HABERLER>EKONOMİ
23 Ocak 2013 Çarşamba - 16:53

Gıda Çarşısı'nda 'kırmızı' alarm: Bit Pazarı mı oluyor?

İzmir ekonomisini en önemli merkezlerinden birisi olan Gıda Çarşısı’nda Bit Pazarı kurulacağı söylentisi, ortalığı karıştırdı. Kimin tarafından yapıldığı belli olmayan kırmızı çizgilerle ortaya çıkan söylenti, bölge esnafını çileden çıkardı. Konak Belediyesi sınırları içinde yer alan çarşıda, Bit Pazarı’nın kurulmasının çok tehlikeli olduğunu belirten çarşı esnafı tepkilerini dilekçe toplayarak göstermeye hazırlanıyor.

Gıda Çarşısı nda  kırmızı  alarm: Bit Pazarı mı oluyor?

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir ekonomisini can damarlarından birisi olan Gıda Çarşısı’nda esnaf, kim ya da kimler tarafından çizildiği belli olmayan çizgilerle tedirgin olurken; Yeşildere mevkinde bulunan Bit Pazarı’nın bu hafta sonu Çarşı içine kurulacağı söylentisi ortalığı karıştırdı. Konak Belediyesi sınırları içinde yer alan Gıda Çarşısı’nda böyle bir girişimin ciddi güvenlik sorunları ortaya çıkartacağını düşünün esnaf, tepkilerini dilekçe toplayarak göstermeye hazırlanıyor.
 

Kendilerine konuyla ilgili ne belediyeden ne de zabıtadan bilgi gelmediğini belirten 63 Ticaret Sahibi Mustafa Peltek, “Gıda çarşısındaki esnafın mallarının yaklaşık yüzde 35-40’ı dışarıda depolanır. Çünkü, buradaki dükkanların boyutu küçüktür. Dolayısıyla böyle bir girişim, bu mallarında tehlikeye atılması anlamını gelir” diye konuştu.
Peltek, günde 5 ile 10 paket malın bir şekilde çalındığını fakat bunun önüne alamadıklarını vurgulayarak, “Biz bunlardan geçtik, çünkü bunları gözümüzün sadakası olarak düşünüyoruz. Peşinde değiliz, ancak buraya bit pazarını kurmaya geldiği zaman işler değişir. Hırsızlık olayları artabilir. Çünkü zaten bu pazarda çoğu zaman kayıtlı ürün satılmaz; ya kaçak ya da çalıntı mallar satılır” dedi.
Yıllık cirosu 8-10 milyon TL olan firmaların Çarşıda faaliyet gösterdiğini aktaran Peltek, “Yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edildiği bir yerde böyle bir şey olabilir mi? Biz gerekli girişimleri başlatıp, şikayetimizi yapacağız. Pazar günü bütün çalışanlarımızla birlikte burada bulunacağız. Bu durum bizi çok tedirgin ediyor” ifadesinde bulundu.

 
AİLECE NÖBET TUTACAĞIZ
Özkayalar Gıda Sanayi Limidet Şirketi Müdürü Cengiz Kaya ise Yenişehir Gıda Çarşısı’nda yapılmak istenen bu uygulamanın snaf açısından son derce zararlı olduğunu söyledi. Kaya, “Bugün bakıyorum sisteme 72 koli su olması lazım bu yok. Biz zaten bu tür ufak tefek hırsızlık vakalarına ses çıkarmıyoruz. Ama bu kadar da olmaz ki. İzmir mega kent diyoruz, Ege’nin sembolü diyoruz; sonra da bit pazarını getirip şehrin en işlek ticaret merkezinin içine kurmaya kalkıyoruz. Olacak iş mi?” dedi.
Pazar günleri dükkanlarına mal indirdiklerini ve sonraki hafta için hazırlık yaptıkları bilgisini veren Kaya, “Buralar kapanırsa biz nasıl yapacağız bu işi. Çadırlar kurulacak, tezgahlar açılacak. O zaman nereden geçireceğiz bu kamyonları. Mallarımızı korumak için ailece gelip nöbet tutmaya başlayacağız. Belediyelerimiz ve İzmir Ticaret Odası buraya bunu mu yakıştırıyor” şeklinde konuştu.
 
BİLGİMİZ YOK
Konuyla ilgili bölge esnafına bilgi verilmediğini kaydeden Çukurova Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakuzulu, ise “Bu çizgilerin Konak Belediyesi tarafından çizildiği söyleniyor. Bunun dışında nasıl yapıldığına dair hiçbir fikrimiz yok. Gıda Çarşısı Bit Pazarı’na dönüştürülmeye çalışılıyor. Halbuki burası uygun bir yer değil” şeklinde konuştu.
 
MODERN İŞ MERKEZİ YERİNE…
Çarşıda her esnafın kayıt adlında çalışmak zorunda olduğunu buna karşın Bit Pazarı’nda böyle bir durumun söz konusu bile olmadığını belirten Çarşı esnafı Nizamettin Aydın, “Burası modern bir iş merkezi haline dönüşmesi gerekirken; bit pazarı haline getiriliyor. Konuyla ilgili net bir açıklamanın yapılması gerekiyor. Yoksa ciddi sorunlar baş gösterebilir” diye konuştu.
Bu arada konuyla ilgili bilgi almak için girişimde bulunan esnaf, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın yurtdışında olması sebebiyle yetkililerden net bir bilgi alamadıklarını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadettin 29 Mart 2013 Cuma 21:41

doğru bit pazarı sırf açılmasın diye bazı hafta içi esnafları dükkan önünü doldurmuş dükkanın karşı yolu dolu oda amenna ama dükkan karşısına aracın yanına bi araç daha koyup bilerek kameralarıda oraya çevirmiş benim merak ettiğim bit pazarı esnafından iki hafta boyunca hiç zarar görmüşlermi sormak lazım onlar esna

Yorumu oyla      11      5  
esnaf 24 Ocak 2013 Perşembe 09:18

Hakan bey Hüseyin oguları ve Erol eraydıncıga şirin gözükecek diye Bu esnafı karşısına alıyor ,görüşeceyiz......

Yorumu oyla      15      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
McDonald's’a ‘sahte helal gıda’ cezası
Dünyaca ünlü fast-food zinciri McDonald’s sahte helal gıda sattığı gerekçesiyle ...
Türk Telekom halka açılıyor
Türk Telekom'un yüzde 6.68'i halka arz edilecek.
Ekonominin kalbi bu kasabada atıyor
Davos'ta bu yıl 43'üncüsü düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun teması "dirençli dinamizm".
 
Ege-Koop'tan isteyene konak isteyene konak arsası
Ege-Koop’un Güzelbahçe Urla’da bulunan prestij projesi Dört Mevsim Konakları’nda ...
İzmir'in zirvesi EXPO için el ele
İzmir'de EXPO 2020 bilgilendirme toplantısından konuşan Vali Kıraç: ''İzmir, ...
Aile şirketleri İzmir'de kriz yönetimini konuştu
İzmir ve bölgedeki aile şirketlerini bir araya getiren Aile Şirketleri ...
 
TOBB İzmir’e meslek lisesi yapacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın girişimleriyle ...
İTO’da seçime doğru: Manifatura Grubu’nda çifte liste!
İzmir Ticaret Odası (İTO)’nın 4 Şubat tarihinde yapılacak meclis ve komite ...
Atari için oyun bitti!
Bir dönemin efsane video oyunları yapımcısı Atari şirketi iflas etti. ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva