HABERLER>GÜNCEL
19 Kasım 2017 Pazar - 12:09

Süleymanoğlu ölümsüzlüğe uğurlandı

Naim Süleymanoğlu (50), bugün Edirnekapı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Yunanistan'dan gelip 'Cep herkülü'nün cenazesine katılan ezeli rakibi Leonidis Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ünlü halterciye veda etti. Cenazeye ayrıca imamın sözleri damga vurdu.

Süleymanoğlu ölümsüzlüğe uğurlandı

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.

28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50) için bugün Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor.

Öğle namazını müteakip düzenlenecek tören öncesi Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılıyor. 
Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı görüldü.

LEONİDİS DE GELDİ, TABUTUNA ÖPEREK VEDA ETTİ
Süleymanoğlu'nun rakibi olan Yunan halterci Leonidis de cenazeye katılan isimler arasındaydı.Eskiden Süleymanoğlu'un en önemli rakibi olan Leonidis Fatih Camii'nde Süleymanoğlu'nun tabutunun yanına geldi.

Tabutun başında bir süre bekleyen Leonidis, ardından Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ona veda etti. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.

BAKAN OSMAN BAK: O BİR EFSANEYDİ
Naim Süleymanoğlu'nun cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, " O bir efsaneydi. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, "Spor dünyası için çok değerli bir insandı. Hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

- AJANLAR SAVAŞIYDI... NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN UNUTULMAZ FOTOĞRAFLARI

NAİM'İN EN BÜYÜK RAKİBİ KONUŞTU... 'İNANAMIYORUM'

BULGAR BASININDA DA YER ALDI
Dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun vefatı, Bulgar basınında yer buldu. Bulgaristan Devlet Haber Ajansı (BTA) ve Bulgaristan Ulusal Radyosu'nun bültenlerine dayandırılan haberlerde, Süleymanoğlu'nun cenazesine siyaset, iş ve spor dünyasından birçok ismin katılacağı aktarıldı. Sega gazetesi, "Naim Süleymanoğlu bugün İstanbul'da toprağa verilecek." ifadesini kullanarak sporcunun kariyerindeki başarılardan söz etti.24 Saat gazetesi, "Süleymanoğlu, beklenen ikinci ameliyata dek dayanamadı." diyerek, vefatı dolayısıyla tüm dünyanın milli sporcunun rekorlarını bir kez daha anımsadığına vurgu yaptı. 

Hükümet yanlısı Standart gazetesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleymanoğlu'nun sağlık durumuna büyük ilgi gösterdiğini yazdı.Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) ise internet sayfasından yayımladığı mesajda, partinin genel başkanı Lütvi Mestan'ın, "Onurlu bir şampiyon, altın halterci Naim'in vefatı kalplerimizi yasa boğdu." ifadelerine yer verdi. 

Türkiye'nin Bulgaristan'daki diplomatik temsilcilikleri de sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayımladı

"MANEVİ ABİSİYİM"

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal Naim Süleymanoğlu’nun babasının manevi oğlu olduğunu hatırlatarak, "Ben de onun manevi ağabeyi oluyorum. İlk günlerini hatırlıyorum. Pırıl pırıl bir insandı. Hiçbir zaman kimseyi üzmedi. Dünyada hala onun kırdığı rekor kırılamadı. Kimsenin de kırabileceğini sanmıyorum" dedi.

"HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de cenazeye katılan isimler arasında yer aldı. Naim Süleymanoğlu’nun göçmen kuşağının temsilcilerinden olduğunu söyleyen Hamzaçebi, "Şampiyonlukların başlangıcını ateşlemişti. Müthiş bir insandı. ’Cep Herkülü’ boşuna denmedi. Çok güzel harika bir insandı. Hiçbir zaman unutmayacağız" ifadesini kullandı.

İMAM: BİR MİLLET KAHRAMANINI EBEDİYETE YOLCU EDİYORUZ

Dünya spor tarihinin en önemli sporcularından milli halterci Naim Süleymanoğlu Fatih Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Camii İmamı, efsane sporcu Naim Süleymanoğlu’nu şu sözlerle sonsuzluğa uğurladı:

Bugün bir millet kahramanını ebediyete yolcu etmek üzere burada toplandık. Naim Süleymanoğlu gerçekten bir millet kahramanıydı. O bileğindeki ve pazusundaki gücü yüreğindeki aşk, azim, iman ve heyecanla buluşturarak bu millete yüzlerce madalya armağan etmiş ve alanında dünya rekorları kırarak başımızın dik olmasına göğsümüzün kabarmasına vesile olmuş bir kahramandır.

Son zamanlarda yaşadığı hastalıkları, çektiği acıları inşallah onun ahirette de terfi-i derecatına vesile olmuştur. Biz şahidiz ki Naim Süleymanoğlu milletimizin değerlerine gönülden inanan ve bu inançla arkasındaki millet enerjisini hissederek sahneye çıkan ve kaldırışını o aşkla yapan bir insandı.

Ve sonuna kadar da en üstün başarıyı muhafaza etti. Biz onu millet olarak gururla sevgiyle ebediyete yolcu ediyoruz.
Ve bu son görevimizi, ifa ettiğimiz sırada ona bir kere daha millet aşığı, millet sevdalısı, bayrak sevdalısı olduğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz.

Onun bir millet sevdalısı olduğuna ve onun bir kahraman olarak bu millete madalyalar kazandırdığına bu ülkeye madalyalar kazandırdığına şahitlik eder misiniz? Biz de şahitlik ediyoruz Allah-u teâla şahitliklerinizi kabul etsin.

YERLİKAYA ANLATTI

Cumhurbaşkanı Danışmanlarından Hamza Yerlikaya Süleymanoğlu’nu hastanede sık sık ziyaret ettiğini söyleyerek, "Her zaman söylediği, ’Ben milletimi çok seviyorum. ’Devletimi çok seviyorum’. ’Cumhurbaşkanımıza çok bağlıyım, çok seviyorum’. ’Hizmet etmek istiyorum’ diye söylemleri oluyordu" şeklinde konuştu. (Hürriyet)

 
Eflatun Nuri’nin kazananları belli oldu
 
İzmir'de korkutan deprem! Şiddeti...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Naim'in en büyük rakibi konuştu... 'İnanamıyorum'
Naim Süleymanoğlu’nun sporculuk yıllarında “ezeli rakibi” Yunan Valerios ...
İzmir'deki vahşet günlerce konuşulmuştu... İşte 'anne katili kızlar'a verilen ceza!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü'yü elektroşok ...
Mehmet Karabel yazdı... Müftü'den evlendirme memuru çocuk sayısına karışır mı?
Mehmet Karabel yazdı... Müftü'den evlendirme memuru çocuk sayısına karışır mı?
 
NATO Genel Sekreteri Erdoğan'dan özür diledi
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ...
Bornova'da panik! Siren sesleri hiç durmadı!
İzmir'in Bornova ilçesinde bir apartmanda çıkan yangında 4 kişi dumandan etkilendi.
ABD'li savcılara soruşturma: Ayrıntılar belli oldu
Adalet Bakanlığı, ABD’deki Reza Zarrab soruşturmasını başlatan New York ...
 
Cumhuriyet tarihinde bir ilk!
Türkiye'de ilk defa Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na bir kadın atandı. ...
Hakan Şükür'ün ABD'deki lüks yaşamı... Böyle görüntülendi!
Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Hakan Şükür’ün ABD’nin San Francisco ...
İzmir'de NATO karargahı önünde protesto
NATO'nun Norveç'te düzenlenen tatbikatında, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva