HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2016 Salı - 14:10

Teşkilat ‘Yıldırım’ı seçti… İzmir’in vekilleri ne dedi?

AK Parti’deki temayül yoklamasında ilk gün mesaisinde Binali Yıldırım’ın adı öne çıkarken İzmir’in vekilleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın olası başbakanlığını yorumladı.

Teşkilat ‘Yıldırım’ı seçti… İzmir’in vekilleri ne dedi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun göreve veda açıklaması ve yeniden aday olmayacağını söylemesinin ardından AK Parti’de 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi ‘Başbakan kim olacak?’ sorusuna yanıt aranıyor.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: KAZANAN İZMİR OLACAK!... 

Genel Merkez’de yapılan temayül yoklamasında il başkanları, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra meclis üyelerinin de bir kısmının katıldığı ilk gün mesaisine Binali Yıldırım adı damga vurdu.

Yoklamada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın isminin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın çok önünde çıktığı öğrenildi.

Bu önemli gelişmenin ardından İzmir siyasetinden ‘Yıldırım’ değerlendirme geldi. Kentin milletvekilleri Binali Yıldırım’ın olası başbakanlığını değerlendirdi.

İŞTE O MESAJLAR 

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: Çok mutluyuz. Binali Yıldırım 2011’den beri İzmir için çalışıyor. O efsane bir bakan. İzmir’e de Türkiye’ye de çok büyük katkıları olmuştur. İzmir’den bir başbakan çıkıyor... İzmir yatırımda siyasette her şeyde öne çıkmış olacak. İleriye umutla bakıyorduk bu umudumuz daha da arttı. Biz seçimden seçime siyaset, onun dışında yatırım yapıyoruz. Bu gelişme tüm İzmirliler adına büyük bir kazanımdır. Her şey dünden daha iyi olacak.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: İzmir’in yıllardır süren makûs kaderinin değişeceğine inanıyoruz. İzmir’in şehircilik açısından geri kaldığı, ne kadar eksik olduğu meydandadır. Binali Yıldırım deyince akla yatırım, yenilik ve teknoloji gelir. Türkiye’de en büyük yatırımları organize etmiş insan gelir. Bu insanla İzmir payına düşeni alacaktır. Geçen gün belediye başkanı söylemiş. İşbirliği de olursa İzmir en şanslı dönemini yaşar. Ben bu dönem için nefer gibi çalışacak bir milletvekiliyim. 

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok: Başbakanın hangi kentten çıkacağının Türkiye için hiçbir önemi yok. Sadece ve sadece Saray’ın güdümünde kararlara imza atacak, her söylenene itaat edecek biri isteniyor. Genel Başkanımız da açıkladı, ‘Bıyıklı mı olsun? Bıyıksız mı olsun?’ seviyesinde bir tartışma oluyor. Önemsemiyorum.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Bana göre Binali Yıldırım şaibeli bir bakandır. Öyle birinin bu ülkeye başbakan yapılması AKP’nin iç sorunudur. Türkiye için ise uluslararası alanda bir itibar kaybıdır.  

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: Başbakan olacaksa İzmir’den olmalı. Biz CHP’den olmasını isterdik ama cumhurbaşkanının ölçülerine ne kadar uyacak onu göreceğiz.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel:  Bir başka partinin iç işleri hakkında konuşmayı doğru bulmuyorum. AKP’de temayül yoklamaları milletvekilliği seçimleri sırasında da yapılmıştı. Örneğin Bilal Doğan birinci çıkmıştı ama Bilal Doğan’ı sıralamada hiç göremedik. Yani diyeceğim şudur;  Ben temayül yoklamalarının bir şeye yarayacağını düşünmüyorum. Temayül yoklamaları cumhurbaşkanının kafasında yapılıyor. Cumhurbaşkanı kendi işine kim yarayacaksa, yetkileri kullanmakta en pasifini, en sesi soluğu çıkmayanı, kendi emrettiklerini sorgusuz sualsiz yerine getirecek kişiyi arıyor. Bu kim olur bilemem. Kim olursa olsun cumhurbaşkanının emir eri olacağı kesindir. Binali Yıldırım çıkarsa onun da süresinin sınırlı olacağına Davutoğlu gibi değiştirileceğine inanıyorum. Ama yine de Başbakanlıkta İzmir’e faydalı olacağını düşünüyorum.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Temayül yoklaması mı cumhurbaşkanın fikri mi acaba? İşaret edilmeyen kişi temayülden çıkabilir mi? Herhangi bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Böyle bir cumhurbaşkanı varken başbakan semboliktir. Ne yapabilir ki? İzmir’e verdikleri proje sözlerinin hangisini yerine getirdiler? İzmir’e hizmeti yaparsa yine CHP yapar. Hükümet yine vaat verir gerçekleştirmez. İzmir ve Türkiye’yle alakalı hiçbir şey değişmez. 

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan: 12 yıldır İzmir’e ne yaptıkları ortada. Ama yine de İzmir’den bir başbakan çıkması İzmir halkının lehinedir.

 
İstanbul'da TIR faciası: Ölü ve yaralılar var
 
65 yaşında Beşiktaş hayaline kavuştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 18 Mayıs 2016 Çarşamba 08:43

Aşağıdaki Süleyman bey en azından erotık cd ile gelmedi haddini bil düzgün konus bir bakan bir Başbakan Hakkı'nda

Yorumu oyla      11      5  
süleyman 18 Mayıs 2016 Çarşamba 06:54

Binali Yıldırım siyasi hayatında her makama Recep Tayyip tarafından getirildin.İnsan bir kerede kendi iradesiyle ve liyakatla makam sahibi olur.Çok acınacak bir durum. Başbanlık için tek şart sadık olmak.En uygunuda sensin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'ın katılacağı toplantıya 'provokasyon' iptali!
Eski AK Partili Bülent Arınç’ın Ankara’da Turgut Özal Üniversitesi’nde ...
AK Parti’de bugün herkes nöbetçi!
AK Parti, bugün ilk turu yapılacak dokunulmazlık oylaması için alarma ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ağır sözler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz kandan ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Koca’ övgü: Türkiye’nin yüz akı!
CHP Genel Başkanı, grup toplantısında Moody’s’in Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Flaş! CHP oylamada ilk fireyi verdi!
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ...
Bahçeli’den ilginç çıkış: Adaylar arasında…
MHP Lideri Bahçeli, genel başkan adaylarından Koray Aydın için ilginç ...
 
Yüksel'den sert mesajlar: Demokrasi oyununa gerek yok!
CHP İl Başkanı, 'Gönlünüzdeki başbakan kim?' sorusuna çarpıcı bir yanıt ...
Bahçeli'den Orgeneral Hulusi Akar'a destek!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Meclis'te kritik 'dokunulmazlık' mesaisi
Meclis'te bugün kritik bir oturum var. AK Parti'nin dokunulmazlık teklifi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva