HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2020 Salı - 20:24

Bornova Meclisi'nde 'kredi yetkisi' tartışması!

Başkan Mustafa İduğ'un ilk kez yer almadığı Bornova Belediye Meclisi'ne kredi yetkilendirilmesi hakkındaki önergeyle ilgili AK Parti ve CHP Grubu’nun tartışması damga vurdu. Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Ünal, AK Parti’den gelen eleştiriler üzerine, “Satan değil alan bir başkana sahibiz. Bu konuda rahat olabilirsiniz. 41 tane tapumuz var, 105 tane araba aldık. Bu tepkinizi anlayamıyorum” dedi.

Bornova Meclisi nde  kredi yetkisi  tartışması!

Bornova Belediye Meclisi Mart ayı olağan birinci birleşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un yokluğunda Meclis Başkanvekili Hüseyin Ünal idaresinde gerçekleşti.

31 Mart yerel seçimlerinde Bornova Belediye Başkanı Seçilen Mustafa İduğ göreve geldiğinden bu yana mecliste ilk kez bulunmadı. Mart ayı olağan birinci oturumu İduğ’suz ilk meclis toplantısı oldu.

Meclis toplantısının başlangıcında Suriye İdlib’te yaşanan hain saldırı sonucunda şehit olan Türk askerleri için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından ise Meclis Başkanvekili Hüseyin Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili İbrahim Ulaş Polat, AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç İdlib şehitlerini anan bir konuşma yaptı.

Öte yandan mecliste gündeme gelen belediye ve iştirakleri için kredi kullanılmasına ilişkin Başkan İduğ’a yetki verilmesi hakkındaki önerge tartışmalara neden oldu.

‘KREDİ YETKİSİ’ TARTIŞMASI
Komisyonlarda AK Parti Grubu’nun ret oyu verdiği; Belediye ve iştiraklerinin 2020 mali bütçesi kapsamında bankalardan nakdi ve gayri nakdi kredi kullanılması ve söz konusu kredi konusunda her türlü işlem için Başkan Mustafa İduğ’a yetki verilmesine ilişkin önerge mecliste tartışma yarattı. AK Parti Grubu krediye karşı çıkma gerekçelerini ve eleştirilerini sıralarken CHP Grubu da yetkinin verilmesi yönünde savunma yaptı. AK Parti’nin ret oyu verdiği önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Önergeye ret  oyu verme gerekçelerini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi İsmail Vatansever, “Belediyemiz ve iştirakleri için kredi talebinde bulunuluyor. Hiçbir denetleme yapamadığımız bir şirketin kredi çekmesini kendi adımıza uygun bulmadık.  Bu konuda da gerekli bilgiye sahip değiliz. O nedenle ret oyu verdik. Aynı zamanda kredinin nereye kullanılacağı ile ilgili bir bilgi talep ettik ancak ‘elimizde bulunsun’ cevabı aldık” dedi.

Eleştiriye yanıt veren Meclis Başkanvekili, Hüseyin Ünal, “Siz de işyeri sahibisiniz para gelir, yatırıma da kullanılır, nereye ihtiyaç varsa oraya kullanılır.  Başkana, ‘kredi nereye kullanılacak’ diye sormak yanlış. Başkanımız göreve geldiğinden bu yana hep şeffaf bir yönetim anlayışı sergiledi” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’DEN ‘BİLGİLENDİRİLMEME’ ÇIKIŞI
Konuya ilişkin söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, “Belediye şirketi meclis üyeleri tarafından denetlenemiyor. Kredi ile ilgili bilgilendirme talebi var ama bilgilendirmek ‘zorunda değiliz’ dediniz. Ne için kullanacağınızı ifade ederseniz faydası olacaktır. Biz Bornova’nın iyiliğine olacak her şey için onay veririz.  Ancak kredinin nereye kullanılacağı belli değil” diye konuştu.

SATAN DEĞİL ALAN BİR BAŞKANA SAHİBİZ !
Meclis Başkanvekili Hüseyin Ünal da; “Şunu bilmenizde fayda var. Satan değil alan bir başkana sahibiz. Bu konuda rahat olabilirsiniz. 41 tane tapumuz var, 105 tane araba aldık. Bu tepkinizi anlayamıyorum” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Ercan Kahya, kredi yetkilendirilmesinin nakit ihtiyacında kullanılmak üzere olduğunu belirterek “Nereye lazımsa oraya kullanılır. Komisyonda da bunu anlatamadık” dedi.

KONUŞTUĞUMUZ PARA UFAK BİR PARA DEĞİL!
Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, söz konusu kredi miktarının 41 milyon 900 bin lira olduğunu vurgulayarak, “Konuştuğumuz para ufak bir para değil. Sizin bahsettiğiniz araç alımına teşekkür ettik, başkanın gerçekleştirdiği çalışmalara oy birliği dedik tebrik ettik. Bunlara ret demedik.  Bizim sorduğumuz soru; bu parayı hangi projeye harcayacaksın değil, ortaya ne koyuyorsun grubumuzu bilgilendir. Zaten vatandaş bize muhalefet etme, denetleme görevini bu sebeple verdi.  Belediye başkanımızın burada daha önce kullandığı bir ifade vardı; ‘Biz şeffaf, hesap verebilir, denetlenebilir bir belediyeyiz. Buna tüm kurumlarımız da dahil” dedi. Ben de ‘teşekkür etmiştim. Ama geldiğimiz nokta öyle değil” diye konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
Tartışmaların ardından oylamaya geçildi. AK Parti Grubu’nun ret oyu kullandığı kredi yetkisi oy çokluğu ile meclisten geçti.

 
Yalova'daki 'zimmet' soruşturmasında yeni gelişme!
 
Türk Milli Futbol takımının rakipleri belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da Zafer Caddesi trafiğe kapatıldı
İzmir'in Urla ilçesinde yenileme çalışmaları kapsamında Zafer Caddesi trafiğe kapatıldı. 
Başkan Sengel'e kadınlardan ziyaret
Bosna Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Naza CucakHayredinovic ve dernek ...
Tunç Soyer tekstil çalışanı kadınlarla bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
 
İduğ, CHP’li kadınlar ve gençler ile buluştu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, geçtiğimiz günlerde CHP Bornova ...
Güzelbahçe Meclisi, İdlib şehitlerini unutmadı
Güzelbahçe Belediye mart ayı meclisinde İdlib şehitleri anıldı.
APİKAM'da bu ayki gündem: İzmir İktisat Kongresi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlenen Kent ...
 
Karabağlar'da personele afet eğitimi
Karabağlar Belediyesi’nin, Arama Kurtarma Derneği’yle (AKUT) imzaladığı ...
İzmir'de akıllı ulaşım için yenilikçi fikir maratonu!
Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği İzmir Ulaşım Hackathonu 6-7 Mart ...
Balçova Meclisi’nde şehitlere saygı
Balçova Belediye Meclisi, İdlib şehitleri için saygı duruşunda bulundu. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva