İZMİR - AK Parti'den aday adaylığını açıklayan ilk isim olan Gürcan Alkan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Alkan,'Bazıları göreve talip olur. Bazılarına ise görevleri tebliğ olunur. Ben göreve talip değil görev tebliğ edilenlerden birisiyim. Gerek halkımızın, başkanımızın ve yönetimimizin gerek de bölgedeki milletvekillerimizin teveccühleri doğrultusunda Aliağa Belediye Başkan aday adaylığımı açıkladım'' diye konuştu.

'AKP'NİN GÜLEN YÜZÜ OLMAK İSTİYORUM'
Güler yüzle yola çıktığını belirten Alkan,'Kim hizmet edecek ise bence onun başa gelmesinde fayda var. Hizmeti gerçekleştirmek için parti olarak benim gönlüm de AKP'den yana oldu. Neden AKP'yi seçtim. Bence AKP'nin güler yüzlü insanlara ihtiyacı var. Seçim sloganımı da 'Güler yüzlü Başkan güler yüzlü hizmet güler yüzlü belediye' olarak seçtim, bu doğrultuda da yola çıktım. 2004'te kazanıp 2009 yanlış aday tercihleri ile kaybettiğimiz belediyeyi tekrar AK Partili yapmak için adayım. Tek hedefim de bu'' dedi.

'EZBERLER BOZULACAK'
Yapacakları konusundaki sorumuz üzerine Alkan, ''24 Haziran'dan bu yana basına verdiğim beyanatlarda projelerimin bir kısmını açıkladım ama yinede tekrar etmek gerekirse en büyük projem ezberleri bozmak olacak. Aliağa severek bağrına basacağı çarşıda pazarda iyi ve kötü günde her zaman yanı başında bulacağı dert ortağı çalışkan dürüst Devlet terbiyesi almış insana hizmeti devlete hizmet anlayışı ile yola çıkmış siyah gözlük takmayan, korumalarla gezmeyen,Mercedes'e ve cipe binmeyen insanlara tepeden bakmayan makam arabası ve makam kapısı olmayan iyi bir aile babası karizmatik okumuş hayatın her türlü çilesini çekmiş bir başkanla tanışacak.İddia ediyorum benden sonra Aliağa da başkan olmayı kimse isteyemeyecek'' diye konuştu.

TURİZM VE SANAYİ AYNİ ANDA DESTEKLENECEK
Projeleriyle ilgili bilgi veren Alkan, ''Aliağa iki kısma ayrılacak. Güney kısım sanayi bölgesi ve Kuzey kısımda Turizm bölgesi olarak planlanacak.İlk 5yıl içinde kentin ulaşım,hava kirliliği,trafik ve planlama ile ilgili sorunları çözülecek.Eskiden olduğu gibi oy verip kenara çekilmek yok herkes alınacak kararlara katılarak taşın altına elini sokacak.Okullar için kampus sistemine geçilecek.AVM ler şehir dışına taşınacak.Tüpraş sınırından başlamak üzere Ön ve arka plaj dahil olmak üzere tüm askeri ve sivil yapılar kaldırılarak insanlar bedava deniz ile buluşturulacak.Şakran Cezaevinin Kınık yada Menemene taşınması sağlanarak olduğu yere Aliağa Üniversitesi kuracağız.Dershanelerin kapanması nedeniyle girişimcileri bir araya getirerek bu hizmeti İlçeme kazandıracağım.Aslında yapacaklarım çok ama bunları adaylığım kesinleştikten sonra düzenleyeceğim halk toplantılarında daha detaylı anlatacağım.her partiden aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarı dileklerimi iletirken yinede kendilerini fazla yormamalarını ve Aliağa'nın adayının artık belli olduğunu da belirtmek isterim'' dedi.