HABERLER>SEÇİM 2015
15 Şubat 2014 Cumartesi - 13:31

Yıldırım’dan İzmir’e: 5 dakika düşünün!

AK Parti Büyükşehir Adayı, “Her zaman söylüyorum, 5 yılınıza karar vermeden önce lütfen 5 dakika düşünün. Biz hayallerimizi anlatmıyoruz. Arkamızda bıraktıklarımızı anlatıyoruz. Daha iyi bir gelecek için daha iyi bir hayat için buradayız, emrinizdeyiz” dedi.

Yıldırım’dan İzmir’e: 5 dakika düşünün!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’e yapılan yatırımlara rağmen ziyaretçi sayısının düşük olduğunu kaydetti.

- ALİAĞA'YLA MİTİNG GİBİ BULUŞMA...

Kentin dış dünyaya kapalı olduğunu ifade eden Yıldırım, İzmir’in ismi büyük ama katma değeri zayıf. Kars iline nüfusunun 3 katı insan giderken, İzmir’e nüfusunun yarısı kadar ziyaretçi gelmiyor. Bu kentin sorunu dışa kapalı olmak” diye konuştu. Yıldırım, İzmirlilerin yaşam tarzına müdahale konusuna da değinerek “İzmirli hemşehrilerimiz bunun doğru olmadığını biliyor. 11 yıl boyunca bunu çağrıştıracak bir şey gördünüz mü? Beceriksiz, iş yapamayan yerel yönetimlerin hizmetsizliği kapatmak adına ürettikleri sanal dedikodular bunlar ama artık bunları vatandaşımız görüyor” şeklinde konuştu.

İzmir’in her şeyi var ama hizmet odaklı çalışma anlayışı yok
İzmir Kars Iğdır Ardahanlı İşadamları Derneği üyeleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Binali Yıldırım, İzmir’in geri gittiğini dile getirdi.

Türkiye’de diğer ülkelerle karşılaştırıldığında işsizlik oranının yüzde 10 seviyesinde ve düşük olduğunu İzmir’in ise işsizlik oranının yüzde 14,5 olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Ülkemizin kalkınırken, İzmir geri gidiyor. Türkiye ticaretini 3 kat artırmış, istihdamı katlamış, ama İzmir’de oran 14,5. Neden? İzmir’de imkan mı yok? İzmir’in denizimi yok? İzmir Türkiye’ye ticareti öğreten şehir. Tarımın en verimli kullanılacağı şehirdir.  Tarih, turizm burada. Ama maalesef sonuç yok. Niye yok? Bunun İzmirliler tarafından sorgulanması gerek. İzmir nüfusta 3’üncü ama diğer göstergeler İzmir’i 3’üncü göstermiyor. “Hükümet bize destek vermiyor’ söylemi kolaycılıktır. Yatırımın 8 katı buraya gelmiş. 15,5 katrilyonluk yatırım yapıldı. Elle tutulur, gözle görülür tüm yatırımları biz yaptık. Burası İzmir artık havacılığın 3. Transfer merkezi haline geliyor. İzmir’den Anadolu kentlerine uçuş yoktu. Şimdi 23 vilayetimize var. Kars’a da var. İşadamları olarak siz bir gün kazanıyorsunuz. Siz bir günün ne anlama geldiğini iyi bilirsiniz. İzmir’in herşeyi var ama hizmet odaklı çalışma anlayışı yok. ‘Biz farklıyız, biz İzmirliyiz, yaparız’ söylemleri var. Adı üstünde söylem. E yapsaydın önüne duran mı var? Yağmur yağınca herkes nereyi su basacak diye korkuyor. Akşam güneş batınca şehirde aydınlatma görünmüyor. Sadece 3 ayda bir kaldırım yenilemekle bu iş olmuyor. Biraz yukarı çıkın, Kadifekale’ye, Onur mahallesine gidin. Gerçek İzmir’i görün”.



İzmir’i sizler kurtaracaksınız
İzmir’in her yerini karış karış gezdiğini ve kendisine olan ilgiden memnun olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Herkes “Sayın Bakanım, ‘bizi bunlardan kurtarın’ diyorlar. Ben kurtarmayacağım. Ben herkese söylüyorum. Sizler kurtaracaksınız. Biz ekibimizle hazırız. Şu anda belediyelerle işi olup da yapabilen yok. ‘Duvara söyle daha iyi, karşımıza duvar çıkıyor” diyorlar. Seçimden sonra kimse ortada yok”.

“Bizde bürokrasi yok, 24 saat emrinizdeyiz”
Taleplere her zaman kapılarının açık olacağını kaydeden Yıldırım, “Ben burada söz veriyorum. Haklı talepleriniz, her zaman sonuna kadar bizzat takibimde olacak. Öyle mesai saatinde değil, her zaman. 24 saat. Bizde bürokrasi olmaz. Çözüm odaklı çalışma var. Çözüm odaklı anlayışla mazeret üretmeksizin çalışırız. Tercih sizin. Eğer şikayet etmek istemiyorsak, iyi gitmediğini düşünüyorsanız, altın fırsat önünüzde duruyor. Her zaman söylüyorum, 5 yılınıza karar vermeden önce lütfen 5 dakika düşünün. Biz hayallerimizi anlatmıyoruz. Arkamızda bıraktıklarımızı anlatıyoruz. Daha iyi bir gelecek için daha iyi bir hayat için buradayız, emrinizdeyiz” dedi.

YAŞAMA TARZINA MÜDAHALE DİYE BİR ŞEY YOK
İzmirlilerin yaşam tarzına müdahale edileceği yönündeki söylemlerin doğruyu yansıtmadığına da dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu; “İzmirli hemşehrilerimiz bunun doğru olmadığını biliyor. 11 yıldır kimin yaşam tarzına müdehale etmişiz. 11 yıl boyunca bunu çağrıştıracak bir şey gördünüz mü? Asla ve asla karışmadık, asla da karışmadım. Biz bir tek hizmetten anlarız. Müdahale etsem evimdekilere ederim. Bizde başı kapalı da var açık da. Bu tamamen beceriksiz iş yapamayan yerel yönetimlerin sanal olarak uydurdukları dedikodular. Ama İzmirliler artık buna kanmıyor. İzmirliler bir çıkış yapmanın artık acil hale geldiğini biliyor. İzmirliler artık korku siyasetine müsaade etmeyecek. Bu söylemleri çıkaranlar yeni mazeretler bulup, yeni korkular üretsinler. Artık üretemezler, altyapı sorunu ortada, kendi itfaiyesini bile selden kurtaramayan bir irade bu kente nasıl hizmet edecek.”

“KENTİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN”
Kars, Iğdır ve Ardahan’a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde 2,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Yıldırım, Kars’da büyük bir lojistik merkez kurduklarını, Kars, Tiflis Bakü projesi ile beraber çalışacaklarını kaydetti. Dernek üyesi bir işadamının İzmir otogarının çevresinin çok kötü olduğundan ve bundan utanç duyduğundan yakınması üzerine Yıldırım, “Sen niye utanıyorsun kardeşim, bu kenti bu hale getirenler utansın, utanmalı. Siz hiç merak etmeyin yaparız. Şunun şurasında 2 aydan az bir süre kaldı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
candan 16 Şubat 2014 Pazar 10:52

5 dakikadan fazla düşündüm. Sen insan içine nasıl çıkıyorsun hala anlamış değilim.

Yorumu oyla      12      7  
16 Şubat 2014 Pazar 01:21

ne den se bura da hep vatandaş dolu bu ne ya :))))

Yorumu oyla      12      6  
Karşıyaka 16 Şubat 2014 Pazar 00:04

Sayın T.C öz vatandaş düşünmeyi bile başaramamışsınız düşünürken yanlışlıkla Binalı Yıldırım'ın yaptıgı yolun içine girmişsiniz tabi adam o kadar çok uzun yol yap siz o yolun içinde çıkamazsınız 10 yıl kadar düşünmeniz gerekecek hiç durmadan git gel o yollar 10 yılda anca biter

Yorumu oyla      12      6  
işçi 15 Şubat 2014 Cumartesi 23:56

%40 düzelmezse oyumuz sana ama aziz bey birşey yaparsa bakarız....

Yorumu oyla      11      5  
Zerrin35 15 Şubat 2014 Cumartesi 22:33

Siz önce akp ye aktardığınız paralardan haber verin. İzmir ithal aday istemiyor.İzmirlilere gölge etmeyin yeter.

Yorumu oyla      12      6  
Sedef İzmirli 15 Şubat 2014 Cumartesi 22:30

İzmirliler olarak sana zaman vermiyoruz çünkü düşünme kapasiten yok..Biran önce bavulu topla basmane garından trene bin.Herhalde basmane nerde biliyorsundur..Şimdiden iyi yolculuklar.

Yorumu oyla      12      6  
15 Şubat 2014 Cumartesi 21:40

maalesef yaptığınız yolsuzluklart bu söylemleri örtüyor

Yorumu oyla      12      5  
SADECE VATANDAŞ 15 Şubat 2014 Cumartesi 18:07

Aziz Nesin'liksiniz... Not: Sayın aday artık bakan filan değil, gerçi bu ünvanı ile hala iş yapıyor filan ama resmi olarak değil. Zımmi, zımmi.. Gerçi kendisi en başarılı bakan (dı) olarak lanse ediliyor ama kime göre ve hangi şartlarda başarılı bir düşünün...

Yorumu oyla      21      25  
izmirli 15 Şubat 2014 Cumartesi 17:16

sayın bakanım hizmet dolu günlerde buluşmak dileğiyle yolunuz aöık olsun

Yorumu oyla      40      21  
ESMER VATANDAŞ 15 Şubat 2014 Cumartesi 17:06

OYLARIMIZ SANA SAYIN BAKANIM

Yorumu oyla      47      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! DSP İzmir’den 2 bomba transfer daha!
Adaylık süreci sancısı yaşayan CHP’den transferleriyle siyasi gündemi ...
Üç ilçede Murat Taşer rüzgarı
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir ...
AK Parti Seferihisar’da deprem: 400 istifa birden
AK Parti Seferihisar Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ümit ...
 
Ümit Yaldız yazdı: An itibariyle İzmir’in siyasi tablosu
CHP’deki aday sancısı, DSP’nin flaş transferleri İzmir’deki yerel seçim ...
Ve Olgun Atila sahaya iniyor!
CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, seçim start ...
CHP İzmir’de kritik ‘Şato’ zirvesinden ne sonuç çıktı?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile birlikte ilçeleri masaya yatıran İzmir ...
 
Flaş! MHP İzmir’de 4 aday daha belli oldu
Yerel seçimlere iddialı giren MHP sona kalan dört ilçede de adayları belirledi. ...
CHP'li gençler Atila ile seçime hazır
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları, İlçe Binasında düzenlediği ...
Ercan Tatı 18 Şubat’a kadar bekliyor!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP Genel Merkezi’nden halen görev beklediğini ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva