HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2013 Cumartesi - 12:17

Ünlü mankenler Homeros defilesinde

Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması JEWEX 2013 Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı’nda geleneksel hale geldi. Yüzlerce tasarım arasından finale kalan 12 tasarım yarışma sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumculuk tarafından takıya dönüştürüldü. Türkiye ve İzmir’in ünlü mankenleri fuar açılış töreninde mücevherleri ilk kez görücüye çıkaracak.

Ünlü mankenler Homeros defilesinde

İZMİR - Bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek olan JEWEX Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı, bir kez daha mücevher dünyasına yön vermeye hazırlanıyor. Gençiz Fuarcılık’ın İzmir Kuyumcular Odası, İzmir Ticaret Odası başta olmak üzere yurt genelindeki oda ve derneklerin işbirliğinde Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) fuar ana sponsorluğunda, Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması Sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumcuk, Konaklama Sponsoru Yıldızhan Otel’in katkıları ile düzenlediği fuar, görkemli bir açılışla 1 Şubat’ta kapılarını açacak. 4 Şubat'ta sona erecek olan organizasyon, yine mücevher dünyasının nabzını tutacak.
 
JEWEX Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı kapsamında düzenlen Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması geleneksel hale geldi. “EGE ÜÇLEMESİ” ve “EGE RÜYASI ” temalarından oluşan yarışmaya, değerli maden ve değerli taşlardan imal edilebilecek şekilde tasarlanmış tasarım başvuruları kabul edildi. Çağdaşlığı, yaratıcılığı ve yeniliği ön planda tutarak, sürekli değişen tüketici beklentilerine en uygun pırlanta kesilmiş elmas taşlı mücevher takı modellerinin, bilezik, set ve alyans modellerinin oluşturulmasına olanak sağlamak amacı ile gerçekleştirilen yarışma iki kategoriden oluştu. Birinci kategorinin teması “EGE ÜÇLEMESİ” olarak belirlendi bu kategoride Set tasarımı yapıldı. İkinci kategorinin teması olarak “EGE RÜYASI” belirlenmişti bu kategoride ise Alyans tasarımları yer aldı. 1 Ekim 2012’de başlayan yarışmaya 500 tasarımcı yaklaşık bin tasarım ile katıldı. Ön eleme jürisi 12 tasarımı finale taşıdı.
 
Fuar kapsamındaki Homeros 2013 Mücevher Tasarım Yarışması’na ilginin büyük olduğunu belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, bu ilginin sektörün geleceği adına sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı. Gençer, “JEWEX Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı kapsamında düzenlen Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması geleneksel hale geldi. Yerel değerlerimizin Türkiye ve dünya markası ürünler haline  getirilmesi adına belirlenen tema dikkat çekti. Bu sene Karakaş Atlantis Kuyumculuğun sponsorluğunda gerçekleşen yarışmaya 500 tasarımcı yaklaşık bin tasarım ile katıldı. Oda, dernek ve sektörün önde gelenlerinin kararıyla oluşturulan ilk jürimiz 12 tasarımı finale taşıdı. Tasarımlar yarışma sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumculuğa teslim edildi. Yapılacak üretim ile takıya dönüştürülecek ürünler fuarımızın açılış günü ünlü mankenlerin sunumu ile ilk kez görücüye çıkacak. Sektöre vizyon katmak üzere düzenlediğimiz yarışma, amacı ile mükemmel örtüşen gelişmelerle hedefine ulaşıyor” dedi.
 
Homeros 2013 Mücevher Tasarım Yarışması’nda finale kalan 12 tasarım Karakaş Atlantis Kuyumculuk tarafından takıya dönüştürülüyor. Açılış töreninde Rönesans Ajans adına Akif Örük’ün koreografisini yapacağı defilede Didem Soydan, Ece Begüm Yücetan, Gülşin Diker, Gizem Bölük başta olmak üzere çok sayıda ünlü manken yarışma takılarını podyumda ilk kez görücüye çıkaracak. Aslı Jackson, Deniz Kaprol, Suhandan Özay, Ertan Kayıtken, Şaziment Göçmen, Kamil Karakaş ve Yılmaz Uça’dan oluşan jüri üyeleri değerlendirmelerini yapacak. Açılış programında dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllendirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sahipsiz kalan üreticiye Kocaoğlu sahip çıktı'
Sosyal belediyecilik alanında yıllardan bu yana Türkiye’de örnek projelere ...
Son İTB Meclisi'nde 'usulen' nezaket
İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nın 2013 yılının ilk, borsa seçimleri öncesi ...
Davos’ta şok: ‘Türkiye'nin burada ne işi var?’
Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantısı için İsviçre'nin Davos kentinde ...
 
İzmir'deki Erzurumlular seçime gidiyor
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu, ...
Folkart'ın 'Akşam Sohbetleri'nde Gökçe rüzgarı
İzmir'de hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren ve Bayraklı'daki ...
Konya'dan 1,8 milyar tonluk 'kara' haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 4 yıl süren çalışmalarıyla Konya ...
 
İTO’da seçime doğru: ‘İnşaat’ta liste heyecanı
İzmir Ticaret Odası(İTO)’nın 4 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, ...
Bakanlık’tan İzmir turizmine satış dopingi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes Özdere ile Selçuk Pamucak’ta yer ...
İTO’da seçime doğru: Dalan’ın listesi hazır!
İlginç gelişmelerin yaşandığı İzmir Ticaret Odası’nda 4 Şubat’taki seçimler ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva