HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2019 Cumartesi - 23:21

Karşıyaka Belediyesi'nden ölü hayvanlarla ilgili açıklama

Sosyal medyada Karşıyaka'da sokak hayvanlarının itlaf edildiği iddia edilen görüntülerin ardından belediyeden bir açıklama yayınlandı.

Karşıyaka Belediyesi nden ölü hayvanlarla ilgili açıklama

Karşıyaka Belediyesi, sosyal medyada gündeme gelen sokak hayvanlarının itlaf edildiği ve toplu şekilde gömüldüğü iddiası üzerine bir açıklama yayımladı. Belediyeden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bugün sosyal medyada yayınlanan bazı paylaşımlar ve bir gazete haberinde dondurulmuş hayvan ölülerinin kurumumuz tarafından toplu olarak gömüldüğü ve hayvan itlafı yapıldığına dair iddialar olduğu öğrenilmiştir. Bu üzücü haberler üzerine başlatılan ön soruşturmada, gerçekte herhangi bir hayvan itlafının olmadığı, trafik kazası ve hastalıklar gibi çeşitli nedenlerle ölen hayvanların ölülerinin yasal bir prosedür çerçevesinde Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından önce dondurulduğu ve belli bir sayıya ulaştıktan sonra tıbbi atık statüsünde belediyece belirlenmiş bir alana gömüldüğü öğrenilmiştir. Ancak iddiaları araştırmak üzere geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır ve bu soruşturma sonucunda hatası olduğu belirlenen personel olursa gerekli işlem yapılacaktır. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün konuyla ilgili detaylı açıklaması aşağıdadır. Durumu saygıdeğer kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla sunarız."

KARŞIYAKA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI
"İzmir genelinde bakımevlerinde veya sokakta ölen sahipsiz hayvanların bertarafı 1 yıl öncesine kadar İzmir Büyükşehir Belediyesince tıbbi atık olarak bakımevlerinden toplanmaktaydı. Ancak, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü’nün, İBB'nin yapmış olduğu "barınaklardan tıbbi atık toplama" faaliyetine son vermesi ile 1 yıldır tüm ilçe belediyeler sorunu kendi imkanları doğrultusunda çözmektedirler. Hayvan ölülerinin çöp ile birlikte atılması yasal olarak mümkün olmadığı gibi, insan ve çevre sağlığı açısından da son derece olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir durumdur. 5199 sayılı kanunun ilgili yönetmeliği çerçevesinde hayvan ölülerinin ne şekilde bertaraf edileceği açık olarak belirtilmektedir. Belediyemizce Tay Park kliniği ve Örnekköy Bakımevi'nde soğuk hava depoları oluşturulmuş olup; sokakta veya bakımevlerinde ölen hayvanlar bu depolarda toplanarak çevre, hayvan ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde ve yasaların öngördüğü biçimde, belediyemizce belirlenmiş olan uygun yerlerde derin çukurlara gömülerek bertaraf edilmektedir. Yapılan bu çalışma gizli ve yasa dışı bir olay değildir. 
Sahipsiz hayvanlarla ilgili yapmış olduğumuz tüm çalışmalar STK'lar ve gönüllü vatandaşlarla birlikte yürütülmektedir. 
Ölen hayvanların gömüldüğü, STK ve gönüllü vatandaşlarca da bilinmekte, hatta kendi bakmış oldukları sahipsiz hayvanların ölümü durumunda da aynı şekilde bertaraf edilmesi amaçlı, Veteriner İşleri Müdürlüğümüze getirerek teslim etmektedirler. Karşıyaka Belediyemizce hiçbir şekilde hayvan itlaf edilmesi söz konusu değildir ve olamaz."

YASAL PROSEDÜRLER
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na dayanılarak çıkarılan, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin "Belediyelerin alacağı tedbirler" başlıklı 7. maddesinin H bendinde hayvan ölülerinin bertaraf şekilleri belirtilmiş olup, belediyelerce ölen hayvanların belirlenen yerlerdeki derin çukurlara gömülerek, üzerleri sıkıştırılmış toprak ile kapatılması belirtilmektedir. 
Aynı yönetmeliğin 21. maddesi A bendinde yine, "Ölen hayvanların belediyelerce belirlenmiş yerlerde açılmış derin çukurlara gömülerek üzeri toprak ile kapatılır" denmektedir. 
Madde 27'de "ölen hayvanların bertarafı" başlığında zoonoz hastalıktan ölenler yakma ünitesi olan yerlerde yakılır veya usulüne uygun olarak belirlenen yerlere kireçle gömülür denmektedir. 
Aynı yönetmeliğin 34. maddesinde de ölen hayvanların bertarafı aynı şekilde belirtilmiştir. 

 
Zeybekci, Şengül’ün açıklamaları karşısında konuştu!
 
İzmir'de kanlı pusu: Otomobilden ateş açtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel’in hafta sonu mesaisi
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hafta sonu mesaisine Selçuk ...
Gölpark artık ücretsiz... İki yeni kapıya iki simge isim!
Menemen Belediyesi’ne ait Gölpark Tesisleri ücretsiz hale getirilerek ...
Bornova, belediye-üniversite işbirlikleriyle büyüyecek
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Bornova Belediye Başkanı ...
 
Soyer'den 3 kıtada 'İzmir Ofisi' sözü
Bu yıl 24 – 26 Nisan tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek Shoexpo ...
Başkan Sandal, makam araçlarını kaldırdı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, tasarruf tedbirleri kapsamında ...
Menderes’te ilk meclis gerçekleşti
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Menderes Belediyesi’nin ilk meclis ...
 
Başkan Soyer’den Japonca mesaj
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Japon Büyükelçisi Akio Miyajima’nın ...
Bornova Belediye Başkanı İduğ: Hedeflerimizin tamamını tutturmak için çalışacağız
Bornova Belediyesi’nin 2018 yılı faaliyet raporu Bornova Belediye Meclisi’nde ...
Maruflu’ya “Başkan sürprizi”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eşrefpaşa Hastanesi’nde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva