HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2013 Perşembe - 12:14

TARİŞ Pamuk’ta yeni patron Yaman

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri'nin yeni başkanı mevcut Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Yaman oldu. Eski başkan Beliğ Azbazdar'ın sürpriz şekilde aday olmadığı seçime tek liste ile giren Yaman, TARİŞ Pamuk'un yeni patronu oldu. Yaman, 3.5 yıllık süre içinde bütün kararları yönetimle birlikte aldıklarını belirterek, "Yolumuza birlik içinde devam edeceğiz" diye konuştu.

TARİŞ Pamuk’ta yeni patron Yaman

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Genel Kurul'u yapıldı. Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ve çok sayıda birlik üyesinin katıldığı seçimlerde, eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Yaman birliğin yeni başkanı oldu. Eski Başkan Beliğ Azbazdar'ın aday olmayarak sürpriz yaptığı seçimlerde, Yaman ve ekibi tek liste ile yönetimi devralmış oldu.

Bugün öğle saatlerinde başlayan ve birçok birlik üyesinin katıldığı seçimler, eski Başkan Beliğ Azbazdar'ın teşekkür konuşmasıyla başladı. Konuşmasında TARİŞ yönetiminde 3.5 yıl görev yaptığı arkadaşlarının yollarını ayırmak istemesi nedeniyle aday olmayacağını açıklayarak başlayan Azbazdar, "Arkadaşlarım benimle yollarını ayırmak istedi. Ayrı bir listen yapmanın kuruma faydalı olmayacağın düşündüğüm için adaylıktan çekildim" diye konuştu.
Azbazdar, seçimlerden sonra da TARİŞ Pamuk'u yakında takip edeceğini sinyalini vererek, "TARİŞ'in yarın ayağı tökezlemeye kalkarsa ensenizde soluğumu hissedersiniz. Sizi affetmem" ifadesinde bulundu. Konuşmasının ardından Divan ve Yönetim Kurulu üyelerinin elini tek tek sıkan Azbazdar salondan ayrılırken; birçok birlik üyesi de Azbazdar ile birlikte salondan çıktı.
 
YENİ BAŞKAN YAMAN
Toplam 29 gündem maddesi ile toplanan Genel Kurul'da 137 delegesi olan Birlikte seçime katılan 106 üyenin tamamının oyunu alan TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Yaman, birliğin 3 yıllığına yeni başkanı oldu.
Seçimlere tek liste ile gittiklerini belirten Yaman, "Biz 3.5 yıllık süreçte bütün kararları yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte aldık. Biz bundan sonraki dönemde de Başkanımız Beliğ Azbardar'ın görüşlerinden faydalanacağız. Şu anda TARİŞ Pamuk, bir sırat köprüsünden geçiyor. Yolumuza birlik içinde devam edeceğiz" diye konuştu.

 
TOKİ İLE ANLAŞACAĞIZ
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile bu ay sonuna kadar TARİŞ'in Kahramanlar'daki arazisi için anlaşmaya varacaklarını belirten Yaman, "İncir Birliği ili konuştuk. Zeytinyağı Birliği ise iki madde üzerinde itirazı var. TOKİ bunu gidermeye çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bu anlaşmayı da imzalayacağız. İlk etapta 15 milyon TL verilecek. Bu para, çalışanların taşınmazlar üzerine koydurduğu haczi kaldırmak için kullanılacak. Daha sonra ise 180 milyon TL daha verilecek ve bu asgari 250 milyon TL'ye parça parça tamamlanacak. Bu parayla da birliğin borçlarının tamamı ödenecek. O zaman TARİŞ Pamuk için tünelin ucundaki ışığı göreceğiz. Birliğimiz böylece eski başarılı günlerine geri dönecek" dedi.

Bundan sonraki dönemlerde tasarruf tedbirleri alacaklarını da açıklayan Yaman, "Bundan sonra daha tasarruflu adımlar atıp, radikal kararlar alacağız. Tasarruf anlamında 3,5 yıl önce göreve geldiğimizde bin 510 olan personel sayısını bugün 338'e kadar düşürdük" şeklinde konuştu. Birlik üzerindeki en büyük baskının Destekleme Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) olduğunu açıklayan Yaman, bu borçlarının silinmesini talep edeceklerini vurgulayarak, borçların tamamının kaldırılmasını istediklerini açıkladı.
 
KÜÇÜK BÜYÜK AYRIMI YOK
Bundan sonra küçük ya da büyük kooperatifin bulunmadığı bilgisini veren Yaman, "Bizim için ayakları üzerinde duran kooperatif büyük kooperatif olacak. Onlara daha fazla özerklik ve kendi ayakları üzerinde durma imkanı sağlayacağız. Her 3 ayda bir ise başkanlar kurulu toplantısı yaparak, bilgi vereceğiz" dedi.

Yaman, bundan sonra birlik başkanına lojman tahsis edilmeyeceğinin altını çizerek, "Diğer arkadaşlarım ne alıyorsa ben de onu almaya söz veriyorum. Ben ve arkadaşlarıma duyduğunuz güven ve verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Seçimlerden sonra TARİŞ Pamuk'un yeni Yönetim Kurulu Faruk Yaman, Faruk Aydın, Ali Şimşek ve Ali Şener Türk'ten oluştu. Denetim Kurulu'na ise Ali Bali ve Alim Gençer seçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaliteli süt için parola: Soğuk zincir
İzmir'in Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden birisi olduğunu ...
Babacan zengin vergisine noktayı koydu
Başbakan Yardımcısı Babacan, serveti çok olandan daha çok vergi almak ...
Bir günde 50 milyar dolar eridi
Apple'dan beklenen bilanço geldi. Wall Street beklentilerini karşılamayan ...
 
Benzin 2013 perdesini açtı: Yılın ilk zammı
Benzin fiyatlarına bu geceden geçerli olmak üzere litrede 9-10 kuruş zam yapıldı.
Gıda Çarşısı'nda 'kırmızı' alarm: Bit Pazarı mı oluyor?
İzmir ekonomisini en önemli merkezlerinden birisi olan Gıda Çarşısı’nda ...
McDonald's’a ‘sahte helal gıda’ cezası
Dünyaca ünlü fast-food zinciri McDonald’s sahte helal gıda sattığı gerekçesiyle ...
 
Türk Telekom halka açılıyor
Türk Telekom'un yüzde 6.68'i halka arz edilecek.
Ekonominin kalbi bu kasabada atıyor
Davos'ta bu yıl 43'üncüsü düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun teması "dirençli dinamizm".
Ege-Koop'tan isteyene konak isteyene konak arsası
Ege-Koop’un Güzelbahçe Urla’da bulunan prestij projesi Dört Mevsim Konakları’nda ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva