HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2013 Cuma - 15:32

Günay’ın ‘İzmir hedefi’ne çift koldan tepki!

Bakanlık görevinden alındıktan sonra ikinci kez İzmir’e gelen ve meydanlara inan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın açıklamaları yankı buldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı düşünmediğini ifade eden Günay, “İzmir’de makas daralıyor. Seçimlerde 21 ilçeyi kendimize hedef koyduk. Geriye kalanları da muhalefete verelim” açıklaması yapmıştı. Günay’a ilk tepki CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den geldi. Engin, “Hiçbir anket ve bağımsız yoklama kuruluşları İzmir’de AKP’nin başarılı olduğunu söylemiyor” dedi. MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu da, Günay’ı aç tavuğa benzetti.

Günay’ın ‘İzmir hedefi’ne çift koldan tepki!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın İzmir’deki temaslara sürüyor. Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen fakat bu duruma pek sıcak bakmadığını açıklayan Günay’ın İzmir turu devam ediyor. İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın dayanışma yemeğine katılan Günay burada yerel seçimler başta olmak üzere çözüm süreci ve partiye toplumsal bakış konuları üzerinde durmuştu. Bugün de Bayındır’da Çiçek Festivali’ne katılan Günay Tire ve Ödemiş’te tem aslarda bulunurken yaptığı açıklamalara anında yanıt geldi.

Günay'ın 'İzmir şifreleri' ayakta alkışlandı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen anketin doğru olmadığını söyledi. AK Parti ile CHP arasında İzmir’de yüzde 10’un altında bir fark olmadığını dile getiren Engin, “ Hiçbir şekilde bu zamana kadar AKP’nin kentte başarılı olduğunu gösteren anket görmedim. Bunu yine hiçbir kamuoyu anket şirketi ya da yoklamalar göstermiyor. Açılım süreci ile ilgili kendi parti binalarında yandaşlarıyla birlikte yaptılar. Gerçekten halkın içinde anketler yapsalar bu söyledikleri oranların yarısı bile çıkmaz” dedi.


BAYINDIR’I DA ALACAĞIZ
Çözüm süreci ve verilen sözler ile PKK ittifakının Ege’nin köylerinde ciddi tepkiyle karşılandığını anlatan Engin, “Halk bu kadar tepki gösterip, dirençli dururken ne oldu da AKP birden İzmir’de yükselişe geçti. Biz her gün köyleri dolaşıyor, esnaflar ile bir araya geliyoruz. Üretici yetiştirdiğinin parasını alamıyor. Tarım bitmiş durumda. AKP şu anda ilk beş yılda bulunduğu gibi bile değil. Tercih oranı daha da düşecek. İzmir’de insanların faydasına ne iş yapıldı, ne değişti de durumlarda farklılık olacak? Ertuğrul Günay hedefini koyabilir ama gerçekle bağdaşmıyor. Son alınan oy oranlarına göre yüzde bin oranında artış sağlamaları gerekir. Şu anda ellerinde sadece Bayındır ilçesi var. Yaptığımız anket ve kamuoyu yoklamaları ile seçim sonuçlarına baktığınızda orada da birinci partiyiz. İzmir’de 30 ilçenin tamamını alacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı en az yüzde 50-55 oy oranı ile alırız. Açıklamalarında ilçelerden bahsederken Büyükşehir’i anlatmıyor. Her halde Büyükşehir’deki iddialarından vazgeçtiler” diye konuştu.

 
AÇ TAVUK KENDİSİNİ…
Günay’ın İzmir ile ilgili açıklamalarını mantıksız bulduğunu ifade eden MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, çözüm sürecindeki çalışmaları eleştirdi. AK Parti’nin sürdürdüğü sürece ciddi oranda bir tepkinin bulunduğunu, akil insanları sahaya sürerek bu işten en az tepki ile ayrılmayı planladığını anlatan Tanrıkulu, “ Aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş. Günay’ın hali de aynen bu. Önce insanlara sürecin arkasında ne olduğunu anlatsınlar. Yaptıkları yandaş anketler üzerinden ‘bize destek var’ algısını yaratmaya çalışıyorlar. Bunun herkes farkında” dedi.

İTTİFAK OLMAZ
Tanrıkulu, yerel seçim sürecinde MHP’nin ilçelerde seçim kazanmak için ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna da cevap verdi. Tanrıkulu, “Partimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kesinlikle A ya da B partisi ile bir araya gelme, ittifak yapma gibi bir durumu kesinlikle yoktur. Zaten seçmen kendisi nereye oy vereceğini bilir. Bizim parti olarak böyle bir duruşumuz, tavrımız ve çalışmamız olmaz. Kurumsal olarak bunu yapmayız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 27 Nisan 2013 Cumartesi 10:19

anlamakta güç bu ülkenin bakanı çıkıyor diyor ki adam olana asgeri ücret bile fazla para, geçinilir diyor, yavuz çıkmış 750 tl alan adamın ev adam gibi ev yapmasını yada almasını birde çeşme gecelerine akmasını bekliyor.neyse çok bile yazdım bu zihniyete.

Yorumu oyla      13      5  
private35 27 Nisan 2013 Cumartesi 10:17

yavuz saçmalamışsın iyice, çiğli çöplüğü üzerinde kimler oturuyor bak bi önce.Dağ taş ev oldu.İzmir köy mantığı siyasi bir söylemden ibaret.Köyü olmayan şehir olur mu hiç.Her yerde gece kondu mantığı vardır, bunu bir anda atıp kurtulmak kolay mı? İşte ankara örneği TOKi olmaza Ankara büyük şehir ne yapabilirdi hala bir sürü yer var köy gibi, git sincanın kenar mahallelerine gör manzarayı, vilların yanında derme çatma evler.İstanbulu söylemeye gerek yok zaten.

Yorumu oyla      12      5  
ozer 27 Nisan 2013 Cumartesi 09:20

akp izmiri alacaz diyerek hatta 21 ilçeyi alacaz diyerek İzmir i ve izmirlileri hiç tanımadığını ortaya dökmüş. İzmirli vatanseverdir. Atatürkçüdür. Dönekleri sevmez. Güzel yollar yapacaksınız , altından köprüler yapacaksınız diye oy vermez.İzmirli Aydınlığa oy veriri. Örümcek kafalara değil. Birde bazı yorumcular diyorki , Chp Halkın seviyesine insin. Gecekondularda yer sofrasında yemek yenerek halkın seviyesine inilmiş olunmaz. Tribünlere oynamaktır onun adı. CHP 30 DA 30 YAPAR

Yorumu oyla      12      5  
yavuz 27 Nisan 2013 Cumartesi 02:30

neden izmirin gelişmesini hizmet almasını istemedinizi biliyorum .bu zhniyetteki insanların mali durumları iyidir evi arabası torpille bulduğu bir işi vardır yazın çeşme gecelerine akarlar kışın kordon karşıyaka gecelerindeler.rahatları yerindedir .izmir hizmet alsın gelişşin halk zenginleşşin istemezler.yani kordon karşıyaka ve çeşme gecelerini paylaşmak istemezler kimseyle .izmir köy kalsın bizim olsun mantığı budur işte

Yorumu oyla      13      7  
gerçek türkiye sevdalısı 27 Nisan 2013 Cumartesi 00:18

habire akparti aleyhine yorum yapan kardeşlerimiz biz kardeşim diye hitap ediyoruz bizim inancımız ve kültürümüz bunu gerektiriyor gerisini allaha havale ediyoruz

Yorumu oyla      14      8  
AK partisi 26 Nisan 2013 Cuma 21:35

Döneklere yer yok İzmir' de

Yorumu oyla      14      11  
private35 26 Nisan 2013 Cuma 17:53

TC tabelalarının inmesi, 9 eylülde bayrak astırmamalar bu ülkeyi başkanlık sistemiyle nereye kimin suyunda götürmek istediğinizin göstergesidir.Arkadaş 1930 lara takılıp toplama işlemleriyle bişeyler anlatmaya çalışmış ama iş sizin toplama çıkarma işlemlerinizden, basit oy hesaplarınızın dışında irdeleniyor artık.Zemin ayağınızın altından kaydıkça geriye dönüp eskiyi düşünmenizde, yaftalamalarınızda kurtarmaz artık sizi.

Yorumu oyla      22      13  
1930 YILLARA TAKILMIŞ KALAN ... 26 Nisan 2013 Cuma 16:39

C.H.P. + M.H.P. HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYACILARI...Tam am anladık Ortak Tezgah çalıştırıyorsunuz.İyide İZMİRLİ SEÇMEN Hatta daha önce sizlere oy,destek veren seçmenin tekrar size oy vermesi için hiç bir neden yok...BÜYÜK DÜŞÜN TÜRKİYE,BÜYÜK DÜŞÜN İZMİR Diyen BÜYÜK PROJELERİ olan bir BAŞBAKAN ve AK PARTİ ve VİZYON SAHİBİ ADAYLARI VAR ARTIK...Artık TÜRKİYENİN ve İZMİRİN AK ve AYDINLIK YARINLARI İÇİN OY KULLANACAK,DESTEK VERECEK 4 MİLYON İZMİRLİ...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      22      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç: ‘Silahlı mı silahsız mı?’ diye sormaya gerek yok!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın 8 Mayıs'taki çekilme kararına ...
Günay: CHP’nin tabanından destek alıyoruz!
Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili, çarpıcısı ...
AK Parti Gaziemir’den Şenol’a yaylım ateşi
AK Parti Gaziemir İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla ...
 
Karşıyaka siyasetine kadın eli değecek
Kadınların siyasette daha aktif görev alması için oluşturulan Karşıyaka’ya ...
Bahçeli de anketini açıkladı: CHP'yi geçtik
MHP lideri Bahçeli, çözüm süreci sonrası yapılan son ankette CHP'yi geçtiklerini söyledi.
'Yabancı sermaye sadece satın almaya geliyor'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Kamer Genç Meclis'i karıştırdı: Atatürk olmasaydı...
CHP’Lİ Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e ...
Günay’ın ‘İzmir şifreleri’ ayakta alkışlandı
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde ...
Bahçeli’den açıklama: Geri çekilme sembolik
MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK'nın çekilme açıklamasına yönelik yaptığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva