HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2018 Perşembe - 12:32

Konak'ın '5 yıldızlı' tesisi yola çıktı: Kocaoğlu'ndan Gültepe'nin dönüşümü için önemli açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Gültepe gibi yerleşimi çok sıkışık ve çok katlı bölgelerimizde mal sahiplerinin tatmin olması için mutlaka arsa değerinin artması gerekmektedir. Gültepe düşünülmüyor değil. Gültepe’nin biraz daha beklemesi gerekiyor” dedi.

Konak ın  5 yıldızlı  tesisi yola çıktı: Kocaoğlu ndan Gültepe nin dönüşümü için önemli açıklama

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin ortaklığında hayata geçirilmesi planlanan Gültepe Spor Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Gültepe özelinde birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

DERELERİN ALTINA YENİ DERELER YAPTIK, GÜLE GÜLE KULLANIN
Başkan Kocaoğlu, “Her yağmur yağdığında en problemli yer Gültepe. Kaç defa kaldırım, asfalt yaptık. Almaya’dan asfalt ekipleri getirdik, bir türlü çözemedik. Can kaybımız oldu. En sonunda köklü bir çözüm üretmek istedik. Gültepe’deki tarihi derelerin, altına tekrar betondan, çelikten dereler yaptık. Suyu tahliye ettik. Bu yağmur mevsiminde sizlerinde bildiği gibi denedik, son derece başarılı oldu. Güle güle kullanın” dedi.

BÖYLE KIYMETLİ BİR YERİN SİZLERİN MENFAATİNE BİRAZ DAHA BEKLEMESİ GEREKMEKTEDİR!
Kocaoğlu ayrıca kentsel dönüşümle ilgili net mesajlar verdi. Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm bir zorunluluktur. Kentsel dönüşümü İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye de örnek olacak şekilde yerinde yapıyoruz. Ve oradan çıkan rantın tamamı orada yaşayanlara, mal sahiplerine kalmak üzere yüzde 100 anlaşma ile gerçekleştirdiği, vatandaşa karşı da müteahhide karşı da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kefil olduğu modeli Türkiye’de ilk defa gerçekleştirmiştir. Uzundere’de iki Karşıyaka Örnekköy’de bir etap olarak başlattık. Çamdibi, Gültepe gibi yerleşimi çok sıkışık ve çok katlı bölgelerimizde  sizlerin mal sahiplerinin tatmin olması ve uzlaşması için mutlaka ve mutlaka buraların arsa değerinin, daire fiyatlarının artması gerekmektedir. Her iş her zaman yapılabilir. Ama işin kıvamı vardır. Orada yaşayan insanlara en fazla faydayı ne zaman üretecekse o işin o zaman yapılmasında büyük fayda vardır. Biz daha düşük yoğunluklu olan yerlerde kentsel dönüşümü yaparken deneyimlerimizi  arttıracak bir model gerçekleştiriyoruz. Bugün Gültepe’den İzmir’in merkezine yürüyerek 15 dakika bilemedin türkü söyleye söyleye yarım saatte gidiyorsunuz. Böyle kıymetli bir yerin sizlerin menfaatine biraz daha beklemesi gerekmektedir. Çünkü daire dükkan fiyatları ne kadar artarsa bizim yaptığımız hesaplarda da müteahhidin yağacağı işlerde de mal sahibine daha fazla pay kalacaktır. Bugün kenardaki bir yerde müteahhit bir yere yüzde 25 pay vermektedir. Alsancak gibi yerde 1 daireye 8 daire yapıp vermektedir. Buranın da dönüşüm kıvamına gelmesi lazımdır. Bunca senedir buranın sıkıntısını çeken hemşerilerimiz buradan maksimum fayda elde etsinler. Gültepe düşünülmüyor değil. Anlattığım nedenlerden dolayı düşünüp hareket etmemiz gerekmektedir. Başkanımızla birlikte böyle davranıyoruz. Önemli olan seçimden önce popülist davranmak değil en faydalı en doğruyu yapmaktır. Aklın ve bilimin rehberliğinde çalışmaktır” açıklamasında bulundu.

BUGÜN BİR HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Başkan Pekdaş, “Bugün burada bir hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Ben seçim çalışmalarına başladığım zaman hep çocuklarla gençlere birlikte oldum. Benden istenen ilk şey spor tesisiydi. Size ne yapayım dediğimde bu cevabı almıştım. Onlara söz vermiştim. Halkapınarda’da bir halısaha yapıyoruz. Yağhaneler’de de kamulaştırmayı tamamlayıp bu tesislerin devamını getirecğeiz. Zeytinlik’te de yapacağız. Her tarafta çoğaltacağız. Göreve geldiğimizde 22 olan sayı 46’ya çıktı” dedi.

9 MİLYONUN 5 MİLYONUNU BÜYÜKŞEHİR VERDİ, TEŞEKKÜR EDİYORUM
Tesisin temel atma aşamasına gelene kadar işleyen süreci anlatan Pekdaş, “Buraya ayrılan bütçe 9 milyonun üstündeydi. 5 milyona yakınını da İzmir Büyükşehir Belediyesi katkı olarak bize veriyor. Ben bu nedenle sizlerin huzurunda büyük başkanıma Aziz Başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÜLTEPE ÇOK BÜYÜK BİR KAZANÇ İÇİNDE
Pekdaş, “18 metre uzunluğunda 101 fore kazık çakıldı. Güvenliği sağlayalım öyle tören yaparız dedik. Sonra Afrin Operasyonu başladı. Bu nedenle de erteleme oldu. İnşaatımız son hız ilerliyor. Ödeneği hazır. Yeni dönemde de açılışını yaparız. Gültepe’yi canlı ve sosyal bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Dün akşam bir yağmur yağdı. Şu an hiçbir su yok. Gültepe çok büyük bir kazanç içinde. Islah planlarından gelen imar bugün için Gültepe’ye yetmiyor” dedi.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ
Toros Mezarlığı’nın hemen karşısındaki eski ekmek fabrikasının bulunduğu 5 bin 900 metrekare alana inşa edilecek tesis 8 milyon 420 bin TL’ye ihale edildi. Modern ve çok yönlü mimarisiyle bölgeye yeni bir soluk getirecek tesis, A ve B olmak üzere iki bloktan oluşuyor. A Blokta basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarının oynanmasına olanak sağlayacak 32x20 metre boyutlarında bir kapalı alan, soyunma odaları ve 300 kişilik tribün yer alıyor. B Blokta ise 3 adet bireysel spor ve atölye amaçlı kullanılacak salon, 24 araçlık otopark, mini halısaha ile 150 kişilik açıkhava tribünü ve kafeterya bulunuyor.

ÖZLEM SONA ERİYOR
8 milyon 420 bin TL’ye ihale edilen projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla Konak Belediyesi’ne 4 milyon 967 bin TL maddi katkıda bulundu. Tesis bitiğinde Konak’taki amatör spor kulüplerinin yanı sıra bölge halkının da yararlanabileceği bir spor ve yaşam merkezi olarak hizmet verecek. Gültepelilerin sosyalleşmesine, spor yapmasına ve kaliteli zaman geçirmelerine, kendilerini geliştirebilmelerine imkan sağlayacak tesisin yılsonunda hizmete girmesi öngörülüyor. Tesis, işlevselliğinin yanı sıra görselliği ile de göz dolduracak.

HARABELİKTEN KURTARILDI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş göreve geldikten hemen sonra Çınartepe Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde yer eski ekmek fabrikasının da yer aldığı 5 bin 900 metrekarelik arazinin tahsisini uzun uğraşlar soncu Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünden aldı. İlk olarak yıllardır kullanılmadığı için harabe haline dönüşen eski ekmek fabrikasının yıkımı gerçekleştirildi. Ardından bölge halkının talepleri doğrultusunda arazi spor tesisi ve yaşam alanı olarak projelendirildi. Tesisin 2017 yılı sonunda başlayan temel kazıları Ocak ayında tamamlandı. Kot farkı bulunan alanda toprak kaymasını önlemek adına boydan boya istinat duvarı da örüldü. Beton kazıklarla güçlendirilen alanda inşa edilecek tesisin yı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

 
CHP'li Balbay'ın 'folklor ilticası' sorusuna Bakanlık'tan yanıt!
 
Dev operasyon... İzmir'i kana bulayacaklardı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir li 15 Mart 2018 Perşembe 16:54

öncelikle değer arttırılması yapılacakki oradaki vatandaşlar istimlaklarda zarara uğramasın.. birde bu şekilde düşünün bakalım.. şimdi elindeki 3 katlı binayı 250-300 arası vereceksin. çevre düzenlemeleri sosyal yaşam alanları ile güzelleştirip değer katında elindeki o binaya iki kat paraya vereceksin. sen sanırın bir kaç yılda o kadar para kazanmıyorsun değilmi ..

Yorumu oyla      10      13  
Gürkan 15 Mart 2018 Perşembe 12:44

Kentsel dönüşüm lazım bunlar spor tesisi yapıyor. Şaka gibi ! 15 yıllık başkan biraz daha bekleyin diyor. Mesela kaç yıl ? ??

Yorumu oyla      19      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de ‘kurtuluş’ paneli
İzmir’in işgalden kurtuluşu sürecinde Gaziemir’de yaşanılanların ele alındığı ...
Buca’da okul dersi yüzme havuzuna taşındı
Çocuk ve gençlerin boş zamanlarını doğru değerlendirebilmeleri için sporu ...
Bornovalı gençlerden anlamlı buluşma
Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile fark ve farkındalık yaratan ...
 
Karabağlar'da diş sağlığı seferberliği
Karabağlar Belediyesi tarafından geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen ve ...
Başkan Bakıcı'dan 'Tıp Bayramı' kutlaması
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle ...
Karşıyaka'da ‘diş’ seferberliği
Anaokulu öğrencilerine yönelik diş sağlığı tarama ve bilgilendirme çalışmaları ...
 
Bornova'nın 'Dost' buluşmaları tam gaz!
Bornova Belediyesi, ilçedeki dört ayrı mahallede bulunan Dost Market’ten ...
Başkan Uyar: Gastronomi Turizmi’ne yönelmeliyiz
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere ...
İzmir'de o ilçeye 'Avrupalı' arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü “Bütünşehir Yasası” ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva