Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de... Saat saat program!
Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de... Saat saat program!
İçeriği Görüntüle

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Yedigöller üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.
Yedigöller’in geçmişini anlatan Kaya, yaklaşık 100 bin metrekarelik, molozların döküldüğü atıl bir alanın dönemin Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy’un girişimleri ve dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın desteğiyle projeye dönüştürüldüğünü söyledi.
Kaya açıklamasında, “AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Buca Yedigöller bir zamanlar burası kurumuş bir dere yatağıydı. Molozların döküldüğü atıl durumda yaklaşık 100 bin metrekare bir alan. Dönemin Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, burayı Buca’nın ve İzmir’in cazibe merkezi yapmak için çalışmalara başlamıştı. Bolu Yedigöller’den esinlenmişti. 2004 yılında rahmetli Ahmet Piriştina’nın da desteğiyle projeye başlandı. Tam 7 gölet. Göletleri de birbirine bağlayan şelaleler, köprüler, seyir terasları, yürüyüş yolları, değirmenler, ağaçlar, çiçekler, yemyeşil alanlar. Yani yıllarca emek verildi. Moloz dökülen o alan adeta bir vahaya dönüştürüldü” dedi.

KADERİNE TERK EDİLDİ
Gelinen süreçte Yedigöller’in kaderine terk edildiğini savunan Kaya, göletlerin boşaltıldığını, yeşil alanların kuruduğunu ve sosyal donatı alanlarının yıprandığını söyledi. Kaya açıklamasında, “Peki sonra ne oldu? Yedigöller zaman içerisinde kaderine terk edildi. Göller boşaltıldı, yeşil alanlar kurudu, sosyal donatı alanları yıprandı. Sonra iklim krizi ve su tasarrufu denildi. Yedigöl önce 3’e sonra 2’ye düşürüldü. Kaldırılan göllerine yerine yağmur bahçeleri yapıldı ama birkaç yıl sonra ortaya çıkan manzaraya bakıyorsun, toprak kurumuş, yeşil gitmiş, eski Yedigöller’den eser kalmamış” ifadelerine yer verdi.

YEDİÇÖLLER’E ÇEVİRDİLER!
Kaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje açıklıyor. “Yedigöller’de büyük dönüşüm” Allah aşkına ortada göl mü kaldı? Cemil Şeboy yıllarını verip moloz dökülen bir alandan Yedigöller çıkarttı. Siz yıllar içerisinde gölleri birer birer ortadan kaldırdınız. Şimdi de buna “Büyük dönüşüm” diyorsunuz. Bunun adı dönüşümse gerçekten büyük bir dönüşüm olmuş. Yedigöller’i aldılar, Yediçöller’e çevirdiler.”