HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2015 Çarşamba - 12:04

Tarihi gün!: Fuar İzmir perde açtı: Kılıçdaroğlu’ndan ‘parsel’ göndermesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fuar İzmir 21. Marble Mermer Fuarı ile kapılarını açtı. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Birileri parsel parsel yer alıp yatırım yaparken birileri de parsel parsel satıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, hükümete yüklenirken İzmir’in engellendiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da, “Hizmet ve yatırımları adaletli dağıtıyor, herkese aynı nazardan bakıyoruz. Ve bize de aynı nazardan bakılsın, ayrım yapılmasın istiyoruz” diye konuştu. Vali Mustafa Toprak adına törene gelen Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can konuşmasının başında yuhalandı. AK Partili üç belediye başkanı tepkiler üzerine alanı terk etti.

Tarihi gün!: Fuar İzmir perde açtı: Kılıçdaroğlu’ndan ‘parsel’ göndermesi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve alanında ülkenin en büyüğü olan Yeni Fuar Alanı’nın açılışı 21. Marble Mermer Fuarı ile birlikte gerçekleştirildi.

- A’DAN Z’YE FUAR İZMİR: KENTE NELER KATACAK?

- FOTO GALERİ: KARE KARE TARİHİ AÇILIŞ...

Açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, siyasi parti ve sektör temsilcileri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Kürsüye “Başbakan Kemal” sloganları ile çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mermer fuarı ile ilgili yaşadığı anıyı anlattı.

Kılıçdaroğlu, fuar ile ilgili bir sanayicinin kendisini aradığını ifade ederken, “Bir sanayici beni ısrarla telefondan aradı ve ‘Ne olursunuz Aziz Bey’e telefon edin bir yer versin. Ben de ‘tamam’ dedim. Aradım Aziz Bey’i ‘yer mi yok’ dedim. O da ‘vallahi yer yok’ dedi. Sonra, ‘benim oğlum da o işi yapıyor, ona da yer yok. Bende torpil yok’ diye konuştu. İşte durum budur. Gerçek ortadadır” dedi.
 
HÜKÜMETE YÜKLENDİ
Kılıçdaroğlu, konuşmasında hükümeti de İzmir’i engellemekle suçladı. Kılıçdaroğlu, “CHP hep demokrasiyi savunur ama ‘ekonomiye ağırlık vermez’ der bazı çevreler. Demokrasinin ve hukukun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Ortak alandır. Ekonomi bizim için çok önemlidir. İşareti Mustafa Kemal Atatürk 1920’lerde vermiştir. Büyük lider ‘savaş meydanlarında kazanılan zafer ekonomiyle taçlandırılmadıkça zafer kalıcı olmaz’ demiştir. Doğru mu? O sözlerin tamamı doğrudur. Ekonomi güçlü olursa Dünya’ya farklı bakansınız. Bizi ekonomik açıdan eleştirenler gelsinler İzmir’e baksınlar, Fuar İzmir’i gezsinler. Laf aramızda bunlardan birisi İzmir’e geliyor. Sözde ders verecek. Efendim İzmir kötü yönetiliyormuş. Kocaoğlu borçları vadesinden altı ay önce bitirdi. Ender borçsuz başkanlardan birisidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu Türkiye’den daha iyidir. Ankara’dakiler bunu iyi duysun! ‘Tek isteğimiz var’ dedi başkan. Ayrımcılık yapılmasın istedi. İki yıldır Körfez’de taramak için ÇED izni vermiyorlar. Engel çıkartıyorlar. Hangi engeli çıkartırlarsa çıkartsınlar İzmir’i Türkiye’nin gözbebeği yapacağız” diye konuştu.
 


‘PARSEL PARSEL’ GÖNDERMESİ
Kılıçdaroğlu, fuar alanı inşaatı öncesinde Başkan Kocaoğlu’nun kamulaştırma çalışmaları yaparak kar ettiğini söyledi. CHP Lideri, “Kocaoğlu, fuar alanı ile ilgili bana ‘parsel parsel satın aldım’ dedi. Bir de Ankara’yı düşünün, parsel parsel lafı size bir şey hatırlatıyor herhalde... Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsü, belediye başkanı için ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ diyor. Birileri satıyor, tezgâhlaştırıyor birileri ise parsel parsel görkemleştiriyor. Aradaki fark budur” dedi.

KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ YAĞMURU
Kılıçdaroğlu, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na övgüler yağdırdı. Kılıçdaroğlu, “Bizim temel özelliğimiz var. Her kuruşun hesabını vermek bizim boynumuzun borcudur. Metro yapılıyor. İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da yapılıyor. Ankara ve İstanbul uzun yıllar sonra havlu attı. Ulaştırma Bakanlığı devraldı. İzmir ise kendi kaynakları ile yapıyor. Çünkü burada her kuruşun hesabı verilir ve arkasında durulur. İzmir metronun kilometresini 60 milyon TL’ye, Ankara 100 milyon TL’ye, İstanbul ise 150 milyon TL’ye yapıyor. Arada üç misli fark var. ‘Neden borçlarımı ödedim, metroyu yapıyorum’ diyor. Çünkü her kuruşun hesabını verdiği, bütün İzmirlilere saygı duyduğu için yapıyor. Bunu Aydın, Muğla, Tekirdağ’da görürsünüz. Nerede bir CHP’li başkan varsa orada hayat, ekonomi, sokaklarında özgürce yaşayan vatandaş var. İstanbullu nefes almak için Beşiktaş’a, Kadıköy’e gider. Buralarda sanat, özgürlük, insana saygı var. Başkan metroyu ‘11 kilometre aldım 130’a çıktı’ diyor. Ankara’dan para geliyor mu? Hayır ama engel geliyor. Aziz Bey ile ilgili yargılama yapıldı. İsterseniz 400 değil bin 400 yıl yargılayın biz hedefimizden dönmeyeceğiz. Tek hedefimiz halka hizmettir. Onlar her şeyi sattılar. Burada parsel parsel yerler satılmadı. Eskişehir’de, İzmir’de büyük işler yapıldı. İzmir’de opera binasının da temeli atılacak. İzmir Dünya kenti olma sözü veriyor” diye konuştu.



4 YIL İSTEDİ
Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seslenirken, “Önümüzde bir süreç var. 7 Haziran… Bir vatandaş bana yolda ‘ne olursun bizi haramilerden kurtar’ dedi. İzmirlilere sesleniyorum. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu, halka hesap vermenin namus olduğuna inanıyorsanız bütün Türkiye’den 4 yıl yetki istiyorum. Özgür bir Türkiye, büyüyen, ayrımcılık yapan değil birleştiren bir ülke olacaktır. Hiç kimsenin inancıyla, etnik kimliği ile ilgilenmeyen siyaset anlayışını egemen kılacağız. Bunun sözünü veriyorum. Sözümün arkasında duracağım” dedi.



NASIL GURURLANMAYALIM?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasına, “Bugün İzmir’in düğün günü, bugün İzmir’in bayramı” diyerek başladı.

Kocaoğlu, “Kurtuluş ve var oluş savaşımızı başlatıp bitiren, Türkiye Cumhuriyeti’ne ekonomik bağımsızlık yolunu açan öncü kent İzmir, bugün büyük bir gururu, büyük bir onuru daha yaşıyor. Nasıl sevinmeyelim, nasıl gururlanmayalım ki? İzmir Fuarı’nın kurucusu, unutulmaz Belediye Başkanı Dr. Behçet Uz’dan aldığımız bayrağı, bugün çok daha yukarılara taşıdık. “Fuarlar ve kongreler kenti İzmir” hedefi için çalışan merhum Başkanımız Ahmet Piriştina’nın en büyük rüyalarından birini gerçekleştirdik ve 1. İzmir İktisat Kongresi'nde “Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz İzmirlilere verdiği büyük görevi başarıyla yerine getirdik. Milli Mücadele’yi simgeleyen dev bir anıt ve Cumhuriyetin en önemli eserlerinden biri olan İzmir fuarcılığında çıtayı çok ama çok yukarılara taşıdık. Bu başarı tüm İzmirlilerindir. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.
 
AYNI NAZARDAN BAKILSIN
Yerel yönetimler olarak yeniliklere hızla ayak uydurabilecek ölçüde dinamik, bilgiyle gelişen ve zenginleşen refah düzeyi yüksek, çevresindeki doğal yaşamı, toprağı, suyu ve havası korunmuş bir İzmir için uğraş verdiklerini ifade eden Kocaoğlu, “Hemşerilerimizin ortak çıkarlarını gözeterek hakça planlama yapıyor, hizmet ve yatırımları adaletli dağıtıyor, herkese aynı nazardan bakıyoruz. Bize de aynı nazardan bakılsın, ayrım yapılmasın istiyoruz. Borç ödeme ahlakı konusunda gerçekten örnek bir belediyeyiz. Güçlü bir yerel yönetim olabilmenin temel koşulunun güçlü bir finans yapısı olduğunu iyi bilmekteyiz. Tüm stratejimizi işte bu ana unsur üzerine kurduk. Hazine’ye olan borcumuzu 2012 yılında, hedefimizden 6 ay daha önce sıfırladık. Kredi notumuzu son 8 yılda tam 9 basamak birden artırdık. 11 kilometre olarak devraldığımız raylı sistem hattını 130 km.ye kadar çıkardık. Toplu ulaşımı tamamen yüksek teknolojiyle donatılmış, çevreci araçlarla karbon kompozit yolcu gemileri, tramvaylar ve elektrikli otobüslerle takviye ediyoruz. Hemşerilerimiz ve kentimize gelen konuklarımıza 1,5 saat tek biletle “Türkiye’nin en ucuz” toplu ulaşımını sunuyoruz” diye konuştu.



Kocaoğlu, konuşmasında yerelde kalkınma vurgusu da yaptı. Kocaoğlu, “Yerelde kalkınmanın topyekun olacağını iyi biliyoruz. Bu nedenle tarımın gelişmesi için samimiyetle çalışıyoruz. Tarla yollarını asfaltlıyor; çiçek, süt ve fidan üreticileriyle sözleşmeli alım sözleşmesi yapıyor, organik tarımı ciddi anlamda destekliyoruz. Üreticilerimize her yıl 1 milyon meyve fidanı dağıtılıyor. Çevre ve arıtma yatırımlarında çok özel bir yere geldik. Körfez’de yeniden yüzebileceğimiz günlere adım adım yaklaşıyoruz. Özetle, bugünün ve yarınların İzmir’i için var gücümüzle çabalıyoruz” dedi.
 
TAVİZ VERMEYECEĞİZ
Fuarın İzmir için çok önemli olduğunu anlatan Kocaoğlu, “İzmir demek, fuar demek! Fuar demek ekonomi demek; ticaret, turizm, istihdam demek! Kazanç, iş, aş, bereket demek! Yatırım demek, rekabet demek! Fuar demek buluşma demek, kaynaşma demek işbirliği, barış ve dostluk demek! İzmir’deki fuarcılık ve hizmet sektörü, çok kısa süre içinde 5 kat büyüyecek bir potansiyele sahip olmuştur. Fuar İzmir, A’dan Z’ye her şeyiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. 337 bin metrekarelik arazisi parsel parsel satın alınmıştır. İlk etapta harcanan para 400 milyon TL’dir. Monoray, kavşak, otel ve kongre merkeziyle birlikte maliyeti 1 milyar lirayı bulacaktır. Sadece Türkiye’de değil, dünyada böyle bir model yok! Eş zamanlı olarak açacağımız 21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Marble ise Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı. Hedefimiz, onu da “dünyanın en büyüğü” yapabilmek. Bu dev fuar için burada tam 1298 adet stant kuruldu. 632 TIR malzeme taşındı. Farklı illerinden 15 bin ton doğal taş, İzmir’e geldi. Türkiye’nin 43 vilayeti, dünyanın 30 ülkesi burada buluştu. Biliyoruz; ilk olmak, öncü olmak önemlidir. Ama bir o kadar önemli olan da, bu önderlik vasfını yaşatabilmek ve geleceğe taşıyabilmektir. İzmir olarak, İzmirliler olarak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu kararlılığımızdan en küçük bir taviz bile vermeyeceğiz. Mustafa Kemal’in kenti olarak, O’nun bize çizdiği rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürümeye devam edeceğiz. Çok, daha çok çalışacağız. Demokrasiden, özgürlükten, Cumhuriyet ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz” dedi. Kocaoğlu, İzmirlilere kendisine inandığı için teşekkür etti.

Törende konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da yeni fuar alanının ilçeye büyük hareket getireceğini söyledi. Şenol, kentsel dönüşüm projelerinin de başlaması halinde çalışmaların hızlanacağını ifade etti.



RAKAMLARLA FUAR İZMİR
Kentin gelişen fuarcılık potansiyeline cevap verebilmek ve sektörün önünde yeni kapılar açmak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fuar İzmir için 400 milyon TL’lik yapım maliyetini tek başına üstlendi. Kavşak ve monoray projeleriyle birlikte özkaynaklarla yapılan yatırım tutarının yaklaşık 600 milyon TL olacağı bildirildi. Tesisin kurulduğu 337 bin metrekare alandaki kamulaştırmalar için de 40 milyon TL harcandı. Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi olarak inşa edilen Fuar İzmir’le birlikte kente yeni ve büyük çaplı fuarlar kazandırılması, mevcut fuarların ise büyütülerek uluslararası alana taşınması hedefleniyor.
 
En büyük fuar alanı
Toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edildi. Toplam inşaat alanı ise 240 bin metrekare büyüklüğünde. İnşaat alanından 2 milyon 300 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Bu da yaklaşık 200 bin kamyona karşılık geliyor. Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 adet ‘Eyfel Kulesi’ inşa edilebilir. Yeni fuar kompleksinin inşaat aşamasında dökülen 300 bin metreküp betonla, 100 metrekarelik 6 bin daire inşa edilebilir. Fuar İzmir için 29 bin metre “fore kazık” yapıldı ki, bu da yaklaşık olarak Konak-Kemalpaşa arasındaki mesafeye karşılık geliyor. İksa duvarı (kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sistem) için, Çeşme-Bergama arasındaki mesafe kadar, yani 200 kilometre uzunluğa denk gelecek miktarda ankraj (betonarme yapılarda çelik donatının beton içerisine bağlanması) yapıldı.
 
Fuar İzmir’de neler var?
Fuar İzmir’de 4 adet kapalı, 1 adet açık sergi alanı bulunuyor. Sergi hollerinin toplam alanı 90 bin metrekare yani 12 futbol sahası büyüklüğünde.
A Holü Sergi Salonu: 3 kattan oluşan bu bölümde sergi holü olarak 23 bin metrekare ayrıldı. Otopark alanının büyüklüğü ise 46 bin 350 metrekare.
B Holü Sergi Salonu: 3 kata yayılan bu bölümün sergi hollerinin büyüklüğü 26 bin 600 metrekare. Blokta 11 bin 100 metrekarelik sığınak katı ve 6 bin 50 metrekarelik tesisat katı bulunuyor.
C Holü Sergi Salonu: 15 bin 650 metrekare büyüklüğünde sergi holüne sahip bu bölümün en önemli özelliği ise, 16 metrelik yüksekliğiyle ‘Tekne, Denizcilik ve Yat Fuarı’ (Boat Show) için özel olarak tasarlanmış olması.
D Holü Sergi Salonu: 3 kattan oluşan bu bölümün 11 bin 500 metrekaresi sergi holü, 12 bin 500 metrekaresi sığınak ve teknik merkez, 800 metrekaresi ise görüşme odaları için ayrıldı.
Ofis Bloğu: 8 kattan oluşan Ofis Bloğu’nun 45.600 metrelik bölümünde 6 katlı otopark, ofis, vip salonu ve dinlenme salonu bulunuyor.
12 bin 900 metrekarelik bölümünde ise restoran, mutfak, ofis, seminer salonu, kafeterya ve teras yer alıyor.
Fuar Sokağı: Bu bloğun 14 bin 400 metrekarelik bölümünde 4 katlı Fuar Sokağı, 3 katlı otopark ve ofisler var. 10 bin 450 metrekarelik bölümünde ise 2 adet seminer salonu, kafeterya, görüşme odaları, ofis ve restoran inşa edildi.
Seyir Kulesi: Fuar İzmir’in bu bölümünde 48 metre yüksekliğinde 14 kattan oluşan Seyir Kulesi yer alıyor.
Açık Sergi Alanı: Komplekste 31 bin 650 metrekare özel sergi alanı bulunuyor.
2500 araçlık kapalı otopark alanı: Alanda 93 bin m² büyüklüğünde toplam 2 bin 500 araç kapasiteli kapalı otopark da kuruldu.
 
Alan detayı
Açık sergi alanı: 31.650 metrekare, Fuar Meydanı: 20.500 metrekare, Fuar Platosu: 12.000 metrekare, 2. Etap için ayrılmış arazi: 46.000 metrekare, 2. Etap için ayrılmış sergi holü alanı: 33.000 metrekare, Rezerv alan (kongre-otel/ açık otopark) :40.000 metrekare, Kompleks alanının peyzaj çalışmaları için 1545 adet ağaç, 9478 adet bitki dikildi. 4700 metrekare hazır çim serimi yapıldı.
 
Dünyanın üç büyüğünden biri
İzmir’le özdeşleşen ve bir dünya markası haline gelen, dünyanın önde gelen üç büyük mermer fuarı arasındaki MARBLE, bu yıl kapılarını Türkiye’nin en nitelikli ve en büyük fuarıyla birlikte açtı. İzmir, MARBLE ile birlikte 21. kez mermer ve doğaltaş sektöründe dünya çapında bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
 Fuar için 1298 adet stant kuruldu. 632 TIR malzeme taşındı. Farklı illerden 15 bin ton doğal taş, İzmir’e geldi. Türkiye’nin 43 vilayeti, dünyanın 30 ülkesi burada buluştu.
Marble, Fuar İzmir ile bu yıl metraj olarak yüzde 168, katılımcı sayısı olarak yüzde 31 ve stant alanı olarak yüzde 70 oranında büyüdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türk fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından düzenlenen fuarın, 27 ülkeden 373’ü yabancı toplam 1.562 katılımcısı bulunuyor. 119 bin m2 alan üzerinde düzenlenen fuarda, mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak-iş makinaları/ekipmanları ve sarf malzemeleri yer alıyor. Fuarda, ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 15 bin ton doğal taş, toplam 784 adet blok sergileniyor. Sadece profesyonel ziyaretçilere açık olan fuar, 28 Mart 2015 Cumartesi sona erecek.

  


 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 10 Nisan 2015 Cuma 09:43

1.5saat tek bilete ucuz ulaşım sunuyoruz demiş. Zaten aktarmalarla daha önce 30-40dk gidilen semtlere şimdi aktarma noktalarında bekleye bekleye aktara aktara anca 1.5saatte ulaşabiliyor insanlar. Aziz Kocaoğlu insanlarla dalga geçiyor resmen. Örnek veriyorum. Kuzeyin en büyük semti 342 Egekent Gümrük iptal oldu. İnsanları 802 ve izbana yönlendirdiler. Çiğli'de aktarmaya gelince en az 20-30dakika bekleniyor. Rezillik ötesi. Aziz Kocaoğlu istifa !!!

Yorumu oyla      13      5  
26 Mart 2015 Perşembe 17:05

bostanlılı arkadaşım çok haklısın, fuar alanını bostanlıya yapmaları gerekirdi :)) biri de takmış gemilere :))

Yorumu oyla      11      14  
Bornovalı 26 Mart 2015 Perşembe 11:08

İşleri sadece tenkid etmek olanlar: Dikkate bile alınmıyorsunuz- Böyle bir fuar- İzmir ve ülkemiz için hakiki bir kazançtır- Her türlü sektör maddi olarak fayda görecektir- Bu fuarı İzmir'e kazandıranlara teşekkür borçluyuz-

Yorumu oyla      12      11  
bostanlı 26 Mart 2015 Perşembe 10:51

fuarın yeri son derece yanlış,ulaşımı oldukça zahmetli,bunu ilerde herkes görür.

Yorumu oyla      19      6  
Izmirli 26 Mart 2015 Perşembe 09:03

Fuar tam anlamıyla doğru bir proje değil, var olan fuar yeterliydi, ayrıca gemilerde çalışmıyor

Yorumu oyla      20      12  
26 Mart 2015 Perşembe 08:43

Siz İzmirdeki Fuarı dünyanın en önemli fuarı sanmaya devam edin. Dünyanın umrunda bile değil.

Yorumu oyla      21      10  
26 Mart 2015 Perşembe 02:16

hala daha "Var olan fuar bence yeterliydi, eskisi gibi 1 ay acik değil ki yada acik oldugunda zaten gazinolar calismiyor sadece yeme icme fuari baska bir etkinlik yok!" şeklinde yorumlar görüyorum. İzmir'de ki bazı kesim izmir de sadece İEF'ı yapılıyor zannediyor :))

Yorumu oyla      18      13  
ST 25 Mart 2015 Çarşamba 19:06

Açılışa çağrılı olduğu halde gelmeyen Sayın İzmir Valisinin herhalde çok daha önemli işleri vardı. Bu şehir birçok vali gördü ama kaçının adı akıllarda kaldı. Bir de böyle düşünülsün. İzmirli İzmir'e gerçekten hizmet edenleri başının üzerinde taşır. Kaç kişiye rahmetli Ahmet Piriştina gibi bir cenaze töreni nasip oldu. Nedeni sevgi, takdir. Gerisi boş.

Yorumu oyla      24      12  
YORUMCU BABA 25 Mart 2015 Çarşamba 18:58

Sayın KILIÇDAROĞLU. Sizinde Bildiğiniz Gibi akp Hükümeti,2008 Yılında Herhangi Bir İşte Çalışmayan Ve Sigortalı Olmayan,Üstelik Sigortalı Olma Talebinde Bile Bulunmayan Çocuklarımıza ZORUNLU Olarak Genel Sağlık Sigorta Primi Ödenmesi Zorunluluğu Getirdi.Bir Çok Ailenin SGK ca Çalışmayan Çocuklarına 3 Bin 4 Bin Lira Arası Borçlar Oluşturmuşlar.Çoğu Ailelerin Bu Boçlardan Haberleri Dahi Yoktur.akp Hükümetinin Bu Uygulaması Evrensel Hukuk İlkelerine Ve ANAYASA ya da Aykırıdır.Yaklaşık 7.500.000 Kişiye 11 MİLYAR Borç Oluşturulmuş.Sizden Ricam Lütfen Bu Borçların Hükümetinizce Derhal İPTAL Edileceği Müjdesinin TV EKRANLARIN dan Bizlere Duyurulmasıdır.Bu Haberi Okuyan Herkez Lütfen Birbirlerini Haberdar Etsinler.İnanın Bu Vaatle Bir Çok Oy Kazanırız.Lütfen Arkadaşlar.Duyarlı Olalım.

Yorumu oyla      22      11  
25 Mart 2015 Çarşamba 18:11

şöyle bir tesis İstanbul ya da Ankara'da açılsa hükümetin tamamı, Cumhurbaşkanı, vali, dış ülkelerden konuklar ve tabi ki basının hepsi orada olur ve saatlerce canlı yayın yaparlardı ama yapılan iş İzmir'de ve CHP'li bir belediye yaptığı için haberlerin 1,5-2 dakikasında yer kaplıyor, onda da yürüyen merdivendeki yaşlı adamın düşmesi, Kılıçdaroğlu'nun konuşması geçiyor. Ekonomi kanallarında fuar izmir ile ilgili haber bile yok.

Yorumu oyla      38      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Fuar İzmir açılışında Vali’ye büyük protesto!
Vali Mustafa Toprak’ın Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi açılışına katılmaması ...
'Bornova'da Kış' Altındağ'da görücüye çıktı
Bornova Belediyesi'nin her yıl binlerce Bornovalıya verdiği "Hobi ve Beceri ...
Tarihi gün: Fuar İzmir kapılarını açıyor
Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli kompleksi Fuar İzmir dünyanın en ...
 
Bergama'dan bahara şenlikli merhaba
Bergama Mualla Ersezgin Ortaokulu baharı “Bahar Bayramı” kutlaması ile karşıladı.
Aliağa'nın sağlık haritası çıkartılıyor
Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, '7'den 77'ye Sağlık' projesini hayata geçirdi. ...
Bucalı kadınlardan el emeği göz nuru sergi
Buca Belediyesi ve Buca Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile "Geleneksel ...
 
Selçuk’ta toplu sözleşme sevinci
Selçuk Belediyesi ile Belediye İş Sendikası’na bağlı işçiler arasında ...
Urla Kent Konseyi’nden Engelli Meclisi’ne seramik kursu
Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi ve Urla Halk Eğim Merkezi işbirliğiyle ...
Flaş! Karşıyaka Belediyesi’nde işçi krizi
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron şirket çalışanları işten ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva