HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2020 Salı - 20:01

Yalova'daki 'zimmet' soruşturmasında yeni gelişme!

Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturması kapsamında, daha önce muhasebe çalışanı Reşat Elgin, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş, sekreter Bahar Taşkömür, müteahhit Bekir Bilgi, firma çalışanı Orhan Gedik ile belediyeye usulsüz ödeme yaptıkları tespit edilen Taner Tan, Hakan Çelik ve Emrah Gök tutuklanmış, Halit Güleç'in şoförü B.E. ile muhasebe çalışanı S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bugün tutuklanan 5 kişi ile birlikte, 'zimmet' soruşturmasında tutuklu sayısı 14'e yükseldi.

Yalova daki  zimmet  soruşturmasında yeni gelişme!

Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturması kapsamında, cuma günü gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. 

Yalova Belediyesi'nde muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolan Reşat Elgin'in Denizli'de yakalanmasının ardından, soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in de aralarında bulunduğu 7 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 kişiden Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, muhasebe çalışanı Reşat Elgin, Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş, sekreter Bahar Taşkömür, paraların aktarıldığı iddia edilen paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi ve firma çalışanı Orhan Gedik tutuklandı. Güleç'in şoförü B.E. ile muhasebe çalışanı S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişmenin ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırıldı.

Soruşturma kapsamında 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarına karıştığı tespit edilen Taner Tan, Hakan Çelik ve Emrah Gök de geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp, tutuklandı.

5 KİŞİ, ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Soruşturmayı sürdüren Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Belediye Başkanlığı'ndan usulsüz ödeme aldıkları tespit edilen A.R.A., T.K., A.D., T.D. ve T.T.'yi de eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. 'Resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturması kapsamında, daha önce 9 kişi tutuklanmıştı.

'ZİMMET' SORUŞTURMASINA 5 TUTUKLAMA
Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmet' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Engin Özcan, Beytullah Baltacı, Sinem Çakalaşma Deniz, Kartal Özgür Barutçu ve Cem Dindar, çıkarıldıkları mahkemece 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından tutuklandı.

TUTUKLU SAYISI 14'E YÜKSELDİ
Soruşturma kapsamında daha önce muhasebe çalışanı Reşat Elgin, Belediye Başkan Yardımcısı  Halit Güleç, Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş, sekreter Bahar Taşkömür, müteahhit Bekir Bilgi, firma çalışanı Orhan Gedik ile belediyeye usulsüz ödeme yaptıkları tespit edilen Taner Tan, Hakan Çelik ve Emrah Gök tutuklanmış, Halit Güleç'in şoförü B.E. ile muhasebe çalışanı S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bugün tutuklanan 5 kişi ile birlikte, 'zimmet' soruşturmasında tutuklu sayısı 14'e yükseldi. (DHA)

 
Komedyen Atalay Demirci'nin cezası belli oldu!
 
Bornova Meclisi'nde 'kredi yetkisi' tartışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komedyen Atalay Demirci'nin cezası belli oldu!
FETÖ'den yargılanan komedyen Atalay Demirci, "silahlı terör örgütüne üye ...
Gemi kalkacağı iddiası ortalığı karıştırdı!
Yunanistan'ın Midilli Adası’ndan sığınmacıların gemiye bindirilerek Atina’ya ...
Külliye'de 'corona virüs' toplantısı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Sağlık ve ...
 
Sivas Valiliği'nden corona virüs açıklaması
Sivas Valiliği, kentte yabancı uyruklu bir kişide yeni tip corona virüse ...
Ağrı'daki roketli saldırıda şehit sayısı 2'ye yükseldi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne ait zırhlı ...
Jeffrey: Türkiye'ye mühimmat verebiliriz
Reuters, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Türkiye'ye mühimmat ...
 
Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda kritik rapor: Ölümüyle cinsel istismar arasında bağ yok!
Bornova ilçesinde, cinsel istismarına uğradığı öne sürülen arkadaşının ...
İzmir'de şehide yürek yakan veda
İzmir'de şehide yürek yakan veda
Sünnet düğünündeki erotik dansa hapis cezası!
Menderes'te bir sünnet düğününde cinsel içerikli dans gösterisi yapıldığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva