HABERLER>SEÇİM 2015
14 Şubat 2014 Cuma - 18:43

Ercan Tatı 18 Şubat’a kadar bekliyor!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP Genel Merkezi’nden halen görev beklediğini belirtti, “Verildiğinde rakibime 50 bin oy fark atmazsam mazbatamı bırakırım” dedi.

Ercan Tatı 18 Şubat’a kadar bekliyor!

İZMİR - Buca Koop Mahallesi’nde yapılan Neşet Ertaş Parkı törenle hizmete girdi. Törene CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ile muhtarlar, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Bucaspor ve Şirinyerspor Başkanları ile yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı. Buca Koop Mahallesi Muhtarı Hakan Dönertaş, yapılan park nedeniyle teşekkür ederken, Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur,  büyük ozan Neşet Ertaş’ın ruhen yaşatıldığını belirtti ve Başkan Ercan Tatı ile emeği geçenleri kutladı.
 
CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise yaptığı konuşmada, 20 aydan beri ayda ortalama iki açılışa katıldığını belirtirken, “Buca Belediye Başkanımız Ercan Tatı 15 yıl görev yapan Cemil Şeboy’dan 5 yılda iki kat fazla iş yaptı” dedi.
 
BUCA’DA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
 Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, göreve başladığından bu yana kişisel hiçbir durumunda değişiklik olmadığını vurguladı. Buna karşın yapılan çalışmalar ile Buca’da çok şeyin değiştiğini vurgulayan Ercan Tatı, şunları söyledi:
 
“Buca’da okullar değişti, camiler değişti, cem evi değişti. Buca’da parklar değişti, pazaryerleri değişti. (Koskoca üniversite kentinin bir tiyatro salonu yok)  diyenler artık bunu diyemiyor artık. 370 kişilik bir tiyatro salonumuz var. Buca’nın artık çok amaçlı bir hizmet binası var. Buca’da artık olimpik bir yüzme havuzu var. Buca muhtarları artık kıyıda köşede kahvede muhtarlık yapmıyor, kendilerine ait bir muhtarlık binaları var. Ve Bucaspor artık acaba amatöre düşer mi diye düşünülmüyor. Bucaspor ne zaman süper lige çıkacak diye  konuşuluyor. Bucaspor’u da buralara getirdik. Herkes düne kadar Buca için otel şehir derken biz değişen büyüyen yaşayan bir şehir yarattık. Bunu görmeyende  görüyor.   Görmeyen gözlerde bir haftadır görmeye başladı. (Özür dileriz Ercan Tatı demeye başladılar ama özürlerini kabul etmiyorum) Mazbatamı aldığım günden bu güne kadar benim yaptıklarım yaşantım bu.  Ve Buca’daki değişiklikler bunlar. Buca’da geçmişteki gibi bir iki kişinin yaşantısı veya bankadaki hesapları değişmedi. Buca’yı bir iki tane müteahhide peşkeş çekmedim. Allah belamı versin ki ben Atatürkçüyüm deyip 6 trilyona mask yaptıranları orada alkışladınız ama 5 trilyon liraya çok amaçlı hizmet binası 370 kişilik tiyatro salonu ve şu çocuklara yüzme öğrensin diye Atatürk’ün çocuklarına yüzme havuzu yapanı alkışlamadınız. Bunu sizlere değil alkışlamayanlara söylüyorum.”


 
SİZE MİNNETTARIM
Başkan Ercan Tatı, annesinden sade bir birey olarak doğduğunu, 5 yıl önce halkın oylarıyla adının önüne “Belediye Başkanı” unvanı eklendiğini de hatırlattı,
 
“Sadece bir birey olarak doğmuşum ve sizler benim adımın önüne bir unvan kattınız başkan diye.  Görev sürem biterse eski belediye başkanı Ercan Tatı olacağım.  Beni doğuran anamdan sonra sizlere minnettarım” dedi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,  “Bir belediye başkanı aday adayımız aday olacak diye açıklandı ancak yine yasalar gereği bu Salı saat 18’e kadar değişebilir bilmeyenlerde bunu bilsin” diye devam ettiği konuşmasını şöyle tamamladı:
 
 AKP BAYRAĞINI DİKTİRMEYİZ
“Bu arada Demokratik Sol Parti , MHP, İşçi partisi, DYP ve Demokrat Parti’nin genel başkanları veya il başkanları aradı, ziyaret etti. Hepsi aradı ve üzüntülerini belirttiler. Ama dediğim gibi bilmeniz isterim unutmayın ki 18’ine kadar  hiçbir şey belli değil her şey olabilir. Kesin olan tek bir şey var hiçbir şeyin kesin olmadığı. Olur da değişiklik yapılırsa yolumuza devam edeceğiz.  Olmazsa da kalkıp buraya AKP’nin bayrağını diktirecek halimiz yok. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bana olası bir gösterilmemede başımızın üstünde yeriniz var diyen tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Şahsım ailem kardeşlerim ve arkadaşlarım adına tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Demek ki bizi bu hizmete layık görüyorlar. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ben komutan değilim. Ben  kurmay değilim. Ben askerdim. Ve  hep asker olacağım. Mustafa  Kemal Atatürk’ün askeriyim.”
 
GÜNDEMİ UNUTTURDUK
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP’deki iç tartışmaların ülkedeki gündemin önüne geçme tehlikesine de işaret etti. Tatı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Benim tüm hayalim belediye  Başkan adayı  yetkisini alıp şu kürsüye gelip iki kere nefes alıp nerde kalmıştık ? demek ve  nerde kalmıştık diyenlere de nerde kaldığını hatırlatmaktı. Ama yine de hatırlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nde neler oluyor? Çalmadık çaldırmadık  iddia ediyorum 50 bin oy dan az olursa ben şimdiden mazbatamı veririm eğer gelirsem. Ama arkadaşım ve arkadaşlarımda aday gösterirsek yine  kazanacak. Sadece etik kurallara dikkat etmenizi istiyorum sadece etik kurallar.  Çünkü gündemde ayakkabı kutuları vardı,  bitti. Her yerde CHP konuşuluyor.  CHP’de bir karar alınacaksa, kol kırılır yen içinde kalır, yutkunuruz ağzımızdan kan akar kızılcık şerbeti içtik deriz kazayla ağzımız çarptık deriz. Nerde bu milyoncuklar ? Bakın kendi gündemimizi kendimizi kendimiz kapattık bunlara mı geçit vereceğiz.”
 
BUCA’DA DOĞDUM, BUCA’DA ÖLECEĞİM
Başkan Ercan Tatı, İl Genel meclisi’nde iken de en korkulan adam olarak tanındığını hatırlattı. Tatı konuşmasını şöyle tamamladı:
 
“Devamlı yolsuzlukların üzerine giderdim, olduğum yerlerde yolsuzluk yaratmadım ben Bucalıyım. Buca’da doğdum doğdum, Buca’da öleceğim. Halkım için çalıştım İşim Buca Gücüm Buca dedim. Yine İşim Buca gücüm Buca diyeceğim. Ölene kadar söyleyeceğim. Ama başkan olarak ama sivil vatandaş olarak. İşimiz Buca Gücümüz Buca, İşimiz İzmir gücümüz İzmir İşimiz Türkiye  gücümüz Türkiye. İşimiz Cumhuriyet  Gücümüz Cumhuriyet  İşimiz laiklik,  gücümüz laiklik, sadece bir asker olarak çalışacağım.   Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olarak. Bunun dışında her şey teferruattır arkadaşlar. El öpmedim , el öptürmedim  , El öpmeyeceğim , el öptürmeyeceğim bu lafımı unutmayın, el öperek bir yere gelinmez. El öpenler utansın, el öpenler şimdi diz çöküyor, daha da çökecekler.  Önümüzdeki hafta partimizde her şey netleşir. Eğer görev iade edilirse, şimdiden söylüyorum başta Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere  bir iyilik yapayım geri çekmelerini öneriyorum , başka alternatifi yok . Cumhuriyet Halk Partisi   bu seçimi kazanacak. Ama ben inanıyorum bu yanlıştan dönülecektir. Ben buna inanıyorum. Gidersem de çıkarım karşınıza hakkınızı helal edin derim . Büyük üstadın dediği gibi (Dostlar beni hatırlasın derim) giderim. Siyaset de budur.”
 
Konuşmaların ardından Törenle Neşet Ertaş Parkı açılırken, daha sonra Grup Laçin büyük ustanın türkülerini seslendirdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: DSP İzmir'den bir flaş transfer daha
CHP’de adayların açıklanmasından sonra yaşanan aday kriz ile harekete ...
Bayraklı adayı Sarı’dan 14 Şubat mesaisi
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı İsmail Sarı, "14 Şubat Sevgililer ...
Yaşar Holding’in veliahdı siyasete geri döndü
Yaşar Grubu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın oğlu Selim Yaşar bir dönem ...
 
Pekdaş’tan eleştirilere yanıt: Güneş balçıkla sıvanmaz!
İzmir Barosu Başkanlığı’ndan istifa ederek CHP’den Konak Belediye Başkanlığı’na ...
AK Partili adaydan vatandaşa tarihi geçmiş kahve!
Ortaca’da Ak Partili Belediye Başkan Adayı Çetin Uslu'nun seçim çalışmaları ...
Yüksel'den çok çarpıcı 'süreç' açıklamaları
CHP İzmir Milletvekili Yüksel'den partideki sancılı adaylık sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar...
 
CHP Aliağa Adayı Eroğlu sahaya indi: Halkçı ve eşitlikçi anlayış
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu “Yönetim anlayışımız çağdaş, ...
Karşıyaka adayı Kemerli: Değişim bizimle başlayacak
Seçim çalışmalarına dur durak bilmeksizin devam eden AK Parti Karşıyaka ...
Yıldırım’dan katılımcı demokrasi vurgusu!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kente ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva