HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2019 Cumartesi - 21:18

Zeybekci, Şengül’ün açıklamaları karşısında konuştu!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan istifa eden Şengül’ün sert açıklamaları gündeme damga vurmuştu. Şengül partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Zeybekci’yi hedef almıştı. Zeybekci Şengül’ün açıklamaları için konuştu ve “Biz birbirimizi seçme şansı olmayan kardeşleriz. Nasıl kardeşimizi seçemiyorsak birbirimizi seçme şeyimiz de yok” dedi.

Zeybekci, Şengül’ün açıklamaları karşısında konuştu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından yaptığı basın toplantısında sarf ettiği sözler gündeme damga vurdu. 31 Mart yerel seçimler için gerçekleşen kampanya sürecine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile uyum sorunu ve anlaşmazlık yaşadığı kulislere yansıyan Şengül, yaptığı açıklamalarla iddiaları adeta doğruladı. Şengül il binasında yaptığı açıklamalarda Zeybekci’yi yer yer isim vererek zaman zaman da üstü kapalı bir şekilde hedef aldı.

Şengül, ‘İlçe belediye başkan adaylarımız doğruydu, bugün olsa yine aynı kişileri adayı gösterirdik, ilçelerinde Büyükşehir adayımızdan daha fazla oy almışlar’, ‘Nihat Bey ile süreç içinde çok sorunumuz olmadı. Etaplarla ilgili sıkıntılar oldu. Bazı şeyler söylenmez. Hissedilir, arka planda konuşulur. İyi bir kampanya yürüttük. Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu’ gibi demeçlerle Zeybekci’ye net olarak göndermelerde bulundu.

Şengül’ün isim vermeden yaptığı bazı açıklamalar da vardı. Şengül’ün bunları da Zeybekci için söylediği parti kulislerinde konuşuldu. ‘İzmir’e patron, ağabey gerekli değildir. İzmir’e hizmetkar lazım, yüreği olacak, samimi insanlar lazım. Bir insanı zorla sevemezsiniz. Bağlantı kurarsanız seversiniz, kurmazsanız sevemezsiniz. Bazıları da şu erdemi gösterebilmeli, sahte tevazusundan kurtulup sanki siyasette onlar olmadan bir şey yapılmıyormuş gibi davranamamalılar. Yıllardır siyasette kalan, nemalanan insanların belli noktalarda durmaları gerekiyor. Yeni yüzlerin, gençlerin önünü açmak gerekiyor’ gibi ifadelerin de Zeybekci’ye yönelik söylendiği iddia edildi. Şengül bu noktalarda hiçbir şekilde isim vermemişti.

BİZ BİRBİRİMİZİ SEÇME ŞANSI OLMAYAN KARDEŞLERİZ
Şengül’ün açıklamaları sonrasında Zeybekci Egedesonsöz’e konuştu. Şengül’ün sarf ettiği cümleler özelinde açıklama yapan Zeybekci, “Açıklamaları okudum ama ben kendisiyle görüşmeden bir açıklama yapmayayım. Kendisiyle görüşmeden de bir şey yapmayacağım. Sonuçta biz birbirimizi seçme şansı olmayan kardeşleriz. Nasıl kardeşimizi seçemiyorsak birbirimizi seçme şeyimiz de yok. Aydın Bey bizim kardeşimizdir, o konuda söyleyecek hiçbir şey yok” dedi.  

TAM TERSİ, İNANMASAYDIM ASLA BURADA OLMAZDIM ŞEKLİNDE BİR SÖZÜM VARDI
Zeybekci ayrıca Şengül’ün, Büyükşehir adaylığına atıfta bulunarak, ‘Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu’ açıklaması karşısında ise, “Tam tersi, inanmasaydım asla burada olmazdım şeklinde bir sözüm vardı benim. Sanırım öyle demek istememiştir” ifadelerini kullandı.

NASIL BİR SÜREÇ YAŞANDI?
31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde kazanılan Torbalı, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Ödemiş’i kaybetti. Parti diğer yandan CHP’nin elinden Bergama ve Bayındır’ı alırken Kınık ve Kiraz’daki iktidar olma durumu ise sürdürüldü. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında ise Zeybekci yüzde 38’lik oy oranına ulaştı. 2014 yerel seçimlerinde Binali Yıldırım’ın aldığı yüzde 36’lık oy oranı aşılmış oldu. Ayrıca partinin İzmir’de bugüne kadar kıramadığı 1 milyonluk oy barajı da bu seçimde yakalandı. CHP’li Soyer’in yüzde 20’lik bir oran farkla gerisinde olmasına karşın Zeybekci 1 milyon üzerinde oy aldı. 31 Mart 2019 tarihinde yaşanan sandık mesaisi partilerin ittifaklarla girdiği ilk yerel seçim oldu. 

 
Beşiktaş Başakşehir'e karşı pes etmedi!
 
Karşıyaka Belediyesi'nden ölü hayvanlarla ilgili açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Cengiz Kurt 14 Nisan 2019 Pazar 11:32

Ne kardeşi Özhaseki. Seçimlerin olmadığı partilerde emredici birileri vardır. Sizler emir alan insanlarsınız kardeş değil.

Yorumu oyla      4      5  
tuna 14 Nisan 2019 Pazar 01:06

bir defa Aydın sengul ilk defa baskan degil, ikincisi de Aydın Şengül' ün teskilatlanma yapısında beceriksizliğpi ortadadır. Ev ev dolasacagız deyip bi

Yorumu oyla      4      5  
Veli 14 Nisan 2019 Pazar 00:22

Bucayı altın tepside CHP ye veren Buca teşkilatı aydın şengülün istifa etmeyi düşünürler inşallah

Yorumu oyla      6      5  
safiye 14 Nisan 2019 Pazar 00:16

aydın bey onurlu bir davranış göstermiştir, başarısız olan seçimi kaybeden ilçe başkanları derhal istifa etmelidir

Yorumu oyla      7      5  
Seyfo 14 Nisan 2019 Pazar 00:14

Seçimi almasına kesin bakılan. Fakat kaymakamın seçim öncesi görevden alınması ve benzeri hatalarla Buca ve Karabağ’ları bize kaybettiren ilçe başkanları istifa etmeli

Yorumu oyla      7      5  
hatirlanan 13 Nisan 2019 Cumartesi 22:22

Yil 2019 basinin karsisinda ithal aday istemiyoruz diyenler kimlerdi? Yil 2009 Sayin Taha Aksoy adaydi her gittigi yerde karsisina Bayrakli ve Karabaglar ilce sinirlarina tepki vardi musebbibi il baskaniydi ama yaninda yoktu. 2009 ve 2019 il baskani ayni kisiydi. Kampanyanin ilk gunu 'Yasam tarzina mudahale etmeye niyetimiz yok istesek kanun cikartir yasam tarzina mudahale ederiz' secim o gun bitmisti

Yorumu oyla      17      5  
TC misafir 13 Nisan 2019 Cumartesi 21:44

"... birbirimizi seçme şeyimiz de yok" bu parti içinde demokrasinin hiç olmadığının bir göstergesi her şey bir kişinin isteği doğrultusunda gerçekleştiğinin acı kanıtı.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de yeni başkan kim olacak?
Aydın Şengül’ün il başkanlığını bırakmasının ardından göreve gelecek isim ...
Gül: Sürecin uzaması Türkiye'ye zarar verir
Seçim sonrası yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan 11. Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Şengül istifasının perde arkasını anlattı!
İzmir İl Başkanlığı görevini genel merkez temasları sonrasında bırakan ...
 
'İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir'
MHP lideri Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin büyük bir sıçrama ...
Erdoğan'dan Bartu'nun eşine taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ...
"İspat etsinler istifa etmeyen namerttir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de polisin seçmenlere yönelik ...
 
AK Partili Çelik: YSK baskı altında yaklaşımı doğru değil
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
AK Parti İzmir’de deprem! İl Başkanı Şengül istifa etti
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül istifa etti.
'YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir'
AK Parti Sözcüsü Çelik, "YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva