HABERLER>SEÇİM 2015
14 Şubat 2014 Cuma - 15:10

Pekdaş’tan eleştirilere yanıt: Güneş balçıkla sıvanmaz!

İzmir Barosu Başkanlığı’ndan istifa ederek CHP’den Konak Belediye Başkanlığı’na aday olan Avukat Sema Pekdaş, hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi. Pekdaş, “Kimse benim partililiğimi sorgulayamaz. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi. Pekdaş açıklamasında Atatürk, bayrak ve türban ile ilgili sözlerine açıklık getirdi.

Pekdaş’tan eleştirilere yanıt: Güneş balçıkla sıvanmaz!

EGEDESONSÖZ - CHP’de tartışmalara neden olan ilçe adaylarının belirlenmesinin ardından yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanları genel merkezden gelmesini bekledikleri ‘değişim’ kararını alamayınca İzmir’e döndü. Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın istifa etmesine neden olan partideki yeni aday kararının ardından tartışmalar farklı boyuta geldi. Konak’a aday gösterilen İzmir eski Baro Başkanı Sema Pekdaş hakkında ortaya atılan iddiaları yalanladı. Eleştirileri yanıtlayan Pekdaş, kimsenin partililiğini sorgulayamayacağını ifade etti.
 
Pekdaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Konak belediye başkan adaylığı için başvuru yaptığım günden itibaren çıkarı bozulan bazı çevrelerin şahsıma ve beni aday gösteren Parti yetkililerime bel altından vurmak için gündeme taşıdıkları bir çarpıtma hakkında açıklama yapmak istiyorum. Aslında bu konuyla ilgili defalarca farklı yerlerde açıklama yapmıştım. Ama ısrarla görmezden gelindi. Çünkü bu iftirayı ortaya atanların amacı, gerçeğe ulaşmak değil, çamur atarak iz kalmasını sağlamak.
 
Benim Cumhuriyet Halk Partililiğim sorgulanamaz. Ben partimize birileri gibi dün gelmedim. SHP ve CHP dışında hiçbir parti geçmişim olmadı. 25 yıl önce de bu partinin içindeydim. Çeşitli kademelerinde görevler yaptım. Benim, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk ilkeleri ile ilgili herhangi bir olumsuz tavrım olamaz. Çünkü, bu değerler Cumhuriyetimize bağlı her yurttaşının ortak değerleridir. Çünkü, hepimizin mayası bu değerlerle yoğrulmuştur.
 
Söylediğim sözler bazı çevreler tarafından kasıtlı olarak çarpıtılmakta ve bir algı operasyonu yapılmaktadır. Baro Başkanı sıfatıyla, yargı ve yargıçların bağımsızlığı ve tarafsızlığından söz ettiğim bir konuşmadan olmayacak sonuçlar çıkartılıyor. Anlatmak istediğim konu şuydu: “Yargıçlar siyasi kanaat taşıyabilirler ama yargılama faaliyeti ve sürecinde bunları ifade edemezler. Aksi halde yargı bağımsızlığına gölge düşer. Hepimiz kaybederiz”. En temel evrensel hukuk ilkesinden söz ettiğim bu konuşmam, söylemediğim sözler eklenerek bir karalama kampanyasının malzemesine dönüştürülmek isteniyor. Ama biliyoruz ki, güneş balçıkla sıvanmaz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Soner GÜREL 14 Şubat 2014 Cuma 22:28

Daha önce sayın Sema Hanım'a atfedilen sözlerin amacının bu olduğunu söylemiştim. Sizi kutluyoruz canı gönülden, Cumhuriyet Kadını. Hiç durmadan ileri. Yaninizdayız.

Yorumu oyla      18      20  
izmir 14 Şubat 2014 Cuma 18:05

son dakikada geçen dönem aday olanlar,üstelik 5 yıl boyunca etkinlikten,festivalden başka tek bi iş yapmayan,taşeronluğu 10 kat artıranlar,koltuk sevdası için ekmek yedikleri partiyi giderken içindekilerle yakmaya çalışıyor

Yorumu oyla      30      48  
14 Şubat 2014 Cuma 17:47

bu vizyonsuzluk ve iş bilmezlik chp nin izmir de belki de son belediyecilik dönemi olacak.bu dönemde yolsuzluk davası sebebiyle izmir i chp alır ama ...izsu şu kadar yatırım yaptı diye haber var ama yapılan yağmur kanallarını kim tasarlıyor.kaz çukur,üzerine kapak koy al sana altyapı! ondan sonra ilk yağmur da sel.Tokyo nasıl altyapı yapmış bilmeyen araştırsın.Adamlar neler yapıyor biz ...

Yorumu oyla      30      9  
BİR BİLEN 14 Şubat 2014 Cuma 17:18

Baro başkanlığını bırakıp belediye başkanı adayı olmak avukat camiasına karşı iyi olmadı , belediyecilik çok farklı bir alan yinede samimiyetine inanıyoruz yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      25      52  
14 Şubat 2014 Cuma 15:45

Yahu arkadaş bırakın artık Atatürk'ü de projeler neler? İzmir'in merkezi Konak ama en çok gecekondu Konak da var.Atatürk'ü rahat bırakın artık!

Yorumu oyla      42      69  
ali 14 Şubat 2014 Cuma 15:42

Biz konunun farkındayız Sema hanım. Bulanık suda balık avlamak isteyenlere inanmıyoruz. Cumhuriyetçiliğinizden kuşkumuz yok.Seçimde en fazla nasıl oy alırız, ona odaklanmak lazım.Zaman daralıyor.

Yorumu oyla      34      73  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili adaydan vatandaşa tarihi geçmiş kahve!
Ortaca’da Ak Partili Belediye Başkan Adayı Çetin Uslu'nun seçim çalışmaları ...
Yüksel'den çok çarpıcı 'süreç' açıklamaları
CHP İzmir Milletvekili Yüksel'den partideki sancılı adaylık sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar...
CHP Aliağa Adayı Eroğlu sahaya indi: Halkçı ve eşitlikçi anlayış
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu “Yönetim anlayışımız çağdaş, ...
 
Karşıyaka adayı Kemerli: Değişim bizimle başlayacak
Seçim çalışmalarına dur durak bilmeksizin devam eden AK Parti Karşıyaka ...
Yıldırım’dan katılımcı demokrasi vurgusu!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kente ...
Karakülçe’den Engin’e sert cevap: Asıl dönek…
Partiden istifa ederek DSP’ye geçen isimler için ‘dönek’ çıkışı yapan ...
 
CHP İl Başkanı Engin’den çok konuşulacak ‘eğilim’ çıkışı
CHP’de Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent ...
MHP İzmir Adayı Taşer’den 14 Şubat’a şiirli kutlama
MHP Büyükşehir Adayı Taşer, İzmir’in Sevgililer Günü’nü İzmir Sevdası şiiriyle kutladı.
Ve CHP İzmir’in kadın adayları sahaya indi
CHP’nin Urla ve Konak adayları Uyar ve Pekdaş İl Başkanlığı ziyaretinde önemli mesajlar verdi.
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva