HABERLER>EKONOMİ
25 Ocak 2013 Cuma - 16:42

İzmir'deki Erzurumlular seçime gidiyor

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu, 26 Ocak Cumartesi günü Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Seçimler öncesi Genel Başkan Muzaffer Okumuş birlik ve beraberlik mesajı verirken; seçimlerde tek listenin olması bekleniyor.

İzmir deki Erzurumlular seçime gidiyor

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu'nda seçim heyecanı başladı. Federasyonun Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu, 26 Ocak Cumartesi günü Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Toplam 475 delegenin katılmasının beklendiği seçim öncesi Genel Başkan Muzaffer Okumuş birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Seçim öncesi değerlendirme yapmak ve kamuoyuna bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında, seçimlerle ilgili bilgi veren ve federasyona bağlı 46 derneğin bulunduğunu söyleyen Okumuş, "Cumartesi günü yapacağımız olağan genel kurulda önümüzdeki dönem federasyon yönetimde yer alacak arkadaşları seçeceğiz. Federasyonumuza bağlı derneklerimizden 475 delege bu seçimlerde oy kullanacak. Bizim en önemli amacımız, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu seçimlere de bu duygu ve düşüncelerle gidiyoruz" diye konuştu.

Federasyon olarak bir çok projeye imza attıklarını kaydeden Okumuş, "Ege Bölgesi'nde yaşayan Erzurumlular olarak, hem kentimize hem de İzmir'e yakışır projeler üretiyoruz. Daha önce Erzurum'da yapılan Universiad Üniversite Kış Olimpiyatları için çalışmalar yapmıştık. Yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için üye derneklerimizle birlikte etkinlikler organize ettik. Ayrıca Ermenilerin sözde soykırım iddialarını karşı paneller düzenledik. Hatta bu panele bin 500'ün üzerinde kişi katıldı. Ülkemizdeki birlik ve beraberlik için düzenlenen mitinglerde bayrağı en önde taşıyan kurumlardan biri olduk" dedi.
 
İZMİR'DE 400 BİN ERZURUMLU
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; İzmir'de Erzurum'da doğan yaklaşık 137 bin kişi yaşadığı bilgisini veren Okumuş, bu sayının burada doğanlarla birlikte yaklaşık 400 bine ulaştığını belirtti. Okumuş, "İzmir, başka illerden gelen birçok insanın olduğu bir şehir. Şu anda, yakınlık itibariyle en çok Manisalılar var. Hemen ardından Erzurumlular geliyor. Sonrasında ise sırasıyla Mardin ve Konyalılar var" şeklinde konuştu. Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz her zaman şunu söyledik. Önemli olan 'Ben değil, biz olabilmek' Bugüne kadar bunun için çalıştık, bundan sonra da aynı yolda ilerleyeceğiz." Federasyonun 26 Ocak Cumartesi günü yapılacak seçimlere, mevcut Başkan Okumuş'un hazırladığı tek liste ile gidilmesi bekleniyor.
 
SEÇİM ÖNCESİ TOPLANTI
Hilton İzmir'in yanındaki Çin Restoranı'nda düzenlenen toplantıya, Özmay Tekstil Grup Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Atiş, Genel Başkan Yardımcıları Sabri Çoruh, Ömer Gündüz, Erol Körüklü, Genel Sekreter Savaş Karadüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Gültekin, Metin Yaşar, Erkan Çakıtlı, Remzi Öztürk ve Haşim Işık katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart'ın 'Akşam Sohbetleri'nde Gökçe rüzgarı
İzmir'de hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren ve Bayraklı'daki ...
Konya'dan 1,8 milyar tonluk 'kara' haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 4 yıl süren çalışmalarıyla Konya ...
İTO’da seçime doğru: ‘İnşaat’ta liste heyecanı
İzmir Ticaret Odası(İTO)’nın 4 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, ...
 
Bakanlık’tan İzmir turizmine satış dopingi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes Özdere ile Selçuk Pamucak’ta yer ...
İTO’da seçime doğru: Dalan’ın listesi hazır!
İlginç gelişmelerin yaşandığı İzmir Ticaret Odası’nda 4 Şubat’taki seçimler ...
Ege-Koop danışma kurulu Karabağlar'daydı
Ege-Koop Danışma Kurulu, Başkan Öcal Uluç ve Genel Başkan Hüseyin Aslan ...
 
Alman devine Sabancı imzası!
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Siemens AG genel ...
TARİŞ Pamuk’ta yeni patron Yaman
TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri'nin yeni başkanı ...
İzmir'de kaliteli süt için parola: Soğuk zincir
İzmir'in Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden birisi olduğunu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva