HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2019 Cumartesi - 14:52

AK Parti İzmir’de yeni başkan kim olacak?

Aydın Şengül’ün il başkanlığını bırakmasının ardından göreve gelecek isim noktasında meraklı bekleyiş başladı. Genel merkezden gelecek heyetin teşkilatta temayül yoklaması yapacağı öğrenilirken ortaya eski milletvekilleri ve belediye başkanlarından bazı isimler atıldı. Ayrıca mevcut yönetimde görev yapanlardan da öne çıkanlar oldu.

AK Parti İzmir’de yeni başkan kim olacak?

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan istifa eden Aydın Şengül’ün ardından gözler parti kulislerine çevrildi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ya da genel merkezden gelecek bir heyetin İzmir’de temayül yoklaması yapacağı aktarıldı. Pazar günü gerçekleştirilecek temayüle (eğilim yoklaması) il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katılacak.

Başkan belirleme noktasında ilçelerden yönetim kurulu üyelerini çağrılacağı aktarıldı. Teşkilatta görev yapan ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları mensuplarına 'başkan olarak kimi istiyorsunuz?' sorusunun yöneltileceği ve alınan isimlerin Ankara'da değerlendirileceği belirtildi. 3 kademedeki herkesin oy hakkının olacağı öğrenildi. 

Süreçte Şengül’ün ardından göreve gelebilecek isimler noktasında bazı iddialar ortaya atıldı. Bir çok isim çalışmalara başlarken sürpriz isimler gündeme geldi. Başta, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi'nin seçim çalışmalarında aktif görev alan İzmir eski Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ile İlknur Denizli olmak üzere bazı isimler gündeme geldi.

Parti kulislerinde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçen dönem Grup Başkan Vekilliği görevini yürütmüş olan, Karabağlar Belediye Başkan Adayı ve eski İl Başkan Yardımcısı, SKM eski Başkanı Bilal Doğan'ın, Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Tanfer Kemerli'nin, il eski yöneticisi Maksut Karaosman'ın, Seferihisar Belediyesi eski Başkanı Hamit Nişancı'nın, Aliağa Belediyesi eski Başkanı Tansu Kaya'nın, Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Arif Uğurlu'nun, Konak İlçe eski Başkanı Temel Yıldırım'ın, karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, 2014 yerel seçimlerinde partinin Aliağa Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Etem Yorulmaz, eski il yöneticilerinden Mehmet Girgin, Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) İzmir Şubesi’nin eski Başkanı Ümit Ülkü’nün adı başkanlık için konuşuluyor.

Partide eski görev yapmış isimlere de dönülebileceği dile getirilirken Şengül'den önce partide 4,5 yıl belediye il başkanlığı yapan Bülent Delican'ın da ismi gündeme geldi. Delican'ın dışında eski Milletvekilleri Ali Aşlık ve Rıfat Sait'in de isimleri bazı kesimler tarafından masaya yatırıldı. 

 

 
Altınordu'da Eroğlu oyuncularına güveniyor
 
'Kara Melek' tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİILİ 16 Nisan 2019 Salı 12:36

HAMİT NİŞANCI GENÇ TECÜRBELİ DÜRÜST İŞ TAKİPÇİSİ OLMAYAN BİRİ.

Yorumu oyla      4      5  
Mahsun Karatay 14 Nisan 2019 Pazar 01:24

Kordon işadamları başkanı konak Meclis üyesi ÖMÜR ŞANLI

Yorumu oyla      4      5  
pazar 14 Nisan 2019 Pazar 00:26

Eskiye ragbet olsaydi bit pazarina nur yagardi. Eskilerden hic kimse olmasin, atama olmasin, vekiller surece dahil olmasin. Isteyenin aday olabilecegi tum ilcelerde ve ardindan il kongresi yapilsin. Izmir ve Izmirlinin ne istedigini bilen gencler var ama dislandilar bunlara firsat verilsin.

Yorumu oyla      5      5  
İsmail Yılmaz 13 Nisan 2019 Cumartesi 22:24

Bence unutulan değer İsmail Yılmaz görev başına gelmeli.

Yorumu oyla      4      5  
Nurettin 13 Nisan 2019 Cumartesi 22:19

Adı geçen arkadaşların hepsini toplaaan bir aydın şengül ün yarısı dahi etmez , tabi çalışma ve vizyon açısından bu arkadaşlarmı akp yi izmirde ileriyi götürecek.şaşarım doğrusu.yeni ruh ve heyacan ve vizyonu olan ve davayı bilen ve izmiri bilen ve siyaseti bilen makam,para,kadın zaafı olmayan biri ve birileri lazım.

Yorumu oyla      5      5  
Taş 13 Nisan 2019 Cumartesi 21:42

İl başkanı değişiyor tansu kaya, milletvekili seçimi geliyor tansu kaya, belediye baskanligi geliyor tansu kaya sürekli ismi öneriliyor ama sadece önerilmede kalıyor nasıl iştir başka adam mı kalmadı partide surekli bu isim hayir hepsini gectim herseye oneriliyor ama hicbir yere olmuyor demek ki sıkıntı var

Yorumu oyla      6      6  
Exc 13 Nisan 2019 Cumartesi 20:43

Ben

Yorumu oyla      5      5  
Ak partili 13 Nisan 2019 Cumartesi 19:23

Bir Rıfat Sait eksikti

Yorumu oyla      7      6  
veli 13 Nisan 2019 Cumartesi 18:57

AK Parti izmirde "karadenizli hemşehrilik"devrini kapatması gerekir.Rumeli veya adalar kökenli ailelerden bir gencin hazırlanması ve eğitilmesi,balkanlara ve avrupaya bakışı müspet olan,oralar insanları haşır neşir olan,tutucu ve ayrımcı olmayan,modern kişiliğe sahip bir gencin getirilmesi,izmir il başkanı yalnız izmirin değil,manisa,aydın,balıkesir ve çanakkale bölgeleri başkanı sayılır.Sayın Cumhurbaşkanımızı cani gönülden seven egelilerin sayısı milyonlarcadır.İzmire ve egeye verilecek önem 2023 veya 2024 te tabloyu yüzde yüz değiştirir.

Yorumu oyla      5      9  
İZMİRLİ 13 Nisan 2019 Cumartesi 18:41

İzmirde CHP Belediye Başkanlarıyla ticari ilişkisi olmayan bir tane AK partili geçmişte veya bu zamana kadar kimler var.Genel merkez önce bunları tesbit etmesi lazım.İzmirde AK parti secim kazanamaz eski yeni il ve ilçe başkanları meclis üyeleri hepsi CHP li belediyelerle veya başkanlarla ticari ilişkiler içindeler il başkanının kim olması o kadar önemli değil.İzmirdeki sistem ve düzen bu bu sistemi ve düzeni kim bozarsa secimin galibi olur.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül: Sürecin uzaması Türkiye'ye zarar verir
Seçim sonrası yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan 11. Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Şengül istifasının perde arkasını anlattı!
İzmir İl Başkanlığı görevini genel merkez temasları sonrasında bırakan ...
'İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir'
MHP lideri Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin büyük bir sıçrama ...
 
Erdoğan'dan Bartu'nun eşine taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ...
"İspat etsinler istifa etmeyen namerttir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de polisin seçmenlere yönelik ...
AK Partili Çelik: YSK baskı altında yaklaşımı doğru değil
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
 
AK Parti İzmir’de deprem! İl Başkanı Şengül istifa etti
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül istifa etti.
'YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir'
AK Parti Sözcüsü Çelik, "YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir, ...
YSK'dan o başkan için mazbata kararı!
YSK, HDP'li Ahmet Türk'e mazbata verilmesine karar verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva