HABERLER>TARİFLER
15 Mart 2018 Perşembe - 15:26

Yufkayla yapabileceğiniz 5 farklı tarif

Mutfaktaki kurtarıcılarımızın başında hazır yufka geliyor. Çok sayıda tarifte kolayca kullanılabilecek yufkayla yapabileceğiniz 5 farklı tarifimiz var...

Yufkayla yapabileceğiniz 5 farklı tarif

Mutfakta pratik ve lezzetli tariflerin en önemli malzemesi yufkadır. Aynı tarifleri yapmaktan sıkıldıysanız işte size yufka ile yapabileceğiniz farklı ve lezzetli 5 tarif önerisi...

1) Yufka Nachos
Yufkaları iri parçalar halinde cips şeklinde kesin. Kestiğiniz yufkaları az yağda kızartın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede soğan, kıyma ve sarımsağı kavurun. İçerisine biber, domates rendesi ve kekik ekleyin. Altını kısarak suyunu çekmesini bekleyin. Yaptığınız yufka cipslerini geniş bir fırın kabına bir kat yerleştirin. Üzerine yaptığınız kıymalı harçtan koyup rendelediğiniz cheddar ve kaşar peyniri karışımından serpin. Daha sonra yufka ve kıymalı karışımdan birer kat daha yapın. En üst katmana ise artan kıymalı harç, jalepeno biber turşusu, bol peynir rendesi ilave ederek 15 dakika 170 derecede fırınlayın.

2) Tahinli Çıtır Kurabiye
Baklavalık yufka ile hazırlayacağınız bu tarifte, yufkanızı geniş bir yüzeye yayın. Tereyağını eritip içine biraz su ekleyerek bir karışım hazırlayın. Bu karışımı yufkanıza fırça yardımı ile sürün. Birinci katın üzerine ikincisini de sererek üzerine tahin ve toz şeker serpin. Üçüncü bir kat yaparak üzerine tekrar yağ sürün ve silindir şeklinde sıkıca sarın. Sardığınız yufkadan 4-5 cm uzunluğunda parçalar keserek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri ilavesi ile servis edebilirsiniz.

3) Kolay Perde Pilavı
Tencerede tereyağı ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra pirinçlerinizi de ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bu arada ayrı bir kapta dolmalık fıstıkları renk alana dek kızartın. Fıstıkları ve kuş üzümünü pirince ekleyerek su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişirdiğiniz pilav soğuduktan sonra, genişçe bir tavada tereyağını eritin. Üzerine yufkanızı serip, içine pilavınızı yayın. Pilavın üzerine bir kat daha yufka serip çevirerek kızarana kadar pişirin.

4) Kolay Beyti
Soğanları ve sarımsakları blender'dan geçirip içine kıyma, yumurta, galeta unu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek köfte haline getirin. Köfte harcınızı silindir şekline getirip yufkanızın içine sarın. Sardığınız yufkalı köfteleri 4-5 cm uzunluğunda keserek 180 derecede kızarana kadar pişirin. Yoğurt ve domates sos ile servis edin.

5) Elmalı Strudel
Viyanalıların meşhur tatlısı elmalı strudel için baklavalık yufka, şeker, tereyağı, elma, ceviz ve tarçın kullanmanız yeterli. Elmaları küp küp doğrayarak tereyağında şekerle karamelize edin. Üzerine tarçın ve ceviz ilave ederek altını kapatıp soğumaya bırakın. Baklavalık yufkalarınızın üzerine erimiş tereyağı gezdirin. İki kat bu işlemi uygulayarak içerisine elmalı harcınızdan serpin ve çok sıkmadan sarın. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız tatlıyı pudra şekeri ve vanilyalı dondurma ile servis edin.

 
Kocaoğlu'nun 'ulaşım' çağrısına Meclis'te ilk hamle!
 
Güneş-Jüpiter Üçgen açısı bütün haftayı şenlendirecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin dört bir yanından 4 lezzetli tarif
Türkiye'nin yedi bölgesinin her birinin kendine özgür bir mutfağı var. ...
Bu hafta sonu denemeniz gereken 4 kahvaltılık tarif
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Güzel bir kahvaltı mutluluk demektir. ...
Pudingle yapabileceğiniz 4 tatlı tarifi
Puding her zaman gönlümüzde ayrı bir yer etmiştir. Çikolatalısı, çileklisi, ...
 
İçli köfte tarifi
Antep, Adana, Malatya ve Maraş yörelerinin özellikle aşina olduğu lezzet ...
Evde tantuni nasıl yapılır?
Mersin’in dillere destan yemeği tantuni evde de pratik bir şekilde yapılabilecek ...
Yemeye doyamayacağınız hamur köfteli yahni
Bir et sever için etin en güzel hali yavaş yavaş ve güzel bir ateşte tadını ...
 
Sonbahara özel bol baharatlı tarifler
Sonbahar lezzetleri sıcaklığıyla bizi ısıtan yemeklerden oluşur. Üzerine ...
Hazır yufkadan ev baklavası tarifi
Geleneksel şerbetli tatlılarımızdan baklava bayram sofralarını şenlendirmeye ...
Gelincik reçeli
Şimdi tam zamanı... Tüm kırlar gelincik tarlası gibi... İşte sizlere nefis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva