HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2020 Salı - 10:47

Urla Enginar Festivali bu yıl evlerde yapılıyor!

Her yıl Geleneksel olarak yapılan Uluslararası Urla Enginar Festivali bu yıl Koronavirüs salgını nedeni ile iptal edilmişti. 6.sı gerçekleşecek olan festivalin iptal edilmesinin ardından enginar üreticilerinin mağdur olmaması için Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Urla Ziraat Odası harekete geçti.

Urla Enginar Festivali bu yıl evlerde yapılıyor!

Urla’nın meşhur sakız enginarlarının üreticiden alınarak internet üzerinden online ya da telefon siparişi ile kargolanarak satışa sunulduğunu açıklayan Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Önder Can, “Hem enginarların tarlada kalmaması hem de enginar üreticilerinin mağdur olmaması için bu yıl böyle bir karar aldık. Vatandaşlarımız gelemiyorsa, enginarları biz onların sofralarına gönderelim diye düşündük” dedi.

950 dönümlük alanda enginar yetiştiren Urlalı çiftçileri de etkileyen ve sakız enginarlarının tarlada kalacağından endişelenen çiftçilerin imdadına ise Urla Kaymakamlığı öncülüğünde Urla Belediye şirketi URİT, 182 kadının üye olduğu Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Urla Ziraat Odası yetişti.

Yapılan işbirliği kapsamında Urla’nın meşhur enginarının üreticilerinden alınıp, işlendikten sonra internet üzerinden veya telefon siparişi alınarak satılması kararlaştırıldı. Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Önder Can, Urla’nın sakız enginarının, yüzde 100 sermayesi Urla Belediyesi’ne ait olan belediye şirketi URİT’in internet sitesi ‘urladansoframa.com’ dan ve 0232 754 45 32 numaralı telefondan alınacak siparişle, en sıhhi koşullarda işlenip kargolandığını anlattı. Bu yıl ki Urla Enginar Festivali’ni vatandaşların evlerine taşıdıklarını ve kooperatif üyesi kadınların da örnek bir çalışma sergilediklerini aktaran Can, “Sipariş geldiği anda enginarlar aynı gün tarladan kesilip, paketlendikten sonra 24 saat içerisinde vatandaşlara ulaştırılıyor. Ürünler taze ve vakumlu olduğu için difrizde de saklanabiliyor” dedi.

Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Sibel Uyar ise sakız enginarlarının her gün taze bir şekilde tarladan toplanıp işlendiğini belirterek, “Bu işin üç ayağı var. İlk olarak tarıma destek, ikinci olarak kadın emeğine ve kadın üreticilere destek, üçüncüsü de evinde kalan insanlara sağlıklı besin ulaştırarak sağlıklı olmasını sağlamak. Sakız enginarları sabah tarladan kesiliyor, kadınlarımız tarafından temizlenip, vakumlanıyor ve hiçbir katkı maddesi konmadan kargolanıyor. Bu şekilde sakız enginarlarını her gün günlük olarak işliyoruz. Kadın Kooperatifimizden sipariş vermek isteyen vatandaşlarımız 0542 270 2010 numara ile Whatsapp üzerinden istedikleri ürün için bizlere ulaşabilirler. Ayrıca 0553 554 5888 numara ile de bizleri arayıp sipariş verebilirler” diye konuştu.

 
Pınar Karşıyaka´da ilk yolcu belli oldu
 
Bakan Selçuk: 64 milyon TL ödenek gönderdik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den hafta sonu yasağı için İzmirlilere uyarı: Hazırlıklarınızı ne olur son güne bırakmayın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta sonunu kapsayacak ...
Bergama'da bankamatiklere hijyen ve dezenfekte noktası
Koronavürüs tedbirleri kapsamında en üst seviyede önlemler alan Bergama ...
Başkan İduğ’dan 'Evde misiniz?' telefonu
Koronavirüs salgınına karşı bürokratları ile sürekli olarak telekonferans ...
 
Güzelbahçe Belediyesi can dostları unutmadı
Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle birçok sokak hayvanına ...
Başkan Kılıç 16 dönümlük  'destek' bostanı kurdu
Koronavirüspandemisinin uzama ihtimaline karşı gıda güvenliği için örnek ...
İZELMAN'dan 23 Nisan öykü yarışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN, 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden sakal bıraktı?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden sakal bıraktı?
Seyyar Pazar’ın güzergahı belli oldu: Sırada hangi ilçeler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Seyyar Pazar” uygulamasının ...
Ödemiş’te salgınla mücadele tam gaz
Ödemiş’te sokağa çıkma yasağı nedeniyle cumartesi günü kurulamayan pazar, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva