HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2011 Çarşamba - 11:49

Yüksel: Yoksulluğu bitirmek değil, yönetmek istiyorlar

Konak’ta görev yapan muhtarlara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, iktidara gelmeleri halinde muhtarların da tıpkı milletvekilleri gibi sosyal güvenlik primlerini devletin ödeyeceğini söyledi.

Yüksel: Yoksulluğu bitirmek değil, yönetmek istiyorlar

Fırat Soylu/Egedesonsoz - Seçim çalışmalarını sürdüren CHP’nin İzmir milletvekilleri, Konak İlçe Örgütü’nün düzenlediği muhtarlarla buluşma toplantısına katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Alaattin Yüksel’in yanı sıra milletvekili adayları Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Turgay Bozoğlu, Ebru Okay ve Kazım Umdular’ın da hazır bulunduğu toplantıda 12 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi parti çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi verildi. Toplantının ev sahipliğini yapan CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus yaptığı konuşmada yaklaşan 12 Haziran seçimleri öncesi muhtarlara önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Muhtarların seçmeni sandığa götürme konusunda yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Tunus, ilçe örgütü olarak muhtarlara ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.



MİLLETVEKİLLERİ DE MUHTARLAR GİBİ SEÇİLECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Alaattin Yüksel ise, mevcut seçim sistemi içinde en demokratik seçimin muhtarlık seçimlerinde yaşandığına vurgu yaparak, CHP iktidarında muhtarlara hak ettikleri değeri vereceklerini dile getirdi. ''Ana karnından mezara kadar giden projelerimiz hazır. Gelin projelerimizi yurttaşlarımıza ulaştırmada birlikte çalışalım'' diyerek muhtarlara seslenen Yüksel, “Önceliğimiz muhtarlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek olacaktır. Görev yaptıkları yerlerin alt yapısını güçlendireceğiz. Her muhtarımızın bilgisayarı ve interneti olacak. CHP iktidarında muhtarlar en az asgari ücret alacak. Milletvekilleri gibi sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek. Çünkü en demokratik şekilde seçilenler muhtarlardır. İktidara geldiğimiz zaman tıpkı muhtarlık seçimlerinde olduğu gibi milletvekilleri de doğrudan halkın oyuyla seçilecek” dedi.

BURUN KIVIRMAYA HAKLARI YOK

Muhtarların yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Yüksel, CHP iktidarında bunun sağlanacağı sözünü verdi. Her muhtarın bulunduğu bölgenin sorunlarını en iyi bilen kişi olduğuna dikkat çeken Yüksel, “Eğer toplumda sosyal patlama olmuyorsa bunu engelleyen en önemli güç muhtarlardır. Çünkü halkın sorunlarını ilk onlar duyar. İşi olmayan ilk muhtara gelir, aşı olmayan ilk muhtara gelir. Bu yüzden il genel meclisi, belediye meclis üyelerinin, milletvekillerinin sizden gelecek taleplere omuz silkmeye, burun kıvırmaya hakkı yok” diye konuştu.

AKP YOKSULLUĞU YÖNETMEK İSTİYOR

Konuşmasında AK Parti’yi de eleştiren Yüksel, Türkiye'de yoksul ve işsiz sayısının her geçen yıl daha da arttığını belirterek, ''AKP, yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek istiyor. CHP iktidarında, bu ezber bozulacak. Halkın iktidarında Türkiye'deki 15 milyon yoksula öncelikle aile sigortası yapılacak, her yoksul aileye en az 600 lira maaş bağlanacak. Aile sigortasını duyurduğumuz zaman, bize 'kaynağı nereden bulacaksınız' diye bağırmaya başladılar. Biz, izah edince de 'ha biz bunları veriyorduk zaten' diyorlar ama biz senin verdiğin gibi vermeyeceğiz'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali yılmaz 18 Mayıs 2011 Çarşamba 16:04

ödemişte yükseli yüzlerce partili karşıladı

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray bakanlara sordu: Arpaseki Köyü’nün günahı ne ?
CHP 2. Bölge adayı Aytunç Çıray anayasa referandumunda yalnızca 1 evet ...
‘Saadet Partisi’nin olmadığı bir meclis düşünemiyorum’
Bekir-Sacide Keleşoğlu Eğitim ve Yardım Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ...
‘CHP'ye oy verebilirim diyen AKP'lilerin sayısı arttı’
Vatan Gazetesi Yazarı Mine Şenocaklı: " 2007 ve öncesinde yapılan araştırmalarda, ...
 
Şahin'den huzurevine ziyaret
MHP 1. Bölge Adayı Selahattin Şahin, Gürçeşme semtinde bulunan Zübeyde ...
İşbilen: Özel sektöre arsa temin edeceğiz
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı İlhan İşbilen, AK Parti’nin ...
Dağ ve Pakdemirli durmuyor!
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayları Hamza Dağ ve Bekir Pakdemirli, ...
 
DP adayları çat kapı ziyaretlerinde
Demokrat Parti(DP) İzmir Milletvekilleri, sokak sokak gezerek vatandaşa ulaşmaya devam ediyor.
Otoban kenarında oy pusulası bulundu
İstanbul’da TEM otoyolu Dudullu Kavşağı’nda yol boyunca çevreye saçılmış ...
Aksünger: AKP'nin ayağı yere basan projesi yok
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva