipliği yapan nadir yapılar arasında yer alan Yahya Hayati Bey Köşkü. Son Osmanlı padişahı Vahdettin’in paşala-rından olan Yahya Paşa tarafından 1873 yılında yaptırılan ve geriye neredeyse sadece enkazı kalan oturulmayacak haldeki metruk yapı 2010’daki yangın olayının ardından büyük oranda hasar gördü. Ekrem Akurgal Sokak ile 1606/1 sokağın kesiştiği yerde bulunan tarihi yalı, 1983 yılında Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Kurulu tarafından birinci derecede SİT alanı ilan edilmişti. Söz konusu plan değişikliği ile birlikte köşklerin yeniden ayağa kalkmasının önü açılacak.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE VETO
Bir diğer gündem maddesinde ise Mansuroğlu Mahallesi’nde yer alan 70 ada, 398 parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi bulunuyor. Plan değişikliğinin mevzuata uymadığı gerekçesiyle reddine yönelik “İmar” ve “Hukuk” komis-yonlarının oy birliğiyle aldığı karar meclis gündemine taşınacak.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın başkanlığında gerçekleşecek toplantıda, alınacak kararların ilçenin imar süreci açısından belirleyici olacağı ifade ediliyor.