HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2016 Pazartesi - 11:53

MHP İzmir’den otopark sorunu raporu!

İzmir İl Teşkilatı, İzmir’in yıllardır en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununu araştırdı.

MHP İzmir’den otopark sorunu raporu!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, İzmir’in yıllardır en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununu araştırdı.

Oldukça kapsamlı yapılan araştırmanın sonucunda ilginç ve dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, İzmir’de insan odaklı değil, müteahhit merkezli bir şehirleşme olduğunu belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne nüfus ve araç bakımından büyüyen İzmir’imizdeki krizlerin başını çeken otopark sorununa ilişkin 5 soru sorduk. Aldığımız yanıtlar hayli ilginç. İzmir’in ilçelerine ait hesabında toplam 45 milyon TL otopark parası var. Yani paramız var ancak otoparkımız yok. Ne yazık ki ortada bir yapım projesi de yok. İzmir’i boğan ve kriz haline gelen otopark sorununa ilişkin önemli çözüm önerilerimiz var” dedi.

Sorun değil kriz!
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın talimatıyla kent merkezli çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, İzmir’in en önemli sorunları arasında başı çeken ‘trafik’ araştırması ve çözüm önerilerinin hemen ardından rotayı bir diğer büyük sorun olan ‘otopark’ konusuna çevirdiklerini söyledi. Detaylı araştırmadan son derece önemli sonuçlara ulaştıklarını kaydeden Bulut, “Büyükşehir Belediyesine 5 soru sorduk. Yanıtlar için teşekkür ediyoruz fakat aldığımız cevaplarda ihmal ve ilgisizlikle karşılaştık. Otopark konusu sorun olmaktan çıkmış krize dönüşmüş durumda. Artık büyük bir krizle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Müteahhitler memnun ama İzmir felç!
Yıllardır yaşanan ve şehir hayatını tehdit eden otopark sorunu için yasalardan kaynaklanan boşluğu ilçe belediyelerinin yanlış kullandığını açıklayan Bulut, şöyle devam etti; “Yeni yapılan binlerce apartman, yasalarda yer bulan ‘Birim otopark bedeli’ni ödeyerek, otopark yapımından muaf tutuluyor. Burada yerel yönetimlerin sorumluluğu var. İnşaat sahipleri cüz’i bedeller ödeyerek otopark mecburiyetinden kurtuluyor. Otopark için ayırdıkları alanları da konut ve mesken olarak kullanıp satışa sunabiliyor. Bu müteahhitler için büyük kazanç, onlar bu durumdan memnun ve kazançlı, ama İzmir’in sokakları ve caddeleri de otopark yapılmamasından dolayı felç!”

Paramız var otoparkımız yok
İnşaat sahiplerinden ilçe belediyeleri tarafından toplamda 45 milyon TL para toplandığını ve kanun gereği bu miktarın sadece otopark yapımında kullanılması gerektiğine dikkat çeken Bulut, “Lakin ne hikmetse İzmir’de otopark problemini çözecek projeler bir türlü hayata geçmiyor. Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza sorduğumuz soruya da; ‘projeler oldukça sizi bilgilendireceğiz’ den ibaret. “Paramız var, otoparkımız yok” ironisiyle karşı karşıyayız. Bu sebeple caddelerimiz, sokaklarımız ve kaldırımlarımız araçlar tarafından işgal edilmiş durumda. Trafik sorunu ve mafyalaşma da bunun cabası” şeklinde konuştu.

Otopark sorunu İzmir’i boğuyor
İzmir’in devamlı olarak büyüme ve gelişme eğiliminde olduğunu, bunun şehrin yöneticileri ve hükümet temsilcileri tarafından göz ardı edildiğini sözlerine ekleyen MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sorunlar da büyüyerek İzmir’e ve hemşehrilerimize zarar veriyor. Şu anda İzmir’de 1.5 milyon civarında araç trafikte seyir halinde ve bu sayı geçen yıla göre yüzde 10 artmış durumda. Eğer acil önlem alınmazsa otopark sorunu İzmir’i boğacak. Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Konak ve Karabağlar ilçelerimiz otopark krizinden en fazla etkilenen ilçelerimiz. Bu ilçelerde toplanan otopark bedelleri de hayli yüksek. Yapılacak otoparklar bu ilçelerimizin insanlarını rahatlatacaktır.”

Çözüm var
“Otopark yapılmalı ama şehir estetiğimiz de İzmir’in görüntüsü ve ruhu da çok önemli, buna çok dikkat edilmeli” diyen Bulut, partisinin otopark krizi için sunduğu bazı önerilerini de şu şekilde sıraladı; “Öncelikle otoparksız bina yapılmasına kesinlikle izin verilmemeli, yasa ve yönetmelikler değiştirilmeli, müteahhit merkezli şehirleşmeden vazgeçilip insan merkezli şehirleşmeye geçilmeli.  Bununla birlikte acil semt ve mahalle otoparkları inşa edilmeli ve boş alanlar kamulaştırılarak otopark sahaları oluşturulmalı. Bizim bu konularda bazı çözüm önerilerimiz var. Taslak projeler hazırlıyoruz. Sokaklarımızı araç istilasından kurtarmak amacıyla kısa vadeli bazı çözüm önerilerimiz de var. Bilhassa eğitim saatleri dışında okulların bahçeleri bu iş için teşvik edilmeli ve diğer kamu kuruluşlarının bahçeleri de mesai saatlerinin dışında otopark olarak değerlendirilmeli...

Hesaplarda ne var? 
Bulut’un sorduğu sorulardan biri olan “İlçelerin otopark hesaplarında ne kadar para var?” sorusu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından şu cevaplar verilmiş;

Karşıyaka,   2.933.176,39  TL.
Bornova,     2.326.893,74  TL.
Buca,            4.826.646,59  TL.
Konak,          3.557.809,90  TL.
Çiğli,             1.034.219,36  TL.
Bayraklı,      1.363.995,92  TL.
Karabağlar   2.653.537,26   TL. 

İzmir genelindeki tüm ilçelerin toplam hesabında ise 45.000.000,00 TL civarında para bulunuyor.
 

 
TTO Başkanı Olgun: Türkiye’de 1 numara oluruz!
 
İzmir'de kahreden son: Karada tekneye çarptı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suat Çelebi 10 Ekim 2016 Pazartesi 19:03

Çileyi çeken bilir. Meselelerin üzerine yumruğunu vurmak bu olsa gerek... mhp yi duyarlılığı için kutlarım.

Yorumu oyla      11      5  
Suat Çelebi 10 Ekim 2016 Pazartesi 12:29

Çileyi çeken bilir. Meselelerin üzerine yumruğunu vurmak bu olsa gerek... mhp yi duyarlılığı için kutlarım.

Yorumu oyla      11      5  
Katiyorum 10 Ekim 2016 Pazartesi 12:06

Kesinlikle her ilcede her sokakta otopark ihtiyaci var her mahallede 300-500 araclik katli otopark yapilsa uygun fiyatli abonelik yada gunluk bedel olsa vatandas rahat etse ne guzel olur. Boyle giderse otopark yapilabilecek alanlarda bina olucak sonra hepten durum kotu olucak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven açıkladı: Kılıçdaroğlu yine gelecek, bu sefer...
CHP İl Başkanı Güven, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 6 ilçe temaslarını ...
CHP Lideri'nin katıldığı panelde ortalık karıştı!
Ayağa kalkan grup, "Ankara'yı unutturmayacağız" şeklinde sloganlar attı. ...
Başbakan Yıldırım'dan Başika ve Musul mesajları
Başbakan Yıldırım, "Başika'daki askeri unsurlarımıza karşı zaman zaman ...
 
Çavuşoğlu ile Johnson Başika'yı görüştü!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson ile telefon ...
Bahçeli: İhanet ortaklarının oyununu bozacağız
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin, "İş ...
Erdoğan: Devletimiz terörü bitirmekte kararlıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin, "Devletimiz, ...
 
Başbakan Yıldırım 'ilk ders' ve miting için İzmir'e geliyor!
Başbakan önce 9 Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılacak, ...
CHP'den flaş Bylock raporu: 1 milyon kullanıcı...
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı, Gülen Cemaati'nin ...
Başbakan Yıldırım: Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı
Başbakan Yıldırım, Hakkari'deki terör saldırısında 10 asker, 8 sivilin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva