HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2015 Çarşamba - 08:53

Tarihi gün: Fuar İzmir kapılarını açıyor

Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli kompleksi Fuar İzmir dünyanın en büyük 3 mermer fuarı arasında yer alan MARBLE ile kapılarını açıyor.

Tarihi gün: Fuar İzmir kapılarını açıyor

İzmir’in son yıllardaki en büyük yatırımı Fuar İzmir, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla Türkiye’nin en büyük fuarı MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile kapılarını açacak. 1298 stantta sergilenecek doğal taşların toplam ağırlığı 15 bin tona ulaşırken, yerli-yabancı 1562 katılımcı yer alacağı fuarın kent ekonomisine katkısının 150 milyon doları aşması bekleniyor.

Saat 10.00’da MARBLE ile yapılacak resmi açılış ardından, 19.00’da tüm İzmirliler’in davetli olduğu kutlama düzenlenecek. Emre Aydın konseri ve ışık gösterileriyle büyük coşku yaşanacak.
 
BENZERİ BULUNMUYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, temelini 2013 yılında attığı Fuar İzmir için 400 milyon liralık yatırımı öz kaynaklarını kullanarak tek başına üstlendi. Yapılacak kavşak ve monoray projeleriyle yatırımın tutarı 600 milyon liraya ulaşacak. Bu rakamın ikinci etapta yer alan ek holler, otel ve kongre merkeziyle birlikte 1 milyar liraya çıkacağı belirtildi. Toplam 337 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanına sahip fuar İzmir 50 futbol sahasına eşit bir arazide yapıldı.


 
GÖREVİ ATATÜRK VERDİ
Başkan Aziz Kocaoğlu, Türkiye ve dünyada ilk kez bir büyükşehir belediyesinin tek başına ve özkaynaklarıyla böyle bir fuar tesisi yaptığına dikkat çekti. Fuar ve fuarcılık konusunda Ulu Önder Atatürk’ün İzmir’e bir görev verdiğini, bu görevi yerine getirdiklerini anlatan Kocaoğlu, “Fuar İzmir, kentimiz ve Türkiye’nin gelişmesinde ürünlerin tanıtımında, hizmet sektöründe önemli bir kaldıraç olacak. Kültürpark fuar alanında yılda 30 fuar gerçekleştiriyoruz. Lokomotif fuarlarımız olan MARBLE ve gelinlik fuarının artık burada büyümesi fiziki şartlar nedeniyle imkansızdı. Fuar İzmir'de 365 gün fuarcılık yapacağız" dedi.
 
YÜZDE 168 BÜYÜDÜ
Kocaoğlu, yeni yerinde açılacak Mermer ve Doğaltaş fuarında alanın geçen yıla göre yüzde 168, stant sayısın yüzde 64 arttığını, katılımcı sayısının 1187’den 1562’ye, yabancı katılımcı sayısının da 275’den 373’e çıktığını açıkladı, “Şu anda potansiyelimiz 5 misli büyüyecek. İleri yıllarda 7 misli olacak. Fuarcılığımızı yer büyüklüğümüze paralel olarak büyüttüğümüzde, katılımcı ve ziyaretçilerle önemli fuar merkezi olmasıyla birlikte İzmir’de taksicisinden, asnafına, otelinden, hediyelik eşya satıcısına kadar hizmet sektörüne katkısı da katlanacak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Mart 2015 Çarşamba 13:11

yorumlara bakıyorum ve diyor ki "eğitim şart " :))

Yorumu oyla      12      8  
eray'a 25 Mart 2015 Çarşamba 12:05

Arkadas hic mi haber okumuyorsun? Yoksa soylediklerinde kasıt mı arayalim? Yahu kavsak izni daha yeni geldi, kolay mi aninda yol yapmak?

Yorumu oyla      15      9  
Deniz 25 Mart 2015 Çarşamba 11:45

İzmir e gelişmemiş diyen ya cahildir yada art niyetli. Türkiyenin hemen hemen her yerini gördüm. Yaşanılacak tek yer İzmir.

Yorumu oyla      15      10  
ahmet k 25 Mart 2015 Çarşamba 11:03

genç akp'liler rahatsız :D

Yorumu oyla      19      10  
eray'a 25 Mart 2015 Çarşamba 10:44

Arkadas hic mi haber okumuyorsun? Yoksa soylediklerinde kasıt mı arayalim? Yahu kavsak izni daha yeni geldi, kolay mi aninda yol yapmak?

Yorumu oyla      17      10  
eray 25 Mart 2015 Çarşamba 10:31

Sayin başkan önce yol projesi yapacaktin sonra fuarı inşaa edecektin. Yol yok yol rezillik dizboyu Köşede sıkışmış kalmış fuar napayim Trafik felç

Yorumu oyla      15      16  
Hasan 25 Mart 2015 Çarşamba 10:26

İzmir in ne vizyonu var da uluslararası fuar yapılacak? Sadece mermer fuarı. GAziantep de bile İzmir' den daha fazla fuar yapılıyor. Önce kentsel dönüşüm yapıp biraz görünümünü güzelleştirelim İzmir' in.

Yorumu oyla      18      15  
mert 25 Mart 2015 Çarşamba 10:19

Toplu ulaşım nasıl olacak önce ulaşım sorunu çözülmeliydi. Bence bu kadar çok para harcanacağına daha az para ile mevcut fuar alanı geliştirilebilirdi. Bence gereksiz oldu, bir süre sonra çürümeye terkedilir.

Yorumu oyla      15      16  
murat 25 Mart 2015 Çarşamba 10:18

bugün ölü yatırım dersiniz. yarın bir bakmışsınız etrafında oteller açılmış, sonra iş merkezleri, ardından emlak piyasası canlanmış. bir bakmışsınız şehrin yeni bir cazibe merkezi oluşmuş. İzmir sadece sahil şeridinden ibaret olmamalı. şehrin yönü içerilere doğru girmeli. ama gecekondu mahallesi olarak değil. böyle projelerle. dolayısıyla tebrikler. inşallah hayırlı olur. güzel olur

Yorumu oyla      21      10  
vatandas 25 Mart 2015 Çarşamba 09:56

Sayin huseyin avni bu yapilan fuar kultur parktaki fuarla ayni olacak yani yine herkes gidip gezecek eglenecek bugunku yapilan mermer fuari cok biliyormus gibi insanlari yanlis yonlendirme.simdiki fuar nasil oluyorsa yeni fuar cok daha guzel ve uzun olacak

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'dan bahara şenlikli merhaba
Bergama Mualla Ersezgin Ortaokulu baharı “Bahar Bayramı” kutlaması ile karşıladı.
Aliağa'nın sağlık haritası çıkartılıyor
Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, '7'den 77'ye Sağlık' projesini hayata geçirdi. ...
Bucalı kadınlardan el emeği göz nuru sergi
Buca Belediyesi ve Buca Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile "Geleneksel ...
 
Selçuk’ta toplu sözleşme sevinci
Selçuk Belediyesi ile Belediye İş Sendikası’na bağlı işçiler arasında ...
Urla Kent Konseyi’nden Engelli Meclisi’ne seramik kursu
Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi ve Urla Halk Eğim Merkezi işbirliğiyle ...
Flaş! Karşıyaka Belediyesi’nde işçi krizi
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron şirket çalışanları işten ...
 
Konak'ta 7'den 70'e spor özgürlüğü
Çocuk ve gençlerin fiziksel yeteneklerini geliştirmek, halkın beden ve ...
Karşıyaka'nın 163 işçisine iyi haber: Kent A.Ş. ihaleyi aldı
Karşıyaka Belediye şirketi Kent AŞ’de çalışan ve ihale sürecinde işten ...
Halk Arenası 'Sakin Şehir'e taşınıyor!
Halk Tv’de usta gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva