HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2019 Cumartesi - 11:40

'İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir'

MHP lideri Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin büyük bir sıçrama gerçekleştirdiğini belirterek, "Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur" dedi. Bahçeli meclis üyesi oranlarından yola çıkarak oylarının yüzde 18.81 olduğunu söyledi. Ayrıca Bahçeli İstanbul için, "Seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hakedilmemiş bir başarı kimseye hizmet etmeyecektir. İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir" diye konuştu.

 İstanbul da seçim tekrarı çözüm olabilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'daki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Ardından partisinin Kızılcahamam toplantısının yapıldığı otelde konuşma gerçekleştirdi. 

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları, "Demokratik süreçleri şaibelerle boğmak, sahadaki emeği, milletimizin erdemli seçimini sandık başında tahrip etmek, altından kalkılamayacak sonuç ve sorunlara zincirleme şekilde yol açabilecektir.

Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez.

31 Mart seçimlerinin kazananı, açık ara farkla Cumhur İttifakı'dır. MHP safraları attı, kamburlardan kurtuldu. Çok şükür istikrarlı, irfanlı, iddialı ve inançlı yükselişine devam etti.

Bizim fitnekoliklerle meşgul olacak vaktimiz yoktur. Siyasi düzenbazlarla, siyaset cambazlarıyla oyalanmaya, onların seviyelerine düşmeye halimiz ve hakkımız olmayacaktır. Önümüze bakacağız, işimize bakacağız, millete hizmet yolundan ayrılmayacağız.

Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. 3 bin 658 belediye meclis üyesi partimizden seçildi. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken oy oranını yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart'ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclisi seçimlerinde görülecektir, bu çerçevede partimizin aldığı oy oranı yüzde 18,81'dir.

Cumhur İttifakı'nın akıbeti, Türkiye'nin kader çizgisi ile kesişmiştir. Zilletle, illetle yolu birleşenler, Türkiye'nin karşısında birleşen şer ve şekavet cephesidir. Onların yolu karanlıktır, köhnedir, kötürümdür, direkt uçuruma çıkmaktadır. HDP bütün imkanlarıyla CHP'ye çalışmıştır. FETO'cular her yerde Zillet İttifakı'na çalışmıştır. 

CHP'nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülüyor. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus zaferidir. Kazanınca kayıp, böyle bir şey.

3 büyükşehirde çok tehlikeli bir oyun oynandı. "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, hakkındaki suçlamalardan henüz aklanmamış ve hukuken temize çıkmamış bir şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçe belediyelerindeki iradenin büyükşehir belediyesine yansımamış olması kafa karıştırıcı bir pürüz, demokratik bir zafiyettir. Bunun tamir ve telafisi şarttır. Mahalli idarelerde sistemsel onarım elzemdir.

Konuyla ilgili teklifimizi 2 Nisan'da dile getirmiştim. Bir sistem adeletsizliğinden, bir sistem dengesizliğinden bahsetmiştim. İlçelerde kazanıp, büyükşehirde kaybetmenin normal olamayacağını söylemiştim. Sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim oda ilçe belediye başkanlarını belirlesin. 

Yerel yönetimlerde yeni bir sistemsel reform ihtiyaçtır. 

2 hafta geçmesine rağmen İstanbul'da sonuç alınamamıştır. Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Mızrak çuvala sığmamaktır. İstanbul'da şaibeler seçimi gölgelemiştir. 31 Mart gecesi yapmış olduğum beyanımla ters düştüğümü söyleyenlerin akıllarında noksanlık vardır. 

Seçim Türkiye'de yapılmıştır, seçimi yapan Türk milletidir. ABD'ye ne oluyor, Avrupa ülkeleri niye telaşlanıyor? İç işlerimize karışmakla, demokrasimiz üzerinde kuşkular uyandırmakla nereye varmak istiyorlar?

Seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hakedilmemiş bir başarı kimseye hizmet etmeyecektir. İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir.

Doğu ve Güneydoğu'da Kürt kökenli kardeşlerimiz HDP'yle mesafe koymuşlardır. Hepsini tebrik ediyor, alayını birden kucaklıyorum. Kürt kökenli kardeşlerimiz oynanan oyunları görmüş, yeter artık mesajı vermişti.

Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesi utanç vericidir. Fransa ve İtalya'nın sözde Ermeni soykırımı iddialarını kınıyorum. (AA)

 
Erdoğan'dan Bartu'nun eşine taziye telefonu
 
Sağlıkta şiddet mağduru kadın doktordan ilaç gibi kısa filmler
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 13 Nisan 2019 Cumartesi 19:17

Hukuksuzluğun peşinde çıkar arayan sözüm ona milliyetçi hareket! Kul'a kul olmuşsunuz.

Yorumu oyla      7      5  
Melis 13 Nisan 2019 Cumartesi 17:20

Hakedilmemiş başarı İstanbul'da %49 oy almak mı? Bay Bahçeli sen Türkiye de % kaç oy aldın? Toplam oy sayın ne? Sen neyi hakettin de konuşuyorsun? Bugüne kadar milletin hangi derdine deva oldun? Tersine dert üstüne dert,tasa üstüne tasa, bela üstüne bela yarattın.Milletin makus talihi oldun.

Yorumu oyla      7      5  
Gürkan 13 Nisan 2019 Cumartesi 13:23

2 hafta oldu ve İstanbul'un kazananı belli olmasına rağmen seçim hala daha sonuçlanmadı. Şimdi de tekrar olsun deniyor. Yazık. Tersi olsa iş çoktan bitmişti.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bartu'nun eşine taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ...
"İspat etsinler istifa etmeyen namerttir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de polisin seçmenlere yönelik ...
AK Partili Çelik: YSK baskı altında yaklaşımı doğru değil
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
 
AK Parti İzmir’de deprem! İl Başkanı Şengül istifa etti
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül istifa etti.
'YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir'
AK Parti Sözcüsü Çelik, "YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir, ...
YSK'dan o başkan için mazbata kararı!
YSK, HDP'li Ahmet Türk'e mazbata verilmesine karar verdi.
 
CHP’li Sertel: Binali Yıldırım, Zeybekci’den daha başarılıydı
CHP İzmir Millet vekili Atilla Sertel, “AK Parti’nin oyu bence İzmir’de ...
İYİ Parti'de o ilçenin yeni başkanı belli oldu
İYİ Parti Dikili İlçe Başkanlığı'na Yakup Pınar atandı.
Başkan Yücel’den ilçe başkanlarına talimat: En düşük oy aldığımız sandıklara gidin!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya gelirken toplantı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva