HABERLER>EKONOMİ
25 Ocak 2013 Cuma - 13:55

İTO’da seçime doğru: ‘İnşaat’ta liste heyecanı

İzmir Ticaret Odası(İTO)’nın 4 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, yeni NACE koduyla 66. İnşaat Malzemeleri Satıcıları Komitesi’nde liste heyecanı yaşanıyor. Sonuçları merakla beklenen seçimlerde ekip arkadaşlarıyla birlikte kendi listelerini hazırladıklarını belirten Cumhur Madencilik Limited Şirketi Genel Müdürü Efkan Mısırlı, “Komitemizden olsun ya da olmasın; bize oy versin veya vermesin, herkes bizim için değerlidir. Bu noktada bütün üyelerin görüşlerine saygı duyarız. Biz, sektör için isim çıkarma değil; çözüm için proje üretme derdindeyiz. Bu demokratik bir seçim ve her şeyin sandıkta çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

İTO’da seçime doğru: ‘İnşaat’ta liste heyecanı

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO)’nın 4 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, yeni NACE koduyla 66. İnşaat Malzemeleri Satıcıları Komitesi’nde liste heyecanı yaşanıyor. Sonuçları merakla beklenen seçimlerde ekip arkadaşlarıyla birlikte kendi listelerini hazırladıklarını belirten Cumhur Madencilik Limited Şirketi Genel Müdürü Efkan Mısırlı, “Komitemizden olsun ya da olmasın; bize oy versin veya vermesin, herkes bizim için değerlidir. Bu noktada bütün üyelerin görüşlerine saygı duyarız. Biz, sektör için isim çıkarma değil; çözüm için proje üretme derdindeyiz. Bu demokratik bir seçim ve her şeyin sandıkta çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu. Oluşturdukları listede sektörün farklı branşlarından gelen profesyonellerin yer aldığı bilgisini veren Mısırlı, “Biz listemizi, ADKAR İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Genel Müdürü Halil Kar gibi sektörün önde gelen isimleriyle birlikte, takım ruhuna uygun olarak hazırladık. Dolayısıyla yapacağımız bütün çalışmalar hem ilkesel hem de çözüm noktasında ortak bir fikrin eseri olacak” dedi. İTO’nun bir önceki seçimlerinde katılımla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Mısırlı, “Yaklaşık 800 üyesi bulunan komitenin seçimlerinde ancak 250 üye oy kullanmış. Bu olacak iş değil. Demek ki ortada bir sorun var. Ya insanlar Odaya küsmüş ya da buradan umudunu kesmiş. Durumu böyle yorumlamak lazım. Çünkü normal değil. Benzer durum diğer komiteler için de geçerli. Dolayısıyla bizler, bu küskünlüğün nedenini öğrenmek ve ulaşılamamış üyelere ulaşmak için çalıştık, bundan sonra da çalışacağız. Oda seçimlerine katılmak ticaret erbabının en önemli görevi. Lakin, kendi sektörünü ilgilendiren her şey burada tartışılır, bir sistem içinde konuyla ilgili birimlere ulaştırılır ve sonuç alınır. Dolayısıyla bu sürecin içinde yer almak çok önemli” dedi. Seçimlerde meclis üyesi olanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar olduğunu aktaran Mısırlı, “Eğer ki, proje üreten çözüm odaklı bir komite olursanız, sizi temsil eden meclis üyeleri de o denli etkili olur. Meclis üyeleri ‘ticaretin vekilleridir’ dersek yerinde olur. Tek fark, her ikisinin de seçmeni farklı. Ama ortak olan şey, ait olduğu grubu temsil etmesi. Bu temsiliyet iyi yapılırsa ‘başarı’; kötü yapılırsa başarısızlıkla ödüllendirilir. Biz takım arkadaşlarımızla birlikte, çözüm üreten ve temsilde başarıya odaklandık. Tek amacımız bu.”
 
KUŞ SÜRÜSÜYLE UÇAR
NACE kodları nedeniyle komitelerde bir takım sıkıntılar yaşandığına işaret eden Mısırlı, seçimden sonraki süreçte firmaların kendi kodlarını yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı. Bu noktada listeler asılmadan önce kendilerine danışan üyelere rehberlik yaptıkları bilgisini veren Mısırlı, “Bu sıkıntının temel nedeni, üyelerin yeterince bilgi sahibi olmaması ya da yanlış yönlendirilmesi. Biz, hangi komiten olursa olsun bize danışanlara destek olmaya çalıştık. Sorun bitti mi? Hayır, ancak bu zaman alan bir süreç. Anadolu’da ‘Kuş, sürüsüyle uçar’ diye çok güzel bir söz vardır. Bu, bizim bakış açımızı yansıtıyor” diye konuştu.

 
İTO seçim tarihiyle ilgili değerlendirmede bulunan Mısırlı, “Basında yer alan ve bizim de duyduğumuz ‘Baskın Seçim’ tanımlamasını biz çok doğru bulmuyoruz. Çünkü, bu seçimlerin ne zaman yapılacağı gün olarak belli olmasa da dönem ve ay itibariyle biliniyordu. Yani, 4 yılda bir yapılan bir seçimler için erken ya da geç ifadesini kullanmak çok mantıklı değil. Bu, biraz da baskın seçim iddiasında bulunanlarının takvimi iyi takip etmemesiyle ilgili. Evet, tarihinin açıklanmasıyla seçim arasındaki süre çok kısa ancak bu da yasal sınırlar içinde. Yapacak bir şey yok” diye konuştu. Bu noktada yapılan eleştirilerin sağlam zemine dayanmadığını ifade eden Mısırlı, “Eğer ki siz, kendi grubunuzdaki üyelere, iş yeri sahiplerine ya da sektör temsilcilerine zamanında ulaşsaydınız; bir aylık süre size kısa gelmezdi. Bu sizin konuya bakışınızla ilgili. Bir önceki seçimden sonra çalışmaya başlasaydınız, önünüzde çok uzun bir seçim dönemi olduğunu görürdünüz. Yumurta kapıya dayandığı zaman hareket eden, istediği başarıyı tabi ki elde edemez. Onun için bu ifadeleri çok gerçekçi bulmuyoruz” dedi. 
 
KENTSEL DÖNÜŞÜME SICAK BAKIYORUZ
Kentsel dönüşüm konusunda umutlu olduklarını dile getiren Mısırlı, “Devlet projesi olan bu girişim, öncelikle birey ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmek için başlatıldı. Dolayısıyla bu sürece katkı sağlayacak her türlü çalışmaya olumlu bakıyoruz. Bu dönüşümün bir yönü. Konunun ekonomiyle ilgili diğer boyutuna baktığımız zaman, karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor: Konutların yenilenmesi ve yeniden yapılandırılması, öncelikle inşaat sektörünü harekete geçirecek. Bu üst başlık altında diğer sektörler de sürece destek vereceği için, Türkiye ekonomisinde de hareketlilik yaşanacak. Böylece inşaat malzemelerini temin eden sektörümüzde hareketlenecek. Birçok sorunu bulunan sektörümüz için yeni bir iş kapısı olacak” şeklinde konuştu.
 
EXPO 2020 ANAHTAR ROL OYNACAK
İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için grup olarak her zaman destek vereceklerini vurgulayan Mısırlı, kentin yeniden ayağa kaldırılması ve ekonomiden hak ettiği payı alabilmesi için bunun iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Mısırlı, uluslar arası bu tür organizasyonların sektör için de son derece faydalı olacağına inandıklarını kaydederek, “İzmir’in EXPO 2020 kazanması durumunda, yaklaşık 20 milyar dolarlık bir yatırımın kente yapılması söz konusu olacak. Bu çok ciddi bir kaynak. Bu yatırımdan köşe başındaki simitçi de faydalanacak inşaat yapan firma da. Üstelik, kentsel dönüşümün hızlandırılmasında EXPO anahtar bir rol üstlenecek. Biz, bu süreci bugüne kadar yakından takip ettik. Bundan sonra Oda seçimlerinde seçilelim ya da seçilmeyelim, her zaman bu sürece katkı koymak için elimizden geleni yapacağız” ifadesinde bulundu. 

İNŞAATÇILAR ÇARŞISINA YENİ BİR YAKLAŞIM
İzmir İnşaatçılar Çarşısı’nın konum ve fiziki şartlar itibariyle yeterli olamadığına dikkat çeken Mısırlı, “Uzun yıllardır şehrin içinde kalan bu yerle ilgili bir takım sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu sorunların çözülmesine ilişkin projeler üretilip, kamuoyunun dikkatini buraya çekmek bizim öncelikli projemiz. Bu konuda ilgili birimlerin harekete geçmesi ve sektör temsilcilerinden görüş alarak yeni bir oluşum için çalışması gerekiyor. Biz bu noktada bilgi ve tecrübemizi, grubumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte vermeye hazırız” şeklinde konuştu. Mısırlı, sektördeki ara elaman sıkıntısını giderecek ve sektöre yeni açılım sağlayacak çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tijen Akada 25 Ocak 2013 Cuma 23:03

Bol sansalr ve basarılarınızın devamını dilerim. Kazanacagınızdan eminim sektor icin buyuk bir fırsat olacak....Kolay gelsin..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık’tan İzmir turizmine satış dopingi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes Özdere ile Selçuk Pamucak’ta yer ...
İTO’da seçime doğru: Dalan’ın listesi hazır!
İlginç gelişmelerin yaşandığı İzmir Ticaret Odası’nda 4 Şubat’taki seçimler ...
Ege-Koop danışma kurulu Karabağlar'daydı
Ege-Koop Danışma Kurulu, Başkan Öcal Uluç ve Genel Başkan Hüseyin Aslan ...
 
Alman devine Sabancı imzası!
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Siemens AG genel ...
TARİŞ Pamuk’ta yeni patron Yaman
TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri'nin yeni başkanı ...
İzmir'de kaliteli süt için parola: Soğuk zincir
İzmir'in Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden birisi olduğunu ...
 
Babacan zengin vergisine noktayı koydu
Başbakan Yardımcısı Babacan, serveti çok olandan daha çok vergi almak ...
Bir günde 50 milyar dolar eridi
Apple'dan beklenen bilanço geldi. Wall Street beklentilerini karşılamayan ...
Benzin 2013 perdesini açtı: Yılın ilk zammı
Benzin fiyatlarına bu geceden geçerli olmak üzere litrede 9-10 kuruş zam yapıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva