HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2018 Pazar - 12:31

Şehit pilotların ölümünde FETÖ izi!

Malatya'da 2015 yılı Şubat ayında 7'nci Ana Jet Üssü'nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E keşif uçağı, dağa düştü. 4 pilotun şehit olmasına skandal hataların neden olduğu raporla tespit edildi ve bunlar tek tek sıralandı. Olayda sorumluğu olduğu öne sürülen 4 isim FETÖ'den tutuklu.

Şehit pilotların ölümünde FETÖ izi!

Malatya'da şehit olan 4 pilotla ilgili tüm işaretler FETÖ'ye çıktı. Malatya'da konuşlu 7'nci Ana Jet Üssü'nden 2015 yılı Şubat ayında, planlı gece uçuş eğitimi için havalanan iki RF-4E keşif uçağı, dağa düştü. Kazada, Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmenler; Salih Atalay ile Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya şehit oldu. Kazanın oluş şeklinden ve eldeki bilgilerden bir çelişki olduğunu düşünen Onur Özkaya'nın ailesi, eşi ve eşinin ailesi, olaya yönelik araştırmalarını hiç bırakmadı.

Son olarak kısa süre önce tamamlanan kaza raporunu da şehit pilot Üsteğmen Onur Özkaya'nın kayınpederi, aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Kurmay Pilot Albay olarak emekli olan Tayyip Özsever de uzman gözüyle inceledi. Bu incelemelerden sonra aile kazaya ilişkin birçok ihmal ve şüphelerin bulunduğunu tespit etti. Ardından da bunları birleştirip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin suç duyurusunda direkt olarak yazılmasa da FETÖ şüphesi ön plana çıktı. Kazayla ilgili rapordan elde edilen bilgilere göre, gece ve kötü hava şartları olduğu sırada uçakların yerden komuta edilmesinin kural olduğu, kaza anında da uçakların kuleden gelen talimata göre alçaldığı saptandı.

Eldeki teknik bilgilerden pilotların verdiği rota yerine uçağın bilinçli olarak dağ seviyesine kadar indirildikleri kanaatine varıldı. Ayrıca telsizin sürekli meşgul edilmesinden dolayı pilotlar da var olan olumsuzluğu kuleye bildirmedi. Kuledeki radar izinden uçakların uçuş güzergahında dağ olduğu bilinmesine rağmen bu uyarı da pilotlara yapılmadı. Ayrıca yerde uçuş kontrol görevlisi olan Onur Özkaya da filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk tarafından, kurallara aykırı olarak uçakta görevlendirildi. Onur Özkaya, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olduğu sırada FETÖ'den tutuklanan Tümgeneral Murat Semiz'in damadı olan Pilot Üsteğmen Emre Çömez'in yerine uçtu. Yaşanan kazada 4 pilot şehit oldu.

KAZADA FETÖ İZİ ÇIKTI
Bu bilgilerden sonra kazada ihmali olan askerlere yönelik yapılan araştırmada bir başka çarpıcı durum ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk, FETÖ üyeliğinden tutuklanıp meslekten atıldı. Kazada en büyük kusura sahip olduğu ileri sürülen ve FETÖ'den tutuklanan filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk için yapılan idari soruşturmada heyet başkanlığını, yine FETÖ'den tutuklu Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan yaptı. Kendi soruşturma ekibini kuran Demiraslan, aynı örgüte üye olan Binbaşı Ali Ertürk'e yönelik idari soruşturma sonrasında kusurunun bulunmadığına dair rapor düzenleyip altına imza attı.
Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan ile birlikte bu raporda imzası bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Başkanı Tuğgeneral Recep Sabri Özatak ile Kemal Akçınar'ın da yine FETÖ üyeliğinden tutuklandığı ortaya çıktı. (DHA)

 
Pınar Karşıyaka'ya sihirli değnek
 
Altay sakata geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de yaşıyor... Başına gelmeyen kalmadı!
Diyarbakır'da 15 yıl önce 75 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından ...
O yüzbaşı kripto FETÖ’cü mü?
FETÖ’cü olduğunu itiraf eden eski yüzbaşı Akın’ın sorgusunda ismi geçen, ...
DEAŞ'ın silahları PKK'lı "Kolsuz"dan!
İstanbul Bayrampaşa’da bir AVM’nin otoparkında 28 Ekim 2017’de DEAŞ’lı ...
 
İzmir'de kaçak göçmen operasyonu: 36 gözaltı!
Dikili ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek ...
Milli Eğitim Bakanı'ndan Özkul ailesine taziye
Yılmaz, "Herkes bir eğitimcinin nasıl olması gerektiğini Mahmut Hoca'dan ...
Büyükşehir 8 şirkette sermaye arttırımına gidiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 şirketin sermayesinde toplam 317 milyon ...
 
Kış ortasında bahar papatyaları
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ardından ...
İzmirli Rumlar Kordon'da buluştu: Soğuk vız geldi!
İzmir'de, Rum Ortodoks Kilisesi geleneğine göre Hz. İsa'nın doğumu ile ...
Çeşme'de 42 sığınmacı kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva