HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2013 Cumartesi - 10:02

Son İTB Meclisi'nde 'usulen' nezaket

İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nın 2013 yılının ilk, borsa seçimleri öncesi ise son meclisi toplantısı yine tartışmalı geçti. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Halit Kaya’yı kapı kapı dolaşarak dedikodu yapmakla suçlarken; Başkan Kaya’da İTB’nin Gaziemir’deki arsasının satışıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Toplantı sonunda Kestelli’nin başta meclis başkanı Kaya olmak üzere üyelere ‘teşekkür plaketi’ vermesi dikkat çekti.

Son İTB Meclisi nde  usulen  nezaket

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nın 2013 yılının ilk, borsa seçimleri öncesi ise son meclisi toplantısı yine tartışmalı geçti. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Halit Kaya’yı kapı kapı dolaşarak dedikodu yapmakla suçlarken; Başkan Kaya’da İTB’nin Gaziemir’deki arsasının satışıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Konuşmasına, 2012 yılının İTB için yoğun geçen bir yıl olarak geride kaldığını belirterek başlayan Kestelli, “Umarım 2013 yılı hepimiz için bereketli bir yıl olur. 2012 borsamız için yoğun bir dönem oldu. Temel borsacılık faaliyetlerimizde önemli bir başarı sağladık. 2012 yılı bütçemizi 6 milyon 350 bin lira olarak hedeflemiştik. Giderlerimiz, sağladığımız tasarrufla hedeften yüzde 6 daha düşük gerçekleşti ve 5 milyon 964 bin lira oldu. Gelirlerimiz ise hedefin yüzde 2 üzerine çıkarak 6 milyon 450 bin lirayı buldu” dedi. Bu şekilde 2012 yılındaki faaliyetlerden 487 bin lira gelir fazlası oluştuğu bilgisin veren Kestelli, başarılı bütçe performansına katkı veren meclis üyelerine teşekkür etti.

İTB’nin işlem hacminin ekonominin genel performansı ve tarımsal üretimin seyri ile doğrudan ilgili olduğuna vurgu yapan Kestelli, “2012 yılında genel ekonominin ve tarım sektörünün yüzde 3 düzeyinde büyüdüğü düşünülmektedir. Veriler, borsamızın 2012 yılında genel ekonomik performanstan daha başarılı bir yıl geçirdiğini ortaya koymaktadır. Bu başarıyı yaratan bütün üyelerimize ve emeği geçen borsamız sekreteryasına yönetim kurulu olarak tekrar teşekkür ediyoruz. Umarım 2013 yılı da, ülkemiz, üyelerimiz ve borsamız için benzer bir performansın yaşandığı başarılı bir yıl olur” şeklinde konuştu.

İTB’nin meslek komiteleri ile meclis asil ve yedek üyeleri seçimlerinin 12 Şubat 2013 salı günü gerçekleştirileceğini hatırlatan Kestelli, “Bugüne kadar büyük bir olgunluk ve vakar içerisinde gerçekleştirilmiş olan borsamız organ seçimlerinin aynı şekilde geçmesi hepimizin ortak temennisidir.Yeni dönemde göreve devam etmemiz kısmet olursa borsamıza ve kentimize büyük katma değer yaratacak bazı projeleri devreye alma amacındayız” dedi. 
 
İSTİFAYA DAVET ETTİ
Başkan Kestelli’nin konuşmasından sonra söz alan ve seçimler öncesi meslek gruplarında sektörle ilgilisi olmayan kişilerin yer aldığını belirten İTB Meclis Üyesi Fevzi Tunçelli, gruba dahil olan kişileri kimsenin tanımadığını söyledi. Meslek gruplarında yer alan bazı isimlere dikkat çeken Tunçelli, “Bu kişilere baktığnız zaman firmaların adresi ile Işınsu Kestelli’nin işyerlerinin adres ve telefon numaraları aynı. Hatta sayın Kestelli’nin yıllar önce binimle tanıştırdığı bir arkadaşı bile bizim gruptan seçmen yapılmış. Şu geldiğimiz durumda hayretler içindeyiz” dedi. Tunçelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kuruma yazık ettiniz. Bundan sonra siz, bizim başkanımız olamazsınız. Bu yanlışı komiteme yapılmış olarak düşünüyorsanız büyük yanlış içindesiniz. Siz, borsamıza saygısızlık ettiniz. Bana göre de bir an önce istifa etmelisiniz.”
Bu sözlere tepki gösteren Kestelli, kürsüye gelerek, “Fevzi Beyin itiraz hakkı vardır. Ortada bir yanlış olduğunu düşünüyorsa, kendisine hukuki yola başvurmanızı tavsiye ederim. Ben İTB’nin en yüksek tescil ödeyen ikinci firmasıyım” diye konuştu. 
 
BARAN’A DA TEPKİ
Meclis toplantısında söz alan ve yönetimi eleştiren Meclis Üyesi Ayhan Baran’a da tepki gösteren Kestelli, Baran’ı basın aracılığı ile sürekli dışarıda konuşmakla eleştirdi. Kestelli, “Nedense 4 yıl boyunca Sayın Baran, hep dışarıda konuştu. Düşüncelerini basın aracılığı ile dile getirdi. Kendisi aynı konuları sürekli gündeme taşıdı. Şimdi bunun nedeni ortadadır” ifadesinde bulundu. Kestelli, Gaziemir’deki araziyle ilgili Meclis Başkanı Kaya’nın talebi ile yapılan olağanüstü meclis toplantısında konunun tartışıldığını hatırlatarak, “Kendisinin isteği ile doğruları etraflıca anlatmamıza rağmen Halit Bey, kapı kapı dolaşarak dedikodu yapmaya devam etti. Bu saygısızlığı yapan meclis başkanına da tepkimiz olacaktır” diye konuştu.
 
YARGI KARAR VERECEK
Toplantıda Gaziemir’deki arazi ve usule aykırı meclis yönettiğine ilişkin iddialarla ilgili açıklamada bulunan Meclis Başkanı Kaya ise, söz konusu araziyle ilgili yargıya başvurduklarını açıkladı. Kaya, “Ben ve arkadaşlarım bu işi hukuka götürmeye karar verdik ve savcılığa başvurduk. Burada ne ben ne de Sayın Kestelli karar verecek. Son kararı yargı söyleyecek” şeklinde konuştu. Yönetimin usule aykırı meclis yönettiğine ilişkin iddialarıyla ilgili olarak daha önce kendisi hakkında müfettiş talep ettiğini aktaran Kaya, kendisine gönderilen yazıda buna gerek görülmediğinin altını çizdi.
 
ELİDAŞ, İTB’NİN ESERİDİR
Toplantının sonuna doğru ELİDAŞ ile ilgili sunum yapan İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz ise, yeni bir yazılım hayata geçireceklerini bu sayede ürün alım satımının elektronik ortamda yapılabileceği bilgisini verdi. Kocagöz, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu aktararak, İTB’nin eseri olan ELİDAŞ’ın çok yakında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılımı ile açılacağını aktardı. Toplantı sonunda Kestelli’nin başta meclis başkanı Kaya olmak üzere üyelere ‘teşekkür plaketi’ vermesi ise dikkat çekti.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davos’ta şok: ‘Türkiye'nin burada ne işi var?’
Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantısı için İsviçre'nin Davos kentinde ...
İzmir'deki Erzurumlular seçime gidiyor
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu, ...
Folkart'ın 'Akşam Sohbetleri'nde Gökçe rüzgarı
İzmir'de hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren ve Bayraklı'daki ...
 
Konya'dan 1,8 milyar tonluk 'kara' haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 4 yıl süren çalışmalarıyla Konya ...
İTO’da seçime doğru: ‘İnşaat’ta liste heyecanı
İzmir Ticaret Odası(İTO)’nın 4 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, ...
Bakanlık’tan İzmir turizmine satış dopingi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes Özdere ile Selçuk Pamucak’ta yer ...
 
İTO’da seçime doğru: Dalan’ın listesi hazır!
İlginç gelişmelerin yaşandığı İzmir Ticaret Odası’nda 4 Şubat’taki seçimler ...
Ege-Koop danışma kurulu Karabağlar'daydı
Ege-Koop Danışma Kurulu, Başkan Öcal Uluç ve Genel Başkan Hüseyin Aslan ...
Alman devine Sabancı imzası!
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Siemens AG genel ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva