HABERLER>EKONOMİ
10 Ekim 2016 Pazartesi - 11:52

TTO Başkanı Olgun: Türkiye’de 1 numara oluruz!

Zeytin Kolonyası ile tanıtım atağına geçen Torbalı Ticaret Odası (TTO), ilçenin zeytinyağının tanıtımı için çalışma başlattı. TTO Başkanı Olgun, “Torbalı zeytini Ayvalık’tan farksız. Eğer üretici ve sıkım tesisleri kaliteyi ön plana çıkartırsa Türkiye’de 1 numara oluruz” dedi.

TTO Başkanı Olgun: Türkiye’de 1 numara oluruz!

Torbalı Zeytin Kolonyası’nın tanıtımı ile ilçenin zeytinyağı için tanıtım girişimi başlatan Torbalı Ticaret Odası (TTO) hafta sonu zeytinyağı üreticileri ile bir araya geldi. Zeytinin ‘var yılı’ olması ile sezon öncesi büyük önem taşıyan toplantıda Torbalı zeytinyağının markalaşması, rekabet azaltılması ve kalitenin artması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Fuarlara katılım
TTO, Torbalı zeytinyağı için markalaşma çalışmasını başlatıp ülkenin önemli fuarlarına katılacak. Torbalı genelinde bin 200 üretici ve 2 milyon zeytin ağacı bulunuyor. 80 bin dönüm arazi üzerinde yetiştirilen ağaçlardan 50 bin ton zeytin, 10 bin ton da zeytinyağı elde ediliyor. Zeytin üretiminde oldukça önemli bir yere sahip olan Torbalı’da üreticiler zaman zaman TTO önderliğinde bir araya gelerek sorun ve beklentilerini masaya yatırıyor. TTO’nun düzenlediği toplantıya 21 üretici firma katılırken ilçede düzenlenen bu toplantılar bölgedeki diğer Ticaret Odalarına da örnek oluyor.

Sorunlar gündeme geldi
Saipler, Ahmetli, Yeniköy, Karakuyu, Ormanköy, Helvacı, Dağkızılca, Karaot, Karakızlar başta olmak üzere Torbalı’da yaklaşık 80 bin dönümlük bir alanda zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Verde, Gönenç, Nifdağı, Gülcü Yağ, Verlıker, Litus, Hayber, Artukoğlu, Karaot, Efendioğulları, Günvar, Litus, Çetineller ve Tiryandagibi işletmelerin katıldığı toplantıda üreticiler; sorunlarını gündeme getirdi. Zeytin kara suyunun deşarjı, mesleki rekabet, üreticinin zeytin toplanmasında bilinçlendirilmesi konularının masaya toplantıda ilçe zeytininin tanıtımı için Ticaret Odası ve işletmelerin birlikte hareket etmesi kararlaştırıldı.Piyasada yeni mahsul zeytinyağının litresi 18-20 liradan satışa sunuldu. Bereketli bir sezon geçirmeyi hedefleyen üreticiler, ürünlerini toplamak için sabırsızlanıyor. Üreticiler, hasat ettikleri zeytinin büyük bir bölümünü zeytinyağı fabrikalarına teslim edecek. Bir kısmını da zeytin ve ürünleri için kendine bırakıyor.

“Zeytinimiz markalaşacak”
Toplantıda konuşan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun zeytinde öncü konumuna geçebilmek için zeytinyağı fabrikalarının birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Rekabet ederek, didişerek, birbirinizle fiyat farkları ile vurmaya çalışarak bir yere varamazsınız. Birleşerek, bir araya gelerek, aynı masanın etrafında toplanarak sorunlarınızı çözüp kazancınızı arttırabilirsiniz. Torbalı zeytini Ayvalık’tan farksız. Eğer üretici ve sıkım tesisleri kaliteyi ön plana çıkartırsa Türkiye’de 1 numara oluruz” diye konuştu.

Torbalı Zeytin Kolonyası ile ilçedeki zeytinyağının tanıtımına başladıklarını ifade eden Olgun, “Üreticilerimiz ve zeytinyağı fabrikalarımız bilinçlendirerek daha iyi bir üretime girmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Zeytin Kolonyası ile tüm Türkiye’ye ismimizi duyurduk, şimdi fuarlara katılıp ilçenin zeytinini en iyi şekilde tanıtacağız. Torbalı zeytini markalaşacak” dedi.

3. Meslek Komitesi Başkanı Nihat Çok da zeytin sektörüne hizmet veren firmaları bir araya getirip sorunlarını çözmeye yardımcı olduklarını dile getirerek, sezonun hayırlı olmasını diledi.

 
Konak'ta perde 'Levent Üzümcü'yle açıldı
 
MHP İzmir’den otopark sorunu raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temizlik harekatı: Migros plaja indi!
Migros Grubu, çalışanlarının gönüllü katılımıyla halk plajlarını temizledi.
Fed'den kritik açıklama: Faiz artırımı işareti
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı, ekonomik göstergelerin iyileşmeye ...
Rusya ile 1 milyar dolarlık anlaşma!
Türkiye ile Rusya arasında kurulacak ortak yatırım fonu kurulmasına ilişkin ...
 
Altında en zengin il belli oldu
Ardahanlılar, bankada kişi başına 3 grama tekabül eden 362,1 liralık altın ...
Otomotiv ihracatı uzun tatile rağmen hız kesmedi
Otomotiv ihracatı 9 günlük bayram tatiline rağmen, eylül ayında geçen ...
Meyve ve sebze üreticileri Putin'i bekliyor!
Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Türkiye'yi en çok Avrupalı ziyaret etti
Türkiye'yi ocak-ağustos döneminde ziyaret eden yabancı turistlerin yarıdan ...
Çeyrek altın üretiminde patlama!
Eylül 2015'te piyasaya 2 bin 440 adet çeyrek altın veren darphane, bu ...
1 Ocak'tan itibaren zorunlu: Her çalışana bin lira!
45 yaşın altındaki ücretli çalışanlar, 1 Ocak’ta zorunlu BES’e geçecek. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva