HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2013 Perşembe - 13:11

Ege-Koop danışma kurulu Karabağlar'daydı

Ege-Koop Danışma Kurulu, Başkan Öcal Uluç ve Genel Başkan Hüseyin Aslan önderliğinde önce Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ü makamında ziyaret etti ve ardından danışma kurulu toplantısı gerçekleşti.

Ege-Koop danışma kurulu Karabağlar daydı

İZMİR - Başkan Kürüm, “ Amacımız, çabamız Ege-Koop gibi alanında uzman ve çok değerli kuruluşu ilçemize getirebilmek, birlikte dönüşüm çalışması yapabilmektir. Böylesi değerli isimleri ilçemizde ağırlamak ve onlara hizmetlerimizi anlatmak bizim için büyük şans” dedi. Ardından Kürüm ve ekibi eşliğinde başta Uzundere’deki rekreasyon alanı olmak üzere, ilçede gerçekleştirilen proje alanlarını gezen Aslan ve kurul üyeleri, daha sonra Sevgi Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Karabağlıların yoğun ilgi göstererek, salonu tamamen doldurdukları toplantıda, yerel seçimlerden ekonomik koşulara, siyasi çekişmelerden kentte tamamlanamayan projelere kadar birçok soru soruldu. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda soruların ağırlığını ise kentsel dönüşüm oluşturdu. Sorular, vatandaşların bu konuda yaşadığı kafa karışıklığını bir kez daha gözler önüne serdi.

NEDEN KARABAĞLAR?
Toplantıda vatandaşlara hitap eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, vatandaşlarla kucaklaşan Ege-Koop Danışma Kurulu üyelerinin alanlarında uzmanlaşmış, İzmir’in ve ülkenin en saygın isimleri olduğunu belirtti. Aslan, “ Karabağlar sorunları olan, ancak gelişmeye, sağlıklı kentleşmeye yönelik potansiyele sahip, önü açık bir ilçemizdir. Ege-Koop’un Karabağlar’a olan bu yoğun ilgisinin temelinde; bütüncül bir yaklaşımla ve yerinde, paydaşların haklarını güvenceye alan bir kentsel dönüşüme olan acil ihtiyaç yatıyor. Karabağlar modern kentleşmeye, altyapısıyla, üstyapısıyla, çevre dokusuyla yaşanabilir, cazibe odağı olmaya layık bir ilçemiz” dedi.
 
“KOOPERATİFLEŞİN, HAKKINIZA SAHİP ÇIKIN”
Vatandaşlara ‘Gelin Karabağlar’ı birlikte cazibe merkezi haline getirelim’ diye seslenen Aslan, bilim, basın, sanat, bürokrasi ve iş dünyasının kendisini kanıtlamış saygın isimlerinden oluşan, Gazeteci-Yazar Öcal Uluç Başkanlığındaki Ege-Koop Danışma Kurulu’nun katılımcı ruhla ve ortak akılla çözüm arama, proje hazırlama misyonu taşıyan bir kurul olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Size en önemli tavsiyem örgütlenmeniz yönündedir. Özellikle de kooperatifleşmeniz. Yönetiminizi kendiniz oluşturun. Kararları kendiniz alın. Başkanınızı kendiniz seçin. Kooperatifler aracılığıyla tüm hak sahiplerinin katılarak etkin rol aldığı kent ortaklığı modelinde paydaşlar; yerel yönetimler, merkezi hükümet, konut sahipleri, muhtarlar ve kooperatif üst birliklerinden oluşmalıdır. Kent ortaklığı modelinde Ege-Koop; tecrübesiyle, organizasyon yeteneğiyle, teknik kapasitesiyle, demokratik, saydam ve hesap verebilir yapısıyla kentsel dönüşümü başarıyla gerçekleştirmeye hazırdır. Bu yolda şüphesiz ki yerel yönetimler de çok önemli bir etkinliğe ve konuma sahiptirler. Bu nedenle yerel yönetim sorumluluğu taşıyanların üretken, vizyon sahibi, projeci, demokratik ve katılımcı anlayışa sahip, ortak akla önem veren ve kentle bütünleşen kişiler olması önem taşımaktadır. Çünkü vatandaş yerel yönetimlerden iş, aş, insanca yaşayacağı konut, soluyacağı temiz hava, yeşil çevre dokusu, işine giderken engel olmayacak trafik düzeni, güvenlikli, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmasını bekler. Bu nedenle temennim, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde adayların, kısır siyasi çatışmalardan uzaklaşmaları, karşılıklı suçlama yerine projeleriyle, kente ve kentliye katacakları artı değer planlarıyla yarışmalıdırlar.”
Toplantı sonrasında Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Danışma Kurulu üyelerine yemek verdi, belediyenin çalışmaları hakkında fikir ve önerilerini dinledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman devine Sabancı imzası!
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Siemens AG genel ...
TARİŞ Pamuk’ta yeni patron Yaman
TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri'nin yeni başkanı ...
İzmir'de kaliteli süt için parola: Soğuk zincir
İzmir'in Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden birisi olduğunu ...
 
Babacan zengin vergisine noktayı koydu
Başbakan Yardımcısı Babacan, serveti çok olandan daha çok vergi almak ...
Bir günde 50 milyar dolar eridi
Apple'dan beklenen bilanço geldi. Wall Street beklentilerini karşılamayan ...
Benzin 2013 perdesini açtı: Yılın ilk zammı
Benzin fiyatlarına bu geceden geçerli olmak üzere litrede 9-10 kuruş zam yapıldı.
 
Gıda Çarşısı'nda 'kırmızı' alarm: Bit Pazarı mı oluyor?
İzmir ekonomisini en önemli merkezlerinden birisi olan Gıda Çarşısı’nda ...
McDonald's’a ‘sahte helal gıda’ cezası
Dünyaca ünlü fast-food zinciri McDonald’s sahte helal gıda sattığı gerekçesiyle ...
Türk Telekom halka açılıyor
Türk Telekom'un yüzde 6.68'i halka arz edilecek.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva