HABERLER>EKONOMİ
4 Temmuz 2014 Cuma - 13:56

Güneş enerjisi sektörü İzmir'de buluşuyor

Türkiye’de önemi giderek artan güneş enerjisinin yaygın kullanımında, yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alacak “SOLARTR 2014” 19 – 21 Kasım tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.

Güneş enerjisi sektörü İzmir de buluşuyor

İZMİR - Türkiye güneş enerjisi sektörünün öncü kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen konferansta, üniversiteden sanayiye, kamudan uygulamacıya bütün paydaşlar bir araya gelerek tüm yönleriyle sektörü ve gelişimini değerlendirecek.
 
Önemi giderek artan ve düşük karbon ekonomisinin önemli kaldıraçlarından olan güneş enerjisinin yaygın kullanımında yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan, bilim ve teknoloji ağırlıklı, uluslararası konferans ve sergi etkinliği “SOLARTR 2014”; üniversite, sanayi, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri işbirliğinde, 19-21 Kasım 2014 tarihleri arasında, Swissotel Büyük Efes İzmir’de gerçekleştirilecek.
 
Ulusal Fotovolatik Teknoloji Platformu (UFTP)'nin evsahipliğinde, Türkiye güneş enerjisi sektörünün öncü kuruluşları Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü (EGE-GEE), GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAP-YENEV), Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Tübitak Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK-MAM) Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu–Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) işbirliğinde düzenlenecek“SOLARTR 2014” bilimsel etkinliğinde; uluslararası düzeyde araştırmacıdan sanayiciye, kamudan uygulamacıya tüm paydaşlar bir araya gelerek güneş enerjisini ve sektörün gelişimini değerlendirecek.
 
GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜ HER YÖNÜYLE ELE ALINACAK
2 yılda bir yapılması planlanan ve İzmir'de 3 gün boyunca sürecek olan konferansta; hızlı büyümekte olan güneş enerjisi sektörünün gelişimi için önerilerle birlikte olası tehditlerin giderilmesi ve engellerin kaldırılmasına katkı sağlanacak yol haritalarının ve eylem planlarının alt yapısı hazırlanacak. Mevzuat ve gereklilikleri, sorun ve çözüm önerileri, bütünleşik sektör yapılanmasının ulusal, bölgesel ve uluslararası boyutta ihtiyaçları dile getirilecek.
 
Konferansta, güneş enerjisi teknolojileri (FV, Isıl) ve yeni eğilimler, FV malzeme ve cihazlarının ölçüm ve karakterizasyonu, FV enerji tesisleri, yoğunlaştırılmış güneş enerjisi (CSP), güneş enerjisi sistemlerinin işletimi, performansı ve güvenilirliği, güneş ısıl ve güneş elektriği sektörü ve pazar dinamikleri, kent planlamasında güneş enerjisi, güneş enerjisi ile ısıtma ve soğutma, büyük ölçekli sistemler, sanayi üretim süreçleri ile güneş ısıl enerjisinin bütünleştirilmesi, binalarda bütünleşik güneş enerjisi sistemleri, binaların yenilenmesinde güneş enerjisi kullanımı, sıfır enerjili binalarda güneş enerjisinin rolü, enerji depolama sistemleri, hibrid sistemler, değerlendirme ve sertifikalandırma prosedürleri, yeni malzeme ve yaklaşımlar, yönetmelikler, çerçeve mevzuat ve bölgesel kalkınma, güneş enerjisinde yenilikçi finansman modelleri, Ar-Ge, Ür-Ge ve gelecek işbirlikleri, çevre sağlığı ve iş güvenliği konuları çok yönlü olarak ele alınacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotivde dev ayrılık: Fransız devi ile Arkas…
Fransız otomotiv devi Peugeot, Arkas Holding'in otomotiv şirketi Arkas ...
İzmir’de büyük ‘dönüşüm’ ortaklığı: 14 şirket ve müteahhit…
Kuruluşu uzun süredir gündemde olan İzmir'deki inşaat firmalarının çok ...
Mustafa İduğ oybirliğiyle güven tazeledi
Otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinin üye olduğu Ege Otomotiv ...
 
İzmir tarımına Amerikan ilgisi
Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Tarım Ofisi’nden bir ...
Aliğa'da 100 milyon dolarlık Türk-Meksika ortaklığı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Birleşik Meksika Devletleri Cumhurbaşkanı ...
Enflasyon şaşırttı: Düşmesi beklenen TÜFE’de…
Enflasyon, Haziran'da düşüş beklentisine karşın TÜFE'de yüzde 0,31 arttı. ...
 
İzmir’de 10 bin turist kayboldu!
Geçen yıl haziran ayında 168 bin turistin geldiği İzmir’e bu yıl 158 bin ...
‘İzmir çukuru’ satılmadan kazandırdı!
TMSF’nin 117 milyon dolar tahmini değer ile 9 Eylül’de satacağı Basmane ...
AK Parti’nin ‘uğrak yeri’ satıldı!
Bank Asya iki bağlı ortaklığındaki tüm hisselerini 132 milyon TL karşılığında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva