HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2013 Cumartesi - 10:26

'Sahipsiz kalan üreticiye Kocaoğlu sahip çıktı'

Sosyal belediyecilik alanında yıllardan bu yana Türkiye’de örnek projelere imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Okul Sütü Projesinin ardından Süt Kuzusu Projesiyle çocukların geleceğine sahip çıkmakla kalmayıp, çaresizlik ve karamsarlık içinde olan üreticiye umut oldu.

 Sahipsiz kalan üreticiye Kocaoğlu sahip çıktı

İZMİR - Başta saman olmak üzere kaba yem fiyatlarının aşırı yükselmesi ve süt taban fiyatlarının düşüş eğilimine geçmesiyle büyük maddi kayıplar yaşayan süt üreticisi, Süt Kuzusu Projesiyle moral buldu.

Okul Sütü Projesiyle İzmir’de 7 yıl boyunca 220 bin çocuğa süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında projesinin Hükümet tarafından sahiplenilmesiyle, Süt Kuzusu Projesini uygulamaya koydu.

0-5 yaş grubu çocuğu olan ve maddi olarak süt almaya gücü olmayan 46 bin ailenin doğrudan evine süt dağıtımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin kapsamını daha da genişletti. Böylece hem çocukların geleceği için önemli bir adım daha atan Aziz Kocaoğlu, hem de süt taban fiyatlarının daha da fazla düşmesinin önüne geçerek üreticinin ve üretimin devamlılığının sağlanmasına önemli bir katkı koydu.

4 MİLYON LİTRELİK SÜT DEVRİMİ
Projenin kapsamını 80 bin aile olarak genişleten Kocaoğlu, okul öncesi çağdaki çocukların gelişimi için çok önemli olan sütü ailelerin doğrudan evine ulaştırılması için, Tire Süt Kooperatifi’yle 4 milyon litrelik sözleşme imzaladı.

2012 yılının üreticiler için çok zor geçtiğini belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, gerek yem fiyatlarının yüksekliği gerekse süt taban fiyatlarının düşmesi nedeniyle 2013 yılına üreticinin büyük maddi yaralarla girdiğini söyledi.

Kaderine terk edilen üreticiye bu süreçte Aziz Kocaoğlu’nun sahip çıktığını dile getiren Eskiyörük, “Süt üretim miktarının her geçen gün artmasına rağmen tüketim aynı oranda artmamaktadır. Bu nedenle piyasada arz-talep dengesizliğinden kaynaklanan fiyat düşüşü meydana gelmektedir. Öte yandan yem fiyatları yükselmektedir. Üretilen sütün tüketilmesi için acil tedbirler alınması gerekmektedir. Alt üst olan yem-süt fiyatı dengeleri nedeniyle hayvanına yem dahi alamaz duruma gelen üreticilerimiz, Aziz Başkan’ın destekleriyle bir nebze nefes alabilecek.” diye konuştu.

Süt içme alışkanlığının ancak çocukluk çağlarında kazandırılabildiğine değinen Eskiyörük, şunları söyledi: “Aziz bey, sağlıklı gelecek nesiller için süt içme alışkanlığı kazandırılması konusunda yıllardan bu yana büyük adımlar attı. Çocuğuna süt almaya gücü olmayan yoksul ailelerin kapısına kadar sütün görülmesini sağlayan Aziz Başkan, hem çocuklarımızın geleceğine hem de üreticimizin bugününe yaptığı yatırımla sosyal belediyecilik konusunda tüm Türkiye’ye bir kez daha kılavuzluk yapmıştır. Aynı hassasiyeti tüm belediye başkanlarımızın da göstermesini bekliyoruz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son İTB Meclisi'nde 'usulen' nezaket
İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nın 2013 yılının ilk, borsa seçimleri öncesi ...
Davos’ta şok: ‘Türkiye'nin burada ne işi var?’
Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantısı için İsviçre'nin Davos kentinde ...
İzmir'deki Erzurumlular seçime gidiyor
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu, ...
 
Folkart'ın 'Akşam Sohbetleri'nde Gökçe rüzgarı
İzmir'de hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren ve Bayraklı'daki ...
Konya'dan 1,8 milyar tonluk 'kara' haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 4 yıl süren çalışmalarıyla Konya ...
İTO’da seçime doğru: ‘İnşaat’ta liste heyecanı
İzmir Ticaret Odası(İTO)’nın 4 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerinde, ...
 
Bakanlık’tan İzmir turizmine satış dopingi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes Özdere ile Selçuk Pamucak’ta yer ...
İTO’da seçime doğru: Dalan’ın listesi hazır!
İlginç gelişmelerin yaşandığı İzmir Ticaret Odası’nda 4 Şubat’taki seçimler ...
Ege-Koop danışma kurulu Karabağlar'daydı
Ege-Koop Danışma Kurulu, Başkan Öcal Uluç ve Genel Başkan Hüseyin Aslan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva