HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2017 Cuma - 23:13

Selçuk'taki krizi sonrası... AK Parti ve CHP'lilerden tweet savaşları!

Selçuk’ta yaşanan kriz sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun terk etmesinin ardından CHP’li vekiller ve yöneticiler ile AK Partili milletvekillerinden çok sert açıklamalar geldi.

Selçuk taki krizi sonrası... AK Parti ve CHP lilerden tweet savaşları!

EGEDESONSÖZ – Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı İZBAN’ın Selçuk’a uzaması töreninde konuşmak için kürsüye çıkan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yuhalanması krize yol açtı. Kocaoğlu, sert tepki göstererek  “Bu işin fikir babası da uyguluyacısı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Bunu böyle bilin. Bunu Başbakan'a da sorun. Ayıptır. Bu yaptığınız kırdı, geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım.  Siz nezaket kuralları içerisinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın Başbakan'ın kadar benim de projemdir. Bunun böyle bilinmesi ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam olmaya çağırıyorum" dedi ve protokolü terk etti.

Yaşanan gelişmeler ise sosyal medyada adeta olay yarattı. CHP ve AK Partililer karşılıklı açıklamalar yaparken yaşananlar twitter’da trend topig oldu. CHP’li vekiller ile yöneticiler Kocaoğlu’na destek çıkarken, AK Partili vekiller Kocaoğlu’na adeta ateş püskürdü.

İşte o açıklamalar…

Mahmut Atilla Kaya (AK Parti İzmir Milletvekili)

Bu zamana kadar İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak temsil ettiğiniz makama saygı çerçevesinde seviyeyi hiç düşürmedim. Ancak bugün kullanmış olduğunuz dil ve sergilediğiniz tutum karşısında söyleyebileceğim tek bir şey var. Evet, açık ve net söylüyorum, Aziz Kocaoğlu sen koca bir yalancısın. Herkesin gözünün içine bakarak yalan söylüyorsun. İZBAN programından haberiniz olmadığını söylüyorsun. Bu tören için, TCDD Genel Müdürü bayramdan önce sizi arayıp bilgilendirmedi mi! 8 Eylül'ün Selçuk'un kurtuluş tarihi olduğunu, bu törenin de aynı günde yapılabileceğini söyledi ve mutabık kalmadınız mı! Selçuk Kurtuluş Günü'nde Toplu Açılış Töreni yapalım denildiğinde 'tamam, güzel olur' demedin mi!  Şimdi çıkıp utanmadan, sıkılmadan, "programdan bir gün önce haberim oldu" diyorsun. Yazıklar olsun!

 İZBAN'ın Selçuk'a ve Bergama'ya kadar uzatılması, Sn. Başbakanımızın 2011'de hazırladığı 35 Proje'den birisidir. Çıktın, bugün kürsüden 35 Proje'nin içindeki bir projeye 'benim projem' diyerek yine yalan söyledin. Bunun neresi senin projen! Törende sana saygısızlık yapan tek bir kişi dahi yoktu. Sadece sen saygısız ve seviyesizce sağa sola bağırmaktan başka bir iş yapmadın. Her şey Selçukluların, İzmirli hemşehrilerimizin gözleri önünde cereyan etti. İzmirliler sizi çok iyi tanıyor, kimseyi kandıramazsın. Daha önce de, kendi partinin milletvekillerine, belediye başkanlarına, İzmirli hemşehrilerimize seviyesizce bağırıp çağırmadın mı!

Bunu hep yapıyorsun. Bu, tarzın olmuş. Kendi deyiminle, köteksiz köy bulmuş geziyorsun. Ama artık yeter! Derdin başka. Tekrardan aday olabilmek için türlü cenderelere girmeye başladın. Yalnız bunu çok belli ediyorsun. Siyasi planların uğruna ortamı germekten, insanlarımızın değerlerine saygısızlık yapmaktan artık vazgeç!

Nezaketsizsin, ne insanımıza, ne de kentimize saygın yok. Selçuk'un kurtuluş gününde sergilediğin bu tavır hiçbir zaman unutulmayacak.

Hamza Dağ (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili)
Bugün İzmir'e yakışır bir projeyi daha hizmete açtık.Yükünü daha fazla aldığımız işlerin ortaklığını paylaşmada en ufak kompleks göstermedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin az da olsa yaptığı iyi işler ile ilgili olumlu şeyler söylemeyi her zaman bildik. arşılık olarak Aziz Kocaoğlu'ndan en azından İzmirliye saygı beklerdik. Hakaretler değil. Tören alanında hiç kimse Kocaoğlu'na ne kürsüden inmesini söylemiştir ne de hakaret etmiştir. Olmayan birşey üzerinden neden müdahale edilmedi demek de suçluluk psikolojisinden başka birşey değildir.

Yapılan saygısızlığı yalan söyleyerek örtbas edilemeyeceğini herkes bilmelidir.

Sayın Kocaoğlu'nun İzmirliye bir özür borcu vardır.Sayın Kocaoğlu'na gerek törenle ile ilgili gerekse de programla ilgili gerekli bilgi verilmiştir. Gerçek olmayan, manipülatif açıklamalar ile İzmirliye yapmış olduğu bu saygısızlığı örtemez. Sayın Kocaoğlu çok açık YALAN SÖYLEMEKTEDİR. Adamlıktan bahsedebilmek için önce kendi hemşerilerine saygı duymayı bilmek ve nerede nasıl konuşulacağını bilmek gereklidir.

Hüseyin Kocabıyık (AK Parti İzmir Milletvekili)

Başbakan'ın huzurunda öfke nöbetleri geçiren CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını kınıyorum.

Kerem Ali Sürekli (AK Parti İzmir Milletvekili)
İzmir B.Ş.Bld.Bşk.Aziz Kocaoğlu'nun, Sn.Başbakanımızın ve Aziz İzmirli Hemşehrilerimizin huzurundaki nezaketsiz, çirkin tutumunu kınıyorum. zmirimize önemli eserlerin kazandırıldığı bir günde aziz hemşehrilerimize "Adam olmaya çağırıyorum" diyerek hakaret eden Aziz Kocaoğlu, kendi kişiliğini ortaya koymuştur. Kaldı ki böyle anlamlı bir günde, Aziz Kocaoğlu'na en ufak bir hakaret edilmemiştir. Edilmesine de zaten kimse müsade etmezdi. Sadece Sn.Cumhurbaşkanımıza yönelik tezahüratlardan bile bu denli rahatsız olan ve hakaretler yağdıran Aziz Kocaoğlu, yaptığı yanlışı yalanlarıyla örtmeye çalışmak yerine, İzmirli hemşehrilerimizden kocaman bir özür dilemelidir.

Mustafa Balbay (CHP İzmir Milletvekili)

Ana mimarı İzmir Belediyesi olan İZBAN açılışında Aziz Kocaoğlu'na saygısızlık edenler; İzmir'den 5 alıp 1 veriyorsunuz.

Levent Piriştina (Buca Belediye Başkanı): “Bugün Selçuk'da İZBAN açılışı sırasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun konuşması sırasında yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Yarın 09.00'dan itibaren yapılacak etkinliklere güçlü katılım sağlayalım. Milli irade"yi temsil eden bir belediye başkanını yuhalayanlara gelin hep birlikte, İzmirlilere yakışır bir cevap verelim” dedi.

Sema Pekdaş ( Konak Belediye Başkanı): İzmir'in kimliğine ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan,başlattığı yerelde kalkınma hamlesi ve halkçı politikalarıyla İzmir'i örnek kılan Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na İZBAN'ın Selçuk hattının açılışında yapılan saygısızlığı vebuna sessiz kalanları kınıyorum.  Bu tavır İzmir halkına ve onun sahip çıktığı değerlere yöneliktir. 9 Eylül'ün yıldönümünde yaşanan bu olay karşısında gereken cevabı veren Aziz Başkan'ın bu dik duruşu etrafında kenetleniyor ve bir kez daha 'İzmir Azizdir Aziz kalacak' diyoruz.

Hüseyin Mutlu Akpınar ( Karşıyaka Belediye Başkanı): Bugün Selçuk ilçemizin İZBAN açılışı sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na yapılan saygısızlığı ve yuhalamayı kınıyoruz. Tüm hemşerilerimizi, yarın 09.00'dan itibaren yapılacak 9 Eylül kutlama etkinliklerine katılmaya ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.

Sibel Uyar ( Urla Belediye Başkanı): Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu tüm İzmir’in başkanıdır. Selçuk'ta konuşması sırasında şahsına yapılan saygısızlığı kınıyorum.

Seyit Torun (CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı): İZBAN töreninde İzmir BŞB Başkanımız @bskazizkocaoglu'na yapılan saygısızlığı protesto ediyor, Sayın Başbakanı da kınamaya davet ediyoruz!

Sevda Erden Kılıç (CHP Parti Meclis üyesi)
Torbalı'da daha önce aynı filmi çevirenler bu kez Selçuk İZBAN törenini kullandı. İzmirli çok film gördü, bu kentten çok figüran geçti! Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali Kocaoğlu'na kumpas kuranlar  biliniz ki İzmir bunun hesabını hepinizden soracak!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü: İzmir'in duruşunu, İzmir'in geçmişini, İzmirlinin tercihlerini beğenmeyebilirsiniz! Ama karşınında defalarca seçim kaybettiğiniz partinin, sizin deyiminizle "Milli İrade"yi temsil eden Belediye Başkanını toplama bir kalabalığa yuhalalatamazsınız! Bu tavır demokrat ve aydın İzmir halkına hakarettir! Bu halk kendisine yapılmış hakarete cevabını gene kendi üslubuyla, kendisine yakışan şekliyle verir ve verecektir!

CHP İzmir İl Yöneticisi Dilek Bilgin: Dürüstlüğüyle , hizmetleriyle , tevazusu ile yıllardır İzmir'li hemşehrilerinin gönlünde taht kurmuş , gece gündüz demeden , parti farkı gözetmeden, sadece metropolde değil İzmir'in köylerine çalışan , hizmet götüren Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu 'na yapılan saygısızlığı kınıyorum...Bindirilmiş kıtalarla, hep bir ağızdan yaptığınız saygısız söylemler ancak sizi küçültür , İzmir halkı dün olduğu gibi bugün de bundan sonra da Başkanının yanında olacaktır...

CHP İzmir İl Yöneticisi Hüseyin Çimenli: Saygı bekliyorsanız önce siz saygılı olacaksınız izmir AZİZDİR AZİZ kalacak evet bu proje izmir büyükşehir belediyesinin projesidir aksini ispat edemezsiniz çalmadığı için çırpmadigi için belediyenin bütün parasını izmir için harcadığı için zorunuza gidiyor ama gerçeklerle yüzlesin derim çünkü gerçekler acıdır... 

CHP İzmir İl Yöneticisi Ednan Arslan: Partili partisiz tüm hemşehrilerine eşit mesafede durarak hizmet etmeyi ilke edinmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kocaoğlu'nu Selçuk'ta protesto edenlere şunu söylemek isterim. Heyecanlanmayın,acele etmeyin, 2019 yılında demokratik yollarla gereken cevabı alacağınızdan şüpheniz olmasın. Biz buna İzmirli duruşu diyoruz

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya: Sen ben demeden, Parti ayırt etmeksizin, yüzde 56 oy alarak Yıllardır bütün ilçelere eşit hizmet götüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz KOCAOĞLU'na Selçuk İzban Hattının Açılışında yapılan saygısızlık affedilemez...

 

 
ABD'den şok karar... Çağlayan için tutuklama!
 
HDP'li Ayhan Bilgen'in tahliyesine itiraz
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 9 Eylül 2017 Cumartesi 19:46

23 sene önce tren ile Ankara'ya 15 saatte gitmiştim. Şimdi internetten bilet alayım dedim Eskişehir aktarmalı 14 saat 15 dakika.23 senede 45 dakika ilerleme.Yorumcunun birisi yazmış bende Isparta'ya giderken gördüm Izban'da ikinci hat ve hattın etrafında koruma duvarları yok.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 9 Eylül 2017 Cumartesi 13:59

SAyın cumhurbaşkanının bizlere ettiği hakaretleri ne yapacagız?

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 9 Eylül 2017 Cumartesi 12:03

Seçilmiş Başkana saygı diyenler Cumhurbaşkanı na ettiğiniz hakaretleri ne yapacağız

Yorumu oyla      11      6  
İzmirli 9 Eylül 2017 Cumartesi 11:58

Selçuklular yapmaz böyle bir şey.Bunu yapanlar taşımayla oraya getirilenlerdir.Başbakanınımızın önünde böyle saygısızlık yapılamaz.Yazık.Yakışmadı.

Yorumu oyla      12      5  
kazım emir 9 Eylül 2017 Cumartesi 09:56

yuhalayanlar izmirli değildi çakma,toplama,taşımalı ,dürüm yedirilen,paket verilen kiralıklardı

Yorumu oyla      15      6  
emre 9 Eylül 2017 Cumartesi 01:33

tek hat açılan bir hat belediye 1 sene once kendıne düşen işi bitirdi.. tcdd bitiremedi.. sandıga saygı diyip duran zihniyet sandıkla işbaşına gelmiş başkanı yuhalatıyor üstelik binalide arkasından alay ediyor.. biz seni belediye başkanı seçmedik diyemi bu hazımsızlıgın binali bey..ama sen sadece kağıt uzerinde başbakansın sen tayyıpten izinsiz taksime umumı wc bile yaptırmazsın...

Yorumu oyla      12      6  
Sorun bakalım 9 Eylül 2017 Cumartesi 01:08

Başbakanın haberi var mı?, bakan ve tcdd bürokratları ne bilgi vermiş? Çift hattın biri nerede? Bitti mi? Bittise üstünde neden tren yok? Sinyalizasyon bitmiş mi? Bitmişse sinyal lambaları nerede? Elektrik sistemi bitmiş mi? Bitti ise niye hattın birini üzerinde yok. Hat bitti ise çevresindeki duvarlar neden yok? Biten birşey yok. Marmara-ray kandırmacasını burada da yapmaya çalışıyorlar. Başbakan sen teknogratsın anlarsın, bir araştır bakalım, sana yutturduklarını yeme, hesap sor.

Yorumu oyla      18      6  
Bu ilk değil ki ! 9 Eylül 2017 Cumartesi 00:45

Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz senelerde Erdoğan'ın İzmir Atatürk Stadyumu'ndaki mitinginde de konuşmaya geldiğinde AKP'liler tarafından yuhalanmıştı. Herkes neyin ne olduğunu görüyor. Selçuk'tan önce de Torbalı'da da benzer durum olmuştu. AKP bu kafayla İzmir' de kaybetmeye devam eder.

Yorumu oyla      15      6  
İzmirli vatandaş 9 Eylül 2017 Cumartesi 00:04

Biz cevabımızı seçimlerde ve referandumda verdik. Gerisi laf.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk... Torbalı... Sabuncubeli... İzmir'de Yıldırım rüzgarı!
Başbakan Binali Yıldırım’ın bugünkü İzmir programı tamamlandı. Yıldırım, ...
AK Parti ve CHP’nin il başkanları Selçuk’taki kriz için ne dedi?
Başkan Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım’ın katıldığı törende kendisine yönelik ...
HDP'den 'Celal Doğan' tepkisi...
HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
 
AK Parti'den Murat Başoğlu teklifi!
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, TBMM’ye verdiği yasa teklifi ...
CHP’nin ‘2 Numarası’ndan kongre mesajları: Benim de arzum ve dileğim…
Genel Sekreter Sındır mahalle delege seçimlerinin başlaması öncesinde, ...
CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ...
 
CHP İzmir’de metropolün takvimi netleşti: Hangi ilçe, ne zaman sandık kuracak?
Adalet yürüyüşü ve adalet kurultayı sebepleriyle olağan kongre takviminde ...
Erdoğan'dan Zafer Çağlayan yanıtı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’a hareketinden önce açıklamalarda ...
HDP milletvekili tahliye edildi
HDP Kars Milletvekili ve parti eski sözcüsü Ayhan Bilgen hakkında tahliye ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva