HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2018 Perşembe - 13:33

Tire Belediye Başkanı Çiçek’ten 2019 için yeşil ışık: Elim ayağım tutuyor!

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Çiçek, partisine özeleştiride bulunurken, “CHP bir değirmen, başka partinin muhalefetine gerek yok” dedi. Çiçek 2019 için ise, “Siyaseti sevmiyorum ama ilçemi seviyorum. Hizmet noktasında herkese eşitiz. Elim ayağım tutuyor” diye konuştu.

Tire Belediye Başkanı Çiçek’ten 2019 için yeşil ışık: Elim ayağım tutuyor!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) iki kurultayın geride kalmasıyla birlikte, rota 2019’da gerçekleşmesi planlanan 3 büyük seçime döndü.

Parti içinde kulisler adaylıklar noktasında yavaş yavaş hareketlenirken İzmir’de 2014’te kaybedilen 8 ilçede sürecin erken başlayacağı biliniyor.

Fakat belediyenin CHP’de olduğu ilçelerde de hangi başkanların koltuğunu koruyacağı merak ediliyor. Seçimlere gidilirken mevcut durumda değişim olup olmayacağı dikkatle takip edilen ilçeler arasında bulunan Tire’de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çiçek, siyasetteki geçmişinden bilgi verirken 2019’da görevine devam etmek istediğini üstü kapalı bir şekilde ifade etti. İlçede gerçekleştirdiği hizmetler noktasında örnekler sunan Çiçek, “Siyaseti sevmiyorum ama ilçemi seviyorum.  Hizmette herkese eşit mesafedeyiz. Elim ayağım tutuyor” dedi. Çiçek net olarak, ‘yeniden adayım’ demese de seçimlerde yarışa dahil olacağı yönünde açık kapı bıraktı.

Parti içi ve Tire özelinde de konuşan Çiçek, İlçe Başkanı Hakan Şenoyar üzerinden isim vermeden özeleştiride bulundu.

2004’TE 2 BUÇUK YOL KOŞTURDULAR, ADAYIMIZ ÇULHAOĞLU DEDİLER... ROZETİMİZLE ORTADA KALDIK!
Çiçek, “Ben farklı 3 partiden seçildim ama transfer olmadım. 1999’da ilk defa belediye başkanı oldum. Ben sonuçta eğitimciyim. 28 sene öğretmenlik yaptım. Anavatan Partisi’ydi o zaman teklifi getiren. İnsanların teveccühüyle seçildik.  Sonra ayıp olur yine Anavatan dedik ama bu defa inişe geçmiş dip yapan bir partiymiş meğersem. Biz politikayı bilmiyoruz tabi. Halil Çulhaoğlu CHP’den geldi aday oldu bu kez seçimi kaybettik. AKP’li biri çıktı, seçildi.  Sonra CHP’ye davet ettiler. 2004’te Deniz Baykal rozet taktı. Bizi 2 buçuk sene koşturdular. Seçimlere 6 ay kala adayımız Çulhaoğlu dediler. Biz rozetimizle ortada kaldık” dedi.  

CHP BÜYÜK BİR DEĞİRMEN, BAŞKA PARTİNİN MUHALEFET YAPMASINA GEREK YOK!
Çiçek sözlerine devam etti ve “Sonra Demokrat Parti’den öğrencilerim çıktı geldi. ‘Adayımız olur musunuz?’ dediler. ‘Olalım ama siz hangi partisiniz?’ diye sordum. Demokrat Parti cevabını verdiler. Sizin tabelanız, yeriniz var mı? dedim. Yine aynı aktörler yarıştık. Fark atarak 2009 seçimlerini aldık. Sonra Kılıçdaroğlu geldi Tire’ye. ‘Ya size yanlış yapmışlar’ dedi. ‘Olabilir, Bu siyaset’ dedim. ‘Bizim adayımız olur musunuz?’ dedi. Olabilir dedik. Yine aday adayıymışız.  CHP büyük bir değirmen. Başka partinin CHP’ye muhalefet yapmasına gerek yok. Tire’deki tablo da öyle. MHP, AK Parti bana beni rahatsız edecek muhalefet yapmıyor. Mevcut ilçe başkanı ve diğer çocuklar yapıyor. Muhatap olmuyorum ama hiçbir zaman arkamızda durmuyorlar” açıklamasında bulundu.

30 İLÇE BELEDİYESİ İÇİNDE TEK BORÇSUZ OLAN TİRE’DİR
Hizmetlere yönelik konuşan Çiçek, “Belediyeyi 2009’da 23 milyon borçla aldım. 30 ilçe belediyesine baksanız borçsuz tek belediye Tire’dir. Üstelik de 65 milyonluk bir stat yaptık. Yüzde 25’ini Tire Belediyesi karşıladı. Çok güzel, İzmir’de olmayan bir stat yaptık. Onu açacağız. Tarihi eser restorasyonları yaptık. Tüm valiler duyarlı davrandı. Tire’de müthiş bir alt yapı var. Han, hamam kervansarayları satın alıyoruz. Kamulaştırma yapıyoruz. Proje ihalelerine çıkıyoruz. Zaman zaman yüzde 40 bizden çıkıyor.  3 senede 4 tane Türkiye ödülü aldık. Tarihi Kentler Birliği’nden ve spor adamlarından aldık” yorumunu yaptı.

2019’A YEŞİL IŞIK: ELİM AYAĞIM TUTUYOR!
2019 yılında yapılması planlanan seçimler üzerinden kendi adaylığı hakkında konuşan Çiçek, “İlçemi seviyorum. Yapacak çok işim var diyerek yuvarlak laf etmek istemiyorum. Yıllarca öğrenci yetişirmişim. Meclise bakıyorum. MHP’liler, AK Partililer hep öğrencim. Bildiğim doğruları yapmak, gerçekleştirmek istiyorum. Çoğunu da yaptım. Elim ayağım tutuyor. Siyaseti sevmiyorum açıkçası. Siyasetle ilgim yok ama hizmet noktasında herkesi kucaklıyoruz ve herkese  aynı mesafedeyiz. Bu saygılı yaklaşımımız bazı insanlarca yanlış anlaşılıyor. Mesela Binali Bey… Kardeşim adamı yıllardır tanıyorum. 2000’li yılardan beri. Adam bana saygı gösteriyor. Ben de ona saygı gösteriyorum. Çağrıyor Ankara’ya. Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir sene Afyon Şuhut’ta  öğretmenlik yaptım. Bütün akrabalarını okutmuşuz. İlçe merkezine gelir mutlaka makamamıma uğrar. Nazik bir adam” dedi.

BENİ CHP’YE İLK DAVET EDEN AZİZ BEY’DİR, ONUN HATRI DİYEBİLİRİZ!
Çiçek ayrıca, “Beni CHP’ye ilk davet eden Aziz Bey’dir. Onun hatrı diyelim ama kendi çizgim de belli. Atatürkçü, laik, sosyal demokrat bir kimliğim var. Hiçbir zaman saklamadım. Tire’de yaptığım işler de bellidir. AK Partili bir bakan geldiği zaman en üst seviyede bandoyla karşlılıyoruz. Bu nezakettir. Bunun olmadığı biryerde hiçbir şey konuşulmaz” ifadelerini kullandı.

 
Dev operasyon... İzmir'i kana bulayacaklardı!
 
Dişini çektirirken kanına civa karıştı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ın '5 yıldızlı' tesisi yola çıktı: Kocaoğlu'ndan Gültepe'nin dönüşümü için önemli açıklama
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Gültepe gibi yerleşimi çok sıkışık ...
Gaziemir’de ‘kurtuluş’ paneli
İzmir’in işgalden kurtuluşu sürecinde Gaziemir’de yaşanılanların ele alındığı ...
Buca’da okul dersi yüzme havuzuna taşındı
Çocuk ve gençlerin boş zamanlarını doğru değerlendirebilmeleri için sporu ...
 
Bornovalı gençlerden anlamlı buluşma
Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile fark ve farkındalık yaratan ...
Karabağlar'da diş sağlığı seferberliği
Karabağlar Belediyesi tarafından geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen ve ...
Başkan Bakıcı'dan 'Tıp Bayramı' kutlaması
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle ...
 
Karşıyaka'da ‘diş’ seferberliği
Anaokulu öğrencilerine yönelik diş sağlığı tarama ve bilgilendirme çalışmaları ...
Bornova'nın 'Dost' buluşmaları tam gaz!
Bornova Belediyesi, ilçedeki dört ayrı mahallede bulunan Dost Market’ten ...
Başkan Uyar: Gastronomi Turizmi’ne yönelmeliyiz
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva