HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2018 Cumartesi - 12:18

Selçuk'ta Atatürk saygı ve özlemle anıldı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yılında Selçuk’ta da saygı ve özlemle anıldı. Ulu Önder’in ebediyete intikalinin 80. Yılı sebebiyle düzenlenen anma törenleri Hükümet Konağı Tören Alanı’da başladı. Törene Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öksüz, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Ömer Eşit, resmi kurum çalışanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk ta Atatürk saygı ve özlemle anıldı!

Atatürk Anıtı’na Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları tarafından çelenk sunulmasının ardından katılımcılar Atatürk’ün huzurunda siren sesi eşliğinde iki dakika saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardındanson bulan tören sonrasında katılımcılar Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda hazırlanan Atatürk’ü anma programa katıldılar.O HÜMANİST BİR DEVLET ADAMIDIR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yılı sebebiyle Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Şehir Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tarih Öğretmeni Dilek Çelik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi bir şahsiyet olarak hem içerisinde bulunduğu toplumun mahsulü, hem de o toplumun kaderini değiştiren bir lider olduğunu belirterek sözlerine başladı. Çelik; “Herhangi birdevletin tarihinde Atatürk ölçüsünde, onu tarihini, hayatını dolduran benzer bir kişiye rastlamak zordur. Çünkü başka ülkelerde birçok insanın ön ayak olduğu büyük başarı ve değişim örneklerini Mustafa Kemal Atatürk tek başına kendinde toplamıştır. Çağdaş bir toplum inşa etmek için yazısından, üniversitesine, hukukundan müziğine, dinsel yaşamından kadın erkek ilişlerine devrimci değişimlerin mimarı olmuştur” dedi.

 Atatürk’ün döneminin liderlerinden çok farklı olduğunu belirten Çelik; “ Avrupa diktatörlüklerinde ve onların başka taklitlerinde karşılaşılan o korkunç, baskı sopasını kullanmadan devrimlerini yaşatmıştır. Hümanist bir devlet adamıdır. Başkomutan meydan muharebesinden sonra esir düşen Yunan Başkomutanı General Trikopis önüne getirildiğinde gösterdiği centilmenlik, İzmir’de ayakları altına serilen Yunan bayrağını sermeyi reddetmesi, Anzak askerleri için yazdıkları hümanist bir yaklaşımın göstergesidir” dedi. Çelik sözlerini; Bundan sonra yapılacak en iyi şey Atatürk’ü doğru anlamak, anlatmak ve yaşatmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gurur, saygı ve özlemle anıyorum” diyerek sonlandırdı.

Selçuk Şehir Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Dilek Çelik’in konuşmasının ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle düzenlenen “Atatürk” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda düzenlenen program Selçuk Şehir Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Saat Kaç” adlı oratoryosuyla devam etti.  Kurtuluş Savaşı’nın başladığı günlerden Atatürk’ün ölümüne kadar geçen süreci şiirler ve türkülerle anlatan “Saat Kaç”  oratoryosu katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. Yılı sebebiyle Selçuk Belediyesi tarafından “Dersimiz Atatürk” adlı filmin gösterimi Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 14.00 -17.00 ve 20.30 saatlerinde gerçekleşecektir. 

 
Törende Atatürk'e hakaretten gözaltı!
 
Buca Ata'sını özlemle andı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da hayat durdu!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde ...
Konak'ta Ata’ya özlemlerini yazarak dile getirdiler!
Konak Belediyesi’nin ‘Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü anlatıyor’ konulu ...
Buca'dan Bucaspor'a tam destek!
Buca Belediyesi kentin güzide takımı Bucaspor’un hem tesislerine hem de ...
 
Bornova’da 09.05’te hayat durdu!
Büyük Önderimiz Atatürk’ü Bornova’da sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Bornova ...
Binlerce öğrenci Ata'sı için koştu!
Konak Belediyesi’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ...
Karabağlar'da Atatürk sevgisi anlatıldı!
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen "10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ...
 
Madrid’te gündem Urla!
UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı) nın düzenlediği ...
Mehmet KARABEL yazdı... Giderayak her yöne bir çaktı ki!
Mehmet KARABEL yazdı... Giderayak her yöne bir çaktı ki!
Bornova'ya 'estetik' dokunuş
Bornova Belediyesi, daha yaşanabilir kent yaratma hedefi ile yaptığı çalışmalar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva