HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2019 Cumartesi - 11:59

AK Partili Şengül istifasının perde arkasını anlattı!

İzmir İl Başkanlığı görevini genel merkez temasları sonrasında bırakan Aydın Şengül, sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Şengül’ün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’yi yer yer isim vererek yer yer de üstü kapalı hedef alması dikkat çekti.

AK Partili Şengül istifasının perde arkasını anlattı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından aldığı istifa kararının nedenlerini kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da görüşen ve istifasını sunan Başkan Şengül, İzmir’e dönerek partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Veda açıklamasında parti teşkilatı Şengül’ü yalnız bırakmadı. Şengül istifasının perde arkasını anlatırken basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

SÜRECE KISACA DEĞİNDİ
Şengül, “2-3 gündür Ankara’daydım. Bazı görüşmeler sonucunda bir karar verdik. Kurulduğu günden bu yana teşkilatımın her kademesinde görev aldım. Mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’de ikinci kez il başkanlığına atandım. 14 aydır bu görevi hırs ve beklenti içinde olmadan partimin başarısı için yürüttüm. Bu süreçte davası ve vatanı uğruna gecesini gündüzüne katarak çalışan fedakar teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Beraber yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve şeref duyuyorum. Hızlı bir yapılanma içine girdik. Kongre sürecini hızlı tamamladık. Teşkilatlarımızla birliği sağlama noktasında önemli adımlar attık. İlçelerimizde başarıya inanmış dava arkadaşlarımızla yola çıktık. Bu süreçte 2 ayrı önemli seçim sığdırdık. Türkiye’nin yapısı, değişen sistem için güzel bir seçimle başarıyla ulaştık. Yüzde 33 oy alarak ülke genelinde sağlanan başarıya İzmir olarak önemli katkı sağladık. 8 milletvekilimizle temsil ediliyoruz. Sonrasında hiç ara vermeden 31 Mart için çalışmaya başladık. İlçelerimizdeki sorunları tespit ettik. İl başkanlığımızın ekipleriyle ciddi çalışmalar yaptık. Kimler belediye başkanı adayı olabilir konusunda çok önceden ince eleyip sık dokuduk, teşkilatlarımızı dinledik. Bunları yakın-uzak ilişkisine bakmadan, çıkar ilişkisine bakmadan en doğru kararı vermeye çalıştık” dedi.İLÇELERDE DOĞRU KİŞİLERİ ADAY YAPTIK, BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZDAN DAHA ÇOK OY ALMIŞLAR!
Şengül sözlerine devam ederken isim vermeden partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi hedef aldı. Şengül, “Seçim sonucunda alınan başarıda şunu gördük ki gerçekten ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık. Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık. İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış! Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilatımız bu kadar bütünleşmemişti. Başarı, başarısızlık ne, onu da söylemiyorum. 7 olan belediye sayımız 4’e düştü. 2014’te bölünmeden dolayı birçok ilçede belediye başkanlığı kazanmıştık. Bu sefer oylarımızı arttırmamıza rağmen kaybettik. İkili kutup olmasından dolayı 12 belediye kaybettik. Artık baraj yüzde 30-40’larda değil artık yüzde 50’yi geçmeniz gerekiyor. Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilat samimiyetle bütünleşti. Herkesin dertleriyle, sıkıntılarıyla, dertleriyle ilgilendik, insanlara ulaşmaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

BAZI İNSANLARIN SAHTE TEVAZUDAN KURTULMASI, SİYASETTEN NEMALANMAMASI GEREKİYOR
Şengül ayrıca, “Parti kuruluşuyla görev almış, il başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış biriyim. Sonrasında sivil hayata alıştık ama çağırdılar il başkanlığı görevi verdiler. Ben şahsım olarak kendimi vatanıma, milletime, partime borçlu hissediyorum. Sırf o nedenden bu görevi kabul ettik. Allah şahittir ki hiçbir kişisel beklentim, ihtirasım, milletvekili mi bakan mı olurum beklentim yok. Hiç en ufak bir şekilde de heyecanlandırmıyor. Bu görevi yaparken gücüm yettiğince yapmaya çalıştım. Sonuçta bizler de insanız, mükemmel değiliz. Eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka olmuştur. Bazıları da şu erdemi gösterebilmeli, sahte tevazusundan kurtulup sanki siyasette onlar olmadan bir şey yapılmıyormuş gibi davranamamalılar. Yıllardır siyasette kalan, nemalanan insanların belli noktalarda durmaları gerekiyor. Yeni yüzlerin, gençlerin önünü açmak gerekiyor. Yüzlerce arkadaşımız il başkanlığı yapabilecek kapasiteye sahip. Bizler de bu bilgi birikimimizi onlara katkı olarak sunacağız” dedi.  

İZMİR’E PATRON, AĞABEY GEREKLİ DEĞİLDİR
“İzmir’e patron, ağabey gerekli değildir” diyerek sözlerini sürdüren Şengül, “İzmir’e hizmetkar lazım, yüreği olacak, samimi insanlar lazım. Bir insanı zorla sevemezsiniz. Bağlantı kurarsanız seversiniz, kurmazsanız sevemezsiniz. İlçelerde, mitingde insanlara baktığımızda masum, samimi, gözlerine baktığınız sizden beklentisi olan insanların ahını almamak lazım. Onların üzerine basıp siyaset yapmamak lazım. partimizde öz eleştiriler yapılıyor. Biz başkalarını eleştirmeden önce kendi olumsuzluklarımızı tamamlamamız gerekiyor. Kendi günahlarımızı başkaları üzerinden deşifre etmemiz gerekiyor. Kimseye kırgın, kızgın değilim. Kimseden bir alkış da beklemiyorum. Kimseye de kızmıyorum. Allah çıktığımız yollarda bizi mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.SOYER’E VE 30 İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA TEBRİK
Şengül, “Arkadaşlarımıza bakıyorum, olumsuz bir şey olmuş gibi üzgünler. Gözüm arkada kalmadan içim rahat yapıyorum. İzmir’i çok daha güzel günler bekliyor. Biz Allah’ın izniyle 2024’ün hesabını yaparak toparlanmamız lazım. Nasıl başarıya ulaşacağımıza bakacağız. Diğer siyasi partilere de demokratik süreçten dolayı teşekkür ediyorum. Tunç Soyer’i ve 30 ilçe belediye başkanını tebrik ediyorum. Bizler her zaman doğrunun ve İzmir’in yanında olacağız. Her türlü katkıyı koyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

CUMHURBAŞKANI İZMİR’DEN ÖYLE MUTSUZ DEĞİL
Parti kulislerinde kendisinden sonraki süreç için çok sayıda ismin ortaya atılmasına değinen Şengül, “Bir sürü isimler geçiyor. Onlara çok bakmayın, prim vermeyin. Mütevazi görünüp içinden geçen yüzlerce kişi olabilir. Genel merkezden gelecekleri ilçe başkanlarımızla teşkilatla gerekli görüşmeler yapılacak. Yola devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızla, Binali Yıldırım’la güzel bir görüşme yaptık. İzmir’den öyle çok da mutsuz değil. İstifamı verdikten sonra kendisiyle görüştüm, inanıyorum ki partimizde bu revizyon devam edebilir. Bu örnek davranış da kendisini örnek gösterir” diye konuştu.

KENDİSİNİN ZATEN, ‘BEN İSTEMEDİM BENİ ZORLA ADAY YAPTILAR’ GİBİ BİR SÖYLEMİ OLDU
Kentte 1 milyon oy duvarı aşılmışken istifasının temel sebebinin ve Büyükşehir Adayı Zeybekci ile arasında sorun olup olmadığının sorulması üzerine açıklama yapan Şengül, “İzmir’le ilgili başarı varsa başarı herkesin olsun. Başarsızlık benim olsun. Benim kafamda böyle bir şey vardı. 1 yıllık zor bir süreçte böyle bir görev yaptık. Bazen siyasette herkesin kendine göre böyle bir hesabı olabilir. İnsanlar yüzüne bakıldığında kimin ne düşündüğü bilemiyorsunuz. Ben kendi adıma gerekeni yaptım. Başarısızlık varsa ve tek başına sorumluluk benimse sorun yok, herkes görevine devam eder. Ama bana ait değilse istifalar devam eder. Nerden baktığınıza bağlı! Ciddi bir oy artışı sağladık. Bunu tek başına Aydın Şengül almadı. Beraber sağladık. Nihat Bey ile süreç içinde çok sorunumuz olmadı. Etaplarla ilgili sıkıntılar oldu. Bazı şeyler söylenmez. Hissedilir, arka planda konuşulur. İyi bir kampanya yürüttük. Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu” ifadelerin kullandı.  

AKTİF SİYASET İSTEMİYORUM, TEKLİF EDİLSE DAHİ AFFIMI İSTEYECEĞİM
Şengül yeni süreçte izleyeceği yol haritasına dair bilgi verirken, “Allah bizi nefsimizden ve egomuzdan korusun. Siyasette bazen sahte alkışlar gelmeye başlar ve en büyük yanılgıya düşersiniz. Allah şahidimdir ki hiçbir makam mevki beklemiyorum. Yaptığım görev süresince kalp kırdıysam, birinin hakkını yediysem haklarını helal etsin. Allah bizi affetsin. Biraz da bundan sonraki süreç içinde ailemize kendimize vakit ayıracağız. Partimiz görev verdiğinde bunu beklentisiz yaparım. Beni bakanlık ve hiçbir görev heyecanlandırmıyor. Biz onları aştık. Kendimizi siyasetçi olarak düzeltmemiz lazım. Günahlardan arınmamız lazım ki halka çare olalım. Bazen sahteleşmeye başlıyoruz. Başkasının istediği gibi görünmeye çalışıyoruz, ben rol yapamıyorum. Bundan sonra da öyle olacağım. Aktif siyaset istemiyorum. İşime döneceğim. Teklif edilse dahi affımı isteyeceğim. Beklenti içinde değilim. Genel başkanıma kırgın falan da değilim” dedi.

 

 
Sağlıkta şiddet mağduru kadın doktordan ilaç gibi kısa filmler
 
Gül: Sürecin uzaması Türkiye'ye zarar verir
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYRAKLI 13 Nisan 2019 Cumartesi 22:30

Sayın il başkanı 10 yıldır Bayraklıda ilçesinde ne yaptınız neyi başardınız 3 seçim oldu kaybettiniz.Acaba adaylarda mı yanlış tercih yapıldı,yoksa sistamatik hatamı yaptınız.Ben biraz il yönetimini biraz geçmişe doğru birlikte yola çıkalım.yıl 2012 aralık ayı son meclis oturumu Bayraklıda Hasan Karabağ AK parti meclis üyelerini meclis oturumunda ki bir tartışma sonrası dövdürdü yerel basını ve görsel basını ayağa kaldırdınız dayak konusunu yargıya taşıdınız Hasan başkan bu olaydan dolayı ceza alacaktı zaman geldi 2014 seçimleri yaklaştı sizin meclis üyeleriniz ve davaya bakan avukatınız siyasi pazarlık yaptı şimdi size sormak kazım bu pazarlığın altında neler var şimdiki meclis üyeniz Özgür beye sorun anlatsın.benim aklıma şu geliyor secimi kaybedelim sorun olmaz ticari ilişkilerimiz zarar görmesin.Hasan karabağın 10 yıllık yolsuzluk dosyaları kılasör kılasör ellerinizde neden ve niçin gereğini yapmadınız yetmedi yargıya giden dosyalara bile müdahale ettiniz sizlerin bu kalbinizdeki CHP sevgisi taktir edilecek bir durum.İşte bayraklıyı bu yüzden kaybettiniz sizler CHP seviçilerisiniz.İSMAİL SARI CHP meclis üyesi hemde kontenjan birde ya sen Bayraklı Belediyesinden Hasandan kamulaştırma adı altından ne kadar para aldın hasanın her pisliğini biliyordun neden partine ihanet edip CHP geçtin adamsan HASANIN arkasında bırakmış olduğu pisliği nasıl temizlemeyi düşünüyorsun.siyasetin bir omurgası var ama bayraklıda omurga yok kimin hangi partiye geçtiğinin rant para çıkar.Hamza DAĞ Hasanın her şeyi sende bir dünya kılasör var ofisinde yargıya intikal edenler dahi dosya numaraları ve hakimi savcısı sen ne yaptın Hasanı korudun kolladın 10 yıldır meclis üyeleriniz denetim raporlarına ne türlü bir işlem yaptı bu raporlar sana verildi. Bayraklı belediyesinin şu halinden sizlerde mebal altındasınız Hasan çaldı çırptı belediyeyi batırdı sizler göz yumdunuz yazıklar olsun kamu bu kadar soyulmaz tüyü bitmemiş yetimin hakkı var yetim hakkı yediniz yiğenlerede göz yumdunuz.Sana Allah kolaylık versin SERDAR Başkan işin çok zor yolun çok uzun.

Yorumu oyla      8      6  
Nurizade 13 Nisan 2019 Cumartesi 21:58

Merakımdan soruyorum. Zeybekci ben İzmirliyim. İş yerlerim de evim de İzmir''de demişti. Şimdi Zeybekci nerede?

Yorumu oyla      4      5  
Haksızlık 13 Nisan 2019 Cumartesi 18:04

AKP, kazanılamayacağı baştan belli olan bir seçimde alınan sonuçların günahını yerel yöneticilere yükleyemez! Bu tavır, gariban, sıradan AKPlilere fetö etiketi takıp, fetöcü olduğu ayan beyan belli olan Tamince'nin, Zeybekçinin, Arınç'ın oğlunun hala AKPden nemalanması tavrıyla aynıdır, farkı yoktur! Ne yani, soğandan, patateste4n, kurlardan, zamlardan akp yöneticileri, bakanları değil, Şengül ve diğer yerel yöneticiler mi sorumlu? Kaldı ki AKP bunca ekonomik probleme rağmen İzmirde çok iyi oy aldı! Ben böyle yazıyorum da, hadi bakalım sor Şengül'e, Dağ'a, bu herkesin bildiği gerçeği açıkça söyleyebilecekler mi? O medeni cesaret var mı? Oysa İzmirli olan, hangi partiden olursa olsun, Allahtan başka kimseden korkmaz!

Yorumu oyla      4      8  
Gün doğumu 13 Nisan 2019 Cumartesi 15:38

Perşembe günü yeni belediye başkanları ve Sayın Şengül Ankara da diye haber vardı. Altında bi yorum vardı "Sayın Şengül belki istifa etti vedalaşmak için Ankaraya gelmiştir" diye yazıyordu. Bunu yazan kişiye dün akşam sorduğumda Ankarada gün İzmirden önce başlıyor güneşin doğuşuna göre dedi.

Yorumu oyla      6      5  
İzmir ce 13 Nisan 2019 Cumartesi 15:28

İsteyenin özgürce aday olduğu kimsenin müdahale etmediği tüm ilçelerde ve il de kongre istiyoruz. Şu an ilçelerde ve il de görevi olanların hiçbirisi aday olmasın. Milletvekilleri olaya hiç müdahil olmasın çünkü milletvekili aday listesini genel başkan yerine üyeler tespit etse kaç tanesi listede yer alır? İzmir'de ki sürece lütfen hiç kimse müdahale etmesin su akar yolunu bulur yeter ki yeni yönetim İzmir hakkını savunsun ve İzmirlinin ne dediğini anlasın. Kenarda köşede avuç oğuşturanlar lütfen artık kenara çekilin. Sayın Şengül size de bir hatırlatma: 7 haziran seçimlerinde aday gösterilmediniz o günden il başkanlığına 2 ci kez oturuncaya kadar neler söylediniz neler yaptınız hepimiz biliyoruz sudan çıkmış Ak kaşık değilsiniz.

Yorumu oyla      6      5  
İzmir ce 13 Nisan 2019 Cumartesi 15:27

İsteyenin özgürce aday olduğu kimsenin müdahale etmediği tüm ilçelerde ve il de kongre istiyoruz. Şu an ilçelerde ve il de görevi olanların hiçbirisi aday olmasın. Milletvekilleri olaya hiç müdahil olmasın çünkü milletvekili aday listesini genel başkan yerine üyeler tespit etse kaç tanesi listede yer alır? İzmir'de ki sürece lütfen hiç kimse müdahale etmesin su akar yolunu bulur yeter ki yeni yönetim İzmir hakkını savunsun ve İzmirlinin ne dediğini anlasın. Kenarda köşede avuç oğuşturanlar lütfen artık kenara çekilin. Sayın Şengül size de bir hatırlatma: 7 haziran seçimlerinde aday gösterilmediniz o günden il başkanlığına 2 ci kez oturumc

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 13 Nisan 2019 Cumartesi 15:14

İstifa değil, istifası istenmiş. Bunu zaten konuşmasındaki sitemden ve seçimden yaklaşık 2 hafta sonrasında verilen karardan anlayabiliriz, istifa edecek olsaydı seçimin ertesi günü bunu yapardı.

Yorumu oyla      6      5  
ali rıza 13 Nisan 2019 Cumartesi 13:09

Başkanım Allah senden razı olsun.Buca , karabağlar gibi yerleri doğru adaylarla kazanabilirdik

Yorumu oyla      7      7  
Kemal 13 Nisan 2019 Cumartesi 12:45

İstemesekde yan cebime koy reis git dedi gittin seçimde hertürlü karalamayı yaptın daha ne yapacaktın

Yorumu oyla      7      5  
Gaziemir 13 Nisan 2019 Cumartesi 12:30

Tebrik etmek gerek her zaman bir kazanan bir kaybeden vardır. Nazmi yılmazda 10 numara adaydı olmadı. Zeybekçinin olmuyacağı adı açıklandığında belliydi. Hoş bi gerçek var bazı akp adayları izmirde chp den. Başka illerdede chp adayları akp ten aday olsa seçilir. Kişi değil parti önemli malesef.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir'
MHP lideri Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin büyük bir sıçrama ...
Erdoğan'dan Bartu'nun eşine taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ...
"İspat etsinler istifa etmeyen namerttir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de polisin seçmenlere yönelik ...
 
AK Partili Çelik: YSK baskı altında yaklaşımı doğru değil
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
AK Parti İzmir’de deprem! İl Başkanı Şengül istifa etti
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül istifa etti.
'YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir'
AK Parti Sözcüsü Çelik, "YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir, ...
 
YSK'dan o başkan için mazbata kararı!
YSK, HDP'li Ahmet Türk'e mazbata verilmesine karar verdi.
CHP’li Sertel: Binali Yıldırım, Zeybekci’den daha başarılıydı
CHP İzmir Millet vekili Atilla Sertel, “AK Parti’nin oyu bence İzmir’de ...
İYİ Parti'de o ilçenin yeni başkanı belli oldu
İYİ Parti Dikili İlçe Başkanlığı'na Yakup Pınar atandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva