HABERLER>EKONOMİ
5 Temmuz 2014 Cumartesi - 11:03

Vestel’de memnuniyet görev, teşekkür hedef!

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan dev firmanın müşteri hizmet politikasını anlattı.

Vestel’de memnuniyet görev, teşekkür hedef!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Bir markayı güçlendirmek için en önemli unsurlardan birisi satış sonrası hizmettir. Günümüz dünyasında ürünü satmak yetmiyor, o ürün ile ilgili şikayetlere en çabuk ve en iyi şekilde yanıt vermek gerekiyor. Vestel, bu yönde son yıllarda çok önemli adımlar attı.

Bu operasyonun başında da Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan var. Kimi zaman teknisyen gömleğini giyip sahaya çıkıyor, kimi zaman da müşterilerin şikayet telefonlarını o yanıtlıyor.  ‘Memnun etmek görevimiz, teşekkür almak hedefimiz’ sloganıyla çalıştıklarını belirten Tekcan, “Bizi motive eden şikayet. Bol bol şikayet istiyoruz. En büyük ödülümüz de müşteriden gelen küçük bir teşekkür” diyor. Dr. Tarkan Tekcan ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Vestel Çözüm ve Çağrı Merkezi’nde konuştuk.


 
- Vestel’in müşteriye yönelik hizmetleri nasıl başladı?
 
Benim 15 yıllık Vestel geçmişim var.  Vestel Elektronik Ar-Ge’de başladım. Bu ekibi 2012’den beri kurmaya başladık. Ben genel müdür olarak atandım.  Satış sonrası hizmetler bir servis birimi gibi satışa bağlı alt grup olarak yönetiliyordu. Şimdi daha çok odaklanılan bir ekip haline geldi. Marka değerini yukarı çıkarma hedefinin yansıması bu. Şu an çalışan sayısı 500 kişiyi buldu. Yaklaşık 2 yıl içinde 20 milyon liralık yatırım yaptık.
 
- İşin başına geçince ilk adımınız ne oldu?
 
Geldikten sonra 3-4 ay durumu analiz ettim. Her düzeyde insandan geri bildirim almaya çalıştık. İlk önce Vestel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’dan başladım. Sonra Emre Zorlu’ya gittim. ‘Bizden ne bekliyorsunuz?’ diye sordum. Ardından İcra Kurulu Başkanımız Turan Erdoğan’la konuştum. Şikayet siteleri ve müşterilerde ne durumda olduğumuza baktım. Taşeronda olan İstanbul’daki çağrı merkezine ulaştık. Ölçme sistemini doğru kullanmak için çok çaba harcadık. Bir dönem teknisyen kıyafetleri giyip servise çıktım. Şimdi de dönem dönem yapıyorum.
 
- Çözüme nereden başladınız?
 
Önce yedek parça problemini çözdük. Yedek parçaları yetkili servislere daha hızlı ulaştırma yolunu tercih ettik. Stok tutma pahasına müşteriye hızlı servis hizmeti vermeyi tercih ettik. Stok miktarını 1 milyon TL seviyesinden 5 milyon TL seviyesine çıkardık. Müşteriye yansıyan olumsuz sonuçları ortadan kaldırdık. Saat 16.00’ya kadar yetkili servislerimiz yedek parça talebinde bulunuyorsa, onu o gün kargoya veriyoruz. Mayıs 2013’te merkez servis konseptine geçtik. 11 merkez servis kurma kararı aldık. Yetkili servislerin tıkandığı noktada devreye girdik. Bunu bayi alanındaki sıkıntıları da ekledik. Şimdi bayileri eğitebilir miyiz diye düşünüyoruz. Merkez servis sayısını 15’e çıkardık. 250 personelimiz oldu.
 
 
- İstanbul’daki çağrı merkezini neden Manisa’ya taşıdınız?

Çağrı merkezi İstanbul’da taşeronla yürüttüğümüz bir işti. Bu işin iki seviyesi var. Biri gelen telefonlara alo diyenler, bir de çözüm geliştiren kişiler. Biz ikinci kategoridekileri Vestel’e alalım dedik. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisimizde bir çözüm merkezi kurduk. Hızlı şekilde randıman aldık. Sonra çağrı merkezinin tamamını da buraya aldık. Burada olmamız artı değerler kattı. Bizim gibi hizmet ağırlıklı sektörlerde bence çağrı merkezleri firmanın bütünlüğünün içinde yer almalı.
 
- Çağrı merkezi çalışanları da İstanbul’dan mı geldi?
 
Hayır. İstanbul’dan sadece 7-8 kişi geldi. Kadro kurmak zaman aldı. Çok sayıda Manisalı gence iletişim kültürü verdik. İnsana nasıl yaklaşılır, empati nasıl kurulur diye eğitim sunduk. Şu an çalışanlarımızın yüzde 90’dan fazlası kadın. Ocak 2014’te 7/24 buradan alo demeye başladık. Burada alacak yolumuz var. İyi gidiyor, verimli gidiyor. Çağrı geliyor ama yönlendirmek ve çağrıyı başka kanallardan almanın yöntemini bulmak gerekiyor. İnternetten müşterilerimiz bizden chat kanalıyla hizmet alacak. Sonra görüntülü iletişime girebiliriz. ‘Şikayet Var’ sitesine yazan müşterilerle direkt ve kısa sürede iletişime geçiyoruz.  2013 son çeyreğinde tüm sektörlerde şikayet yönetimi konusunda birinci olduk. Şimdi 2014 ilk çeyrekte yine fark atarak birinci olduk. Şikayet çok değerli. İyi analiz edersek başarıyı yakalayabiliriz. Şikayet bizi dürtüyor. ‘Memnun etmek görevimiz, teşekkür almak hedefimiz’ bizim sloganımız oldu.  Yetkili servislerimizle ayda yaklaşık 300 bin eve giriyoruz. Buraya gelen çağrı sayısı da günde 8 bin civarında. Herkes 44 44 123’ten ulaşabiliyor. Biz çağrıyı burada toplamak istiyoruz.


 
- Çağrı merkezinde ilginç anılarınız var mı?
 
Evet. Bir gün bir telefon geldi. Ben çıktım. 9-10 yaşlarında bir çocuk…Bir televizyon arızası bildirdi. Ben ‘cevap veriyorum ama şu mail adresinden de ulaşabilirsiniz’ dedim. Kendimi tanıtmadım. Karşıdaki kişi ‘Sizin varlığınıza inanmıyorum’ dedi. Sonra hemen sorunu çözdük. Üstelik takımını öğrendiğim için kendisine Beşiktaş formasını hediye ettim. Bir yaşlı teyze sorun olduğu zaman arıyor ve ‘torunum orada mı?’ diyor. Teyzenin kumandasını yapıp bir çiçekle beraber gidiyoruz. Samimi iletişim kurup kendinizi ifade ettikten sonra kusurlar hoş görünüyor. İnsanla insan samimi ilişki kurabiliyor. Ben de bu yöntemi tercih ettim. 
 
- Bu sistemde hedefiniz nedir?
 
GSM operatörlerini bir müşteri olarak arıyorum. Oradaki sıkıntının çok azı bizde var. Hedefimiz gelen çağrının yüzde 90’ından fazlasına 15 saniyede cevap verebilir durumda olmak. Müşterilerimize en hızlı ve kaliteli hizmeti vermiş olacağız.
 
- Sahada elemanlarınız var mı?
 
Servis operasyon uzmanlarımız sahada çalışıyor. Teknik servisleri ziyaret ediyorlar. Onlar artık bayileri de ziyaret ediyor. Sayıyı artırmak istiyoruz. Fatih Projesi’ni aldık. 350 bin adet akıllı tahta kurulumu gerçekleştireceğiz. Onların ilk etabı denenecek. Çok yakın zamanda ürünlerin kurulumuna başlayacağız. Servis operasyon uzmanları ile okullara gideceğiz.
 
- Çalışanları motive edecek ilginç uygulamalarınız var mı?
 
Günün birinde üst düzey yönetici, şirketin verdiği araba ile bir yoldan gidiyor. Birden arabanın yan tarafına taş gelir. Birden taşı atan çocuğu görür. Arabadan inip yanına gider. Çocuk ‘tekerlekli sandalyedeki ağabeyim yere düştü, sesimi başka türlü duyuramadım’ der. Adam yere düşen diğer çocuğu kaldırır, kanını cebinden çıkardığı mendil ile çözer. O taş bizim pozisyonumuzun, nerede olduğumuzun anlamının olmadığının bir sembolüdür.  Biz de bu öyküden esinlenerek çağrı merkezinin bir köşesine koyduk. Müşteriden teşekkür alan insanların ismini bir taşa yazıp kavanoza atıyoruz. Bazen de kavanozdan bir isim çekip o kişiye ödül veriyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yakup demir 12 Aralık 2015 Cumartesi 23:03

Vestel led tv aldim sorunlu cikti servis geldi bakti birsey yapamayiz dediler musteri hizmetlerini aradim yetkili arkadaslar sizi ariyacak denildi tv yi alali 10 gun oldu ve bu bu vestelden hic ama hic memmun degilim 10 gundur ben ariyorum ama bana dunus yapan yok bu vestelde hic bir yetkili yokmu ses verilsin cevap bekliyorum yetkili arkadaslardan tabi yetkili varsa bu vesteldemi dolandirici cikti yoksa geren heryerde vestelden şikayetçi olacagim

Yorumu oyla      12      5  
mehmet baydar 4 Ekim 2015 Pazar 12:30

benim budolabı iyade edilecekti ne oldu 1 aydan beri bekliyoruz

Yorumu oyla      12      5  
Selim kök 18 Mayıs 2015 Pazartesi 10:00

çamaşır makinamın arızası için o kadar hızlı bir servis hizmet aldım. Servisten gelen elemanlardan çok memnun kaldım ve çok hızlı bir hizmet aldım. İzmir Yeşilyurt servisinden teşekkürler.

Yorumu oyla      11      5  
Abdullah Polat 29 Nisan 2015 Çarşamba 12:19

Vestel den aldığım fırındaki bir arızayı gideremeyip değişimi için benden 200 tl talep ediyorsunuz ocak ayından beri uğraşıyorum hâlâ sonuç alamadım nasıl bir müşteri memnuniyeti beklersiniz ki....

Yorumu oyla      12      5  
müslüm uzunkaya 15 Kasım 2014 Cumartesi 09:51

servis olmassa bütün firmalar boştur ama ne yazık ki vestel firması servisinin kıymetini bilmiyor bayisine daha çok deger veriyor ama unutmamak lazım servis olmassa hizmet olmaz müşteri herzaman hizmete önem verir vestel firması yıllarca hizmet veren servisini bir kalemde siliyor dürüst çalışan servisi kapatıyor

Yorumu oyla      12      5  
hakan güneş 10 Ekim 2014 Cuma 13:47

9Kg yikama makinanizdan hic memnun degiliz lutfen bizi bu makinadan kurtarin

Yorumu oyla      11      5  
Mehmet BARAN Buca/İZMİR 6 Temmuz 2014 Pazar 04:45

Yazılanların hepsini okudum. Çok hoşuma gitti. Bugünde evime Beko/Arçelik yetkili servisinden Grundik radyo için gelmişlerdi de o gelenlerde daireme giriş ve çıkışları bilgilendirmeleri süperdi, o servise gidip işverene fikirlerimi paylaşacağım.

Yorumu oyla      11      5  
hayrullah tugrul 5 Temmuz 2014 Cumartesi 22:26

Tarkan beyle Vestel müşteri hizmetleri çok hizli gelişerek müşteri memnuniyetini en on plana tasiyarak gerçekten kaliteli hizmet veriyorlar.Tebrikler basarilarinizin devam ini dilerim.

Yorumu oyla      11      5  
Mehmet canoğlu 5 Temmuz 2014 Cumartesi 21:28

Müdürüm başarilarinizin devamini diliyorum.sizi tebrik ediyoruz.

Yorumu oyla      11      6  
gencay öztürk 5 Temmuz 2014 Cumartesi 17:18

sizin olduğunuz her yerde başarı vardır sayın müdürüm

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’ya kötü haber: Çalık’ın RES’inde sona doğru
Çalık Enerji'nin kuracağı Urla Yarımadası'nın en büyük rüzgar santrali ...
Travel Turkey’de partner ülke İtalya
İzmir’de 4-7 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenecek TRAVEL TURKEY İZMİR'de ...
Kadın başbakan görevden alındı
Senegal Başbakanı Toure, yerel seçimlerde yenilgiye uğraması üzerinde ...
 
Bakan Şimşek: Af değil, yapılandırma!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BAĞ-KUR ve SGK'nın alacaklarıyla ilgili düzenlemeye ilişkin konuştu.
Alaçatı’da yine ‘sarı’ kriz!
Geçen yıl Alaçatı durağında çalışmak üzere ihale edilen 3 ticari taksinin ...
Güneş enerjisi sektörü İzmir'de buluşuyor
Türkiye’de önemi giderek artan güneş enerjisinin yaygın kullanımında, ...
 
Otomotivde dev ayrılık: Fransız devi ile Arkas…
Fransız otomotiv devi Peugeot, Arkas Holding'in otomotiv şirketi Arkas ...
İzmir’de büyük ‘dönüşüm’ ortaklığı: 14 şirket ve müteahhit…
Kuruluşu uzun süredir gündemde olan İzmir'deki inşaat firmalarının çok ...
Mustafa İduğ oybirliğiyle güven tazeledi
Otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinin üye olduğu Ege Otomotiv ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva