HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:52

Büyükşehir-sendika arasında 'işten çıkarma' zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediye bünyesinde 2024 yılı itibari ile alınan işçilerin çıkarılacağı iddiası sonrası Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul  başkanlığındaki heyet Egemenlik Binası’na gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi. Toplantıda Başkan Tugay sendika yetkililerine kimlerin işten çıkarılacağını açıkladığı öğrenildi.

Büyükşehir-sendika arasında  işten çıkarma  zirvesi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ekonomik sorunu aşmak için yeni yılda işe girişi yapılan 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddiaları ile ilgili olarak bugün kritik bir zirve gerçekleşti.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul başkanlığındaki heyet Egemenlik Binası’na gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi.

TUGAY SENDİKA YETKİLİLERİNE ANLATTI: İŞTEN KİMLER ÇIKARILACAK?
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.  Sendika yetkilileri ile Başkan Tugay’ın görüşmesinde Cemil Tugay’ın  ‘işten çıkarılma’ iddialarına açıklık getirdiği öğrenildi. Tugay’ın sendika yetkililerine yönelik ‘haksız hiçbir işten çıkarma yapmayacağız. Emekçinin ekmeği ve işiyle oynamayız’ dediği iddia edildi. Toplantıda ayrıca Tugay’ın ‘işten çıkarılacaklar’ olarak lanse edilen isimlerin; sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu aktarıldı.

SENDİKA YETKİLİLERİNDEN ‘İNCELEME’ TALEBİ
Belediyeden çıkarılmak istenen isimlerin listesini isteyen sendika yetkilileri sayılan nedenlerin olup olmadığını incelemek için zaman istediği Tugay'a ilettikleri aktarıldı.

Ayrıca işten çıkarmaların başladığı ancak net sayı için çalışmaların sürdüğü de edinilen bilgiler arasında.  Sendika tarafından yapılacak incelemeler sonrası 'haksızlık' yapılan herhangi bir işçi olması durumunda Cemil Tugay'ın işe geri alacağını söylediği de öğrenildi.

 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor
 
AK Partili İnan: Ezanımız daim, bayrağımız hakim, duamız halistir
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Veysel 7 Mayıs 2024 Salı 20:58

28 yıldır chp üyesiyim her işine koşar her sıkıntıda ne yazikki başvuru yapmamanız rağmen başvuru kabul görüldü mesaj geldi sonrası boş bir çocuğumu dahi ise koyamadım geneline baktığımda belediyede hiç bir şekilde partiyle alakası olmayan hiç bir şekilde elini taşın altına koymayan personel dolu

Yorumu oyla      0      0  
Servetim 7 Mayıs 2024 Salı 20:56

Tunc Soyer döneminde malasefki Buyuksehir Belediyesi battı.Liyakatsiz atamalar ile ne kadar iş bilmez varsa makamlara atandı.Hele birtanesi var ki en önemli daire baskanliklarindan biri olan Halkla belediyenin belediye ile halkı bitunlestirmesi olan Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl diye bir iş guzar bırakın adamın projesinin olmasını proje ne desen o ne der diyecek adam Tunc Soyer doneminde işi evrak getirip götürmek olan bu sahis Sosyal Projeler Daire Başkanı olarak atandı. Bu adam işin gereğinin disinda her şey ile uğraşmış bir iş ile uğraşmayın adam.Acil alınmalıdır.Oteyenden Tunç Soyer döneminde ise alınan adamların hepsi gereksiz ve bu gereksizler sanki izmirin gereksizlere yokmuş gibi Tuncelide ne kadar ipe sapa gelmez adam varsa getirildi.Sayin Cemil Tugayın bunları temizlemesi halkın yararindan çok kendisine yarar sayliyacaginida unutmamalıdır.

Yorumu oyla      1      0  
Anonim 7 Mayıs 2024 Salı 20:53

Tunc denilen zat sayesinde büyük şehir aile şirketi oldu binlerce bankamatik memuru var.ne sınav ne liyakat ne mülakat dayın varsa iş başı yaparsın.

Yorumu oyla      0      0  
Ali 7 Mayıs 2024 Salı 18:11

Belediyede çalışanları denetleme mekanizması acilen kurulması lazım sokak larda yapılan çalışmaları görüyoruz 2 kişi çalışıyor on kişi çalışanlara bakıyor mesai saatlerine vardiya sistemi getirilip mesailerin acilen kaldırılması gerekir çalışanlar günlük ne işler yaptıgını belirten günlük rapor hazırlayıp amirlerine vermesi gerekir kimin çalışıp çalışmadıgı belli olur

Yorumu oyla      1      0  
Onur 7 Mayıs 2024 Salı 16:30

İzmir belediyeleri kimsenin babasının çiftlği değil eşdost akrabası olan dayadı sırtını belediyeye.liyakat yok tanıdık var yeter.hep işe girdiler başkana katılıyoruz helal olsun.

Yorumu oyla      0      0  
Selma Sarı 7 Mayıs 2024 Salı 15:49

Önceki dönemlerde Aziz Kocaoğlu işçi almadı, yeni gelecek başkana bıraktı alımları, Tunç Soyer''e. Soyer tam tersini yaptı, giderayak doldurdu, yeni gelecek başkanı cezalandırmak istercesine. Üstelik çıkarılacak insanların öfkeleri de cabası. Çiğli de aynı durumda maalesef. Soyer ve Gümrükçü paslaştılar. Aynı aileden karı koca yetmezmiş gibi çocukları da belediyelerde. Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar. Kimse bana sosyal belediyecilik demesin.

Yorumu oyla      0      0  
7 Mayıs 2024 Salı 09:19

işçi çıkarılacaksa lütfen sadece alınan son alınan bu 3 bin kişi değil bunların dışında doğru düzgün işe gelmeyen sürekli rapor alan bahaneler türetip işten kaçları bunları da ayıklayın iş yapmayan personel boşu boşuna belediyede yer işgal etmesin başkasının hakkını çalmasın sendikacılar sendikacılık yapın sizde bunları çok iyi biliyorsunuz içleirnde çoğu adamlarınız korumayın adaletli ve hakkaniyetli olun nokta.

Yorumu oyla      2      0  
İZMİRLİ PRS 7 Mayıs 2024 Salı 09:03

DAİRE BAŞKANLARININ, MÜDÜRLERİN, ESKİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ EŞLERİ, ÇOCUKLARINIDA ÇIKARTIN! BİR AİLEDEN 3-4 KİŞİ BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR TUNÇ UN ZAMANINDA LİYAKATSIZ ALIM YÜZÜNDEN MAAŞLAR ERİDİ

Yorumu oyla      2      0  
İZMİRLİ PRS 7 Mayıs 2024 Salı 09:03

DAİRE BAŞKANLARININ, MÜDÜRLERİN, ESKİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ EŞLERİ, ÇOCUKLARINIDA ÇIKARTIN! BİR AİLEDEN 3-4 KİŞİ BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR TUNÇ UN ZAMANINDA LİYAKATSIZ ALIM YÜZÜNDEN MAAŞLAR ERİDİ

Yorumu oyla      1      0  
VATANDAŞ_1 7 Mayıs 2024 Salı 08:20

"İsmet" rumuzlu yorumcu İzmir dışı ile neyi kastediyor acaba? Suriye veya başka ülkelerden gelen kaçaklarımı?

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZDENİZ'de kadro revizyonu: 'Amiraller kadrosu' netleşti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ A.Ş.’de kadro revizyonuna ...
Başkan Tugay, Büyükelçi Jill Morris'i ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşik Krallık Türkiye ...
Oyun tutkunları İzmirCon 2024'de buluştu
Oyun tutkunları, fuarizmir’de düzenlenen İzmirCon 2024 etkinliğinde bir ...
 
Seferihisar sahilleri yaza hazırlanıyor
İzmir’in en uzun plajına sahip ilçesi olan Seferihisar’da belediye, Ürkmez ...
Aliağalılar Hıdırellez şenliğine akın etti
Baharın müjdecisi Hıdırellez, Aliağa’da coşkuyla kutlandı. Aliağalılar, ...
Üç fidan Bayraklı’da anıldı
Türkiye'de devrimci hareketin en önemli temsilcileri Deniz Gezmiş, Yusuf ...
 
İzmir-Cape Town iş birliği için buluştular
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Güney Afrika’nın Cape ...
AK Parti’den Eşrefpaşa Hastanesi için büyükşehire ‘kooperatif modeli’ önerisi: Getirin protokolü, inşaat başlasın!
Eşrefpaşa Hastanesi için ek hizmet binasının yapımı için büyükşehire çağrı ...
Başkan Eşki, 'Üç Fidan'ı andı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva