HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2013 Cumartesi - 09:33

Ve o sözler yargıya taşındı: Şahin’den Genç’e dava

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, kendisine “Atatürk bu Cumhuriyeti kurmasaydı siz hangi devletin vatandaşıydınız? Hangi tarikat mensubu kitlenin bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?” diye soran CHP’li Genç’e tazminat davası açtı.

Ve o sözler yargıya taşındı: Şahin’den Genç’e dava

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Meclis’te kendisine “Atatürk bu Cumhuriyeti kurmasaydı siz hangi devletin vatandaşıydınız? Hangi tarikat mensubu kitlenin bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?” diye soran CHP’li Kamer Genç hakkında tazminat davası açtı. Genç’in şahsına hakaret ettiğini savunarak 100 bin lira tazminat talebinde bulunan Şahin, kazanması durumunda mahkemenin takdir ettiği miktarı çocuk ve yaşlılar için hazırlanacak projelerde kullanacağını açıkladı. Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, TBMM Genel Kurulu’nda kendisine yönelik sözlerine ilişkin, şunları söyledi:
 
SEVİYESİZ, YÜREKSİZ
“Ben onu milletvekili olarak da kabul etmiyorum. Bir kadına, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na, seçilmiş bir kadına, bir Anadolu kadınına bunu söylemesi, onun ne kadar seviyesiz ve ahlaksız olduğunu gösteriyor. Meclisteki partiler hemen bir araya geldi ve özür diledi. Kınama cezası verildi. Kendi de böyle bir tepki beklemediği için de korkusundan, yüreksizliğinden ve cesaretsizliğinden o salona yeniden giremedi.”
 
NELER OLMUŞTU?
TBMM Genel Kurulu’nda Kamer Genç, Fatma Şahin’in 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle belgesel hazırladığını, önsözünde zaferin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını belirterek, “Ama Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet’i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk’ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin” demişti. Şahin ise “Atatürkçülüğü sözde yapmıyoruz, ülkenin çağdaşlaşmasında, medeniyetleşmesinde gövdemizi koyuyoruz. O yüzden haddinizi bilin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Herkes haddini bilecek” diye tepki göstermişti. Genç’e, Bakan Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda kınama cezası verilmişti.
 
ŞİKÂYET EDİYORUZ
AK Partili kadın milletvekilleri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatrma Şahin’e sözlerini düzenledikleri basın toplantısı ile kınadı. AK Partili Kadın vekiller, “Hiç bir kutsalı olmayan bu kişiyi, tüm kamuoyu, özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarına şikayet ediyor ve kınıyoruz” diyerek tepki gösterdi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül’ün ortak açıklamayı dile getirdiği meclisteki basın toplantısına 19 kadın milletvekili katıldı. Gönül, “Tarih boyunca kadınlarımız başta Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Hayme Ana, Nene Hatun ve adlarını şu an anamayacağımız tüm kadınlarımız, ülkenin birlik ve bütünlüğü için cansiparane çalışmışlardır. Bugün biz seçilen milletvekilleri olarak aynı yolda, aynı ülküde yürüyoruz. TBMM’de kadın Meclis Başkanvekilinin yönettiği, kadın grup başkanvekillerinin yer aldığı, bir kadın bakanın bulunduğu görüşme sırasında CHP’li Genç, akıl, mantık, ahlak ve izan almayan bir soru sordu. Kendisini kadın sivil toplum örgütlerine, tüm sivil toplum örgütlerine şikayet ediyoruz. Kınıyoruz” açıklaması yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAYASIZLIGIN, DENSİZLİGİN, BAYAGILIGIN,,, 27 Nisan 2013 Cumartesi 14:55

GÖSTERGESİ...C.H.P. li KAMER GENÇ...

Yorumu oyla      14      6  
T.C. FEHMİ 27 Nisan 2013 Cumartesi 12:16

Fatma Şahin Çnakkale savaşları ile ilgili bir kitapçık çıkarıyor içinde Atatürk yok. K. Genç bunu eleştiriyor. Sizin TC ile, Atatürk ile ne alıp veremediğiniz var diye bakana soruyor. Cumhuriyet düşmanı AKP'ye CHP ve MHP yeterli tepkiyi veremiyor. Vatan hainlerinin anladıkları dilden konuşmak gerek. Bugün bile gerici şeriatcı kaç vekil çok kadınla evli. Bakan Şahin bu zihniyetle mücadele etmiyor. Kendi de böyle yobazların kucağına düşebilirdi.

Yorumu oyla      13      7  
T.C. FEHMİ 27 Nisan 2013 Cumartesi 12:10

Bir kaşık suda fırtınalar yaratılıyor. Kamer Genç " Atatürk'le ne alıp veremediğiniz var. Eğer o olmasaydı başınıza neler gelirdi.." diye varsayımda bulunuyor. Mantıken hiçbir suç yok. Ama AKP kendi yargısını da oluşturmuş durumda. İdam kararı da çıkabilir. Eğer Atamız bu cumhuriyeti kurmasaydı Tayyip belki de Dimitri olacaktı. Gül Agop.. Bizim sıkı müslümanlar belki kilise de günay çıkarıyor olacaklardı. Genç'in arkasında durmayan CHP'ye de yazıklar olsun.

Yorumu oyla      13      7  
CHP 27 Nisan 2013 Cumartesi 11:14

Kamer GENÇ e katılmamak elde değil teröristle masaya oturan zihniyetin gerçekleri duymasına onur kırıcı bir durum olarak değerlendirmesi AKP nin bu duyguyu bilmediğinin bir göstergesi.. Asıl ayıplanması gereken adam satmayı marifet sayan CHP liler doğru söze bile evt haklı diyemeyecek kadar acizler. Dayak yediğin kocandan şikayetçi olup hakkını aramayan sen sille tokattan gururun incinmiyor. gereçleri duyunca onurun zedeleniyor AYIP (Kadınları bu hanım temsil edemez)

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’ın Danışmanı’ndan ‘çekilme’ mesajları…
Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 'Çekilme sırasında askerin ...
Kandil'in istediği yasa Meclis’e geldi
Kandil ve İmralı’nın Anayasa ile yasalardaki değişiklik taleplerinin ilk ...
Günaydın’ın İzmir’le buluşmasına rötar darbesi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, SODEV’in paneline 2 saatlik rötar nedeniyle ...
 
Bakan Çağlayan Denizli'de: Kırmızı çizgilerimiz belli
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Denizli İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği ...
Güler’den sert tepki: AKP Kürdistan ebesi!
AKP’nin PKK-BDP ile birlikte emperyalizmin hizmetinde olduğunu belirten ...
Başbakan Erdoğan milli içkimizi açıkladı
Alkol teşvikini eleştiren Başbakan Erdoğan, ''Bira milli içki olarak halka ...
 
Günay’ın ‘İzmir hedefi’ne çift koldan tepki!
Bakanlık görevinden alındıktan sonra ikinci kez İzmir’e gelen ve meydanlara ...
Arınç: ‘Silahlı mı silahsız mı?’ diye sormaya gerek yok!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın 8 Mayıs'taki çekilme kararına ...
Günay: CHP’nin tabanından destek alıyoruz!
Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili, çarpıcısı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva