HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2013 Cuma - 13:36

Günay: CHP’nin tabanından destek alıyoruz!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili, çarpıcısı çözüm mesajları verirken muhalefete değindi: CHP'nin tabanı barış olsun, kardeşlik olsun istiyor. O yüzden zaten bizim oyumuzdan daha fazla toplumsal bir desteğe sahibiz. Bu süreçte CHP'nin tabanından da destek aldığımıza inanıyorum.

Günay: CHP’nin tabanından destek alıyoruz!

İZMİR -  Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, terör örgütü PKK üyelerinin sınır dışına çekilme kararının "olumlu ve önemli bir adım" olduğunu söyledi.

- Günay’ın ‘İzmir şifreleri’ ayakta alkışlandı…

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın 8 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Irak'ın kuzeyine çekilme kararı aldığını hatırlatarak, çözüm sürecinin herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmasını arzu ettiklerini belirtti.

Ertuğrul Günay, "Bu, olumlu ve önemli bir adım. Derdimiz 30 yıldan beri süren bu acının bitmesi, kimsenin ölmemesi ve Türkiye'nin bütün sorunlarını silahsız bir ortamda çözmesidir" dedi.

Türkiye'nin yeni bir hukuk düzeni ve demokratik anayasaya ihtiyacı olduğunu 10 yıldan beri ifade ettiklerini vurgulayan Günay, şöyle devam etti: "Biz PKK'nın yada buna benzer terör gruplarının faaliyetlerinin isteği doğrultusunda değil, tamamen kendi isteğimizle, milletimizin isteği doğrultusunda hareket ediyoruz. Bunu PKK'nın bir talebiymiş gibi, biz de bunu gerçekleştirmek zorundaymışız gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu üslup çok nezaketsizdir, bu sürece ne yazık ki zorluklar çıkaran bir davranıştır. Demokratikleşme gayretimizden vazgeçmemeye, bir takım saptırmalara ve özensiz sözlere rağmen vazgeçmemeye kararlıyız. Biz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyoruz."
     
"BU MİLLETİN İYİLİĞİ İÇİN ÖLMEYE HAZIRIZ"
Türkiye'nin dönüşüm gayretini sabırla halka anlatılması gerektiğini dile getiren Günay, "Bizim bağnazlıklarımız yok. Bu ülkede tabuları yıkmış ve yıkmaya çalışan bir siyasi hareketiz. Kimsenin dinine, ırkına, rengine bakmıyoruz. 'Silahlar sussun, barış ve kardeşlik olsun' istiyoruz" dedi.

Milletin siyasilerden korku değil, umut beklediğine değinen Günay, "milletin uğrunda ve iyiliği için ölmeye hazır olduklarını" kaydetti. Günay, "Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda diyenlerdeniz. Bu milletin iyiliği için çalışmak bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.
     
"CHP'NİN TABANI BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR" 
CHP'nin çözüm sürecindeki tavrını da eleştiren Ertuğrul Günay, şunları söyledi: "CHP'nin tabanı bizim gibi düşünüyor ama tavan, biraz MHP'nin etkisiyle biraz da siyasi iklimin etkisiyle farklı bir üslup takınıyor. Ama CHP'nin tabanı barış olsun, kardeşlik olsun istiyor. O yüzden zaten bizim oyumuzdan daha fazla toplumsal bir desteğe sahibiz. Bu süreçte CHP'nin tabanından da destek aldığımıza inanıyorum."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C SEYDİBABA 26 Nisan 2013 Cuma 15:27

DÜN ORDU İL BŞK.,ORDU M.VEKİLİ.,İSTANBUL B.Ş.BŞK.ADAYI OLDUĞUNUZ CHP'Lİ GÜNLERİNİZİ UNUTMADIK.HATTA CHP GENEL SEKRETERLİĞİNİZİ BİLE EKLEYEBİLİRİZ.EXPO TANITIMI İÇİN PARİS'E SEVGİLİ ŞAFAK PAVEY'İ GÖTÜRDÜĞÜNÜZ İÇİN BAKANLIĞINIZDAN OLDUNUZ.ŞİMDİ İZMİR İÇİN BİR KURBAN ARANIYOR,HERHALDE SİZ B.ŞEHİR BEL.BŞK. ADAYI GÖSTERİLECEKSİNİZ.İZMİR'DE AKP KİMİ GÖSTERİRSE GÖSTERSİN AKP 3.PARTİ OLARAK TARİHE NOT DÜŞÜLECEKTİR.BU T.C KALKMAZ BU BAYRAK İNMEZ. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.İZMİR LAİKTİR LAİK KALACAKTIR.

Yorumu oyla      21      7  
DOGRU OLAN ŞU... 26 Nisan 2013 Cuma 15:12

Artık TÜRKİYEDE ÖZELLİKLE İZMİRDE Seçmen seçimlerde çok dkkatli oy kullanacak...bugünkü ERGONOKON KUMPANYACILARI İZMİR artık o eski İzmir degil. Oy kullanırken,seçerken defolu siyasilere,partilere OY ve DESTEK VERMİYECEK...KARGAŞA ve KAOSTAN BAŞKA SERMEYASİ OLMI YAN PARTİLERİ Sandıga gömecek..YENİ ve YARINLARIN AYDINLIK TÜRKİYESİNE OY ve DESTEK VERECEK...KANDAN ,ŞEHİT CENAZELERİNDEN,AGLIYAN ANALARDAN MEDDET UMMANLAR Hüsrana ugruyacaklardır...

Yorumu oyla      13      12  
HA-HA 26 Nisan 2013 Cuma 14:57

Sadece gülüyorum bu kişiye...

Yorumu oyla      18      7  
İZMİRLİ 26 Nisan 2013 Cuma 14:25

CHP tabani hiç bir zaman bir akp li gibi düşünemez doğasın aykırıdır kuruluşun ve kurtuluşun parisi chp li olduklarından gurur duyarlar ancak çıkarcılar sizin gibi düşünürler rüzgar nereden eserse o tarafa dönerler onlara da ne denildiğini çok iyi bilirsiniz

Yorumu oyla      19      7  
Bilal-İzmirli 26 Nisan 2013 Cuma 13:57

Günay: CHP’nin tabanından destek alıyoruz!....Sayın Günay size inanmıyorum...pkk ve destekçilerinin barış palavralarına ise hiççççççç inanmıyorum....birisi birisini Öldürmüş yanındada ona yardım yataklık yapan iki kişi varmış fakat onlar silah sıkmamışlar yanlız yardım yataklık yapmışlar HAKİM 3 ÜNEDE AYNI CEZAYI VERMİŞ...????ŞİMDİ MEHMETÇİK KATİLLERİNE SİLAHINLA BİR ÇEK GİT DİYORSUNUZ ADALET ANLAYIŞINIZ BU ÖYLEMİ.. YORUMU TÜRK MİLLETİNE BIRAKIYORUM.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      16      7  
private35 26 Nisan 2013 Cuma 13:43

CHP tabanında da AKP kadar olmasada gösterilene inanıp kuru öksürük gibi inatçı bağnazlar var ama CHP tabanı terörün bitmesine ve silahların susmasına karşı değil ki.KArşı oldukları bunu yaparken ne taviz verdiğiniz, ülke başkanlık sistemini boşuna tartışmıyor, bu federasyon demek federasyonda ülkeyi bölmek demek.Bunu yapmazsak ne oluruzu bilmiyorum ama vereceğiniz tavizleri anlatmazsanız insanlar ne olursa olsun size inanmaz, durum bundan ibaret.

Yorumu oyla      17      9  
Yurttaş 26 Nisan 2013 Cuma 13:42

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Evet, barış olsun, silahlar bırakılsın, kan akmasın. BUNLARI HERKES İSTER. Ama sizin gibi gizli pazarlıklarla ülkemin onurunu zedelemem. O NEDENLE SİZİN GETİRDİĞİNİZ ŞEYİN BARIŞ OLDUĞUNA DA İNANMIYORUM. BU YÜZDEN DE SİZİN GİBİ DÜ-ŞÜN-MÜ-YO-RUM

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Gaziemir’den Şenol’a yaylım ateşi
AK Parti Gaziemir İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla ...
Karşıyaka siyasetine kadın eli değecek
Kadınların siyasette daha aktif görev alması için oluşturulan Karşıyaka’ya ...
Bahçeli de anketini açıkladı: CHP'yi geçtik
MHP lideri Bahçeli, çözüm süreci sonrası yapılan son ankette CHP'yi geçtiklerini söyledi.
 
'Yabancı sermaye sadece satın almaya geliyor'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Kamer Genç Meclis'i karıştırdı: Atatürk olmasaydı...
CHP’Lİ Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e ...
Günay’ın ‘İzmir şifreleri’ ayakta alkışlandı
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde ...
 
Bahçeli’den açıklama: Geri çekilme sembolik
MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK'nın çekilme açıklamasına yönelik yaptığı ...
'Demokrasi Bildirgesi' hazır: Sürecin yol haritası çizildi
CHP'nin çözüm süreci ile ilgili izleyeceği yol haritası, merkez yönetim ...
CHP: Silahların teslim edilmesi vazgeçilmez şart!
PKK'nın 8 Mayıs'tan itibaren çekilme kararına ilişkin CHP'den yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva